Şahin,"Türkiye'nin laboratuarı çöktü"

Şahin,

CHP Esenler Belediye meclis üyesi Kemal Şahin Bunların laboratuarı çöktü, sıra AKP’nin çöküşüne geldi, diyerek açıklamalarda bulundu.

Şahin,"Türkiye’nin laboratuarı çöktü"
 
CHP Esenler Belediye meclis üyesi Kemal Şahin Bunların laboratuarı çöktü, sıra AKP’nin çöküşüne geldi, diyerek açıklamalarda bulundu.
 
CHP Esenler Belediye meclis üyesi Kemal Şahin “Havaalanı Mahallesinin gerçekten Türkiye’nin laboratuar olmasını çok isterdik. Havaalanı Mahallesinde yapılan dönüşümün amacının ise sağlam bina, yaşanılabilir sağlıklı konutlar üretmek olması Esenlerin hayaliydi” .
 
Havaalanı Mah.K.dönüşümde “ahlar, vahlar, beddua sesleri yükseliyor”
Bakınız Havaalanı Mahallesi Kentsel dönüşüm projesine “ya Allah, Bismillah” diyerek kazma vurulmuştu diyen Şahin “Bugün geldiğimiz noktada ise Kentsel dönüşümde Türkiye’nin laboratuar olacak dedikleri Havaalanı Mahallesinde ahlar, vahlar, beddua sesleri yükseliyor ve hak sahipleri verilen sözlerin” tutulmadığını söylüyorlar. Havaalanı Mahallesinin gerçekten Türkiye’nin laboratuar olmasını çok isterdik. Havaalanı Mahallesinde yapılan dönüşümün amacının ise depreme dayanıklı sağlam bina, yaşanılabilir sağlıklı konutlar üretmek olması Esenlerin hayaliydi, ama bugün öyle olmadığını bizler gibi orada yaşayanlar da gördüler.
 

“Kesiyor, kırıyor belediyeden kimsenin haberi olmuyor”
Bizler vatandaşlardan aldığımız bir şikâyet üzerine Havaalanı Mahallesi dönüşüm konutlarına gittiğimizde, vatandaşların yapılan konutlardan memnun olmadığı gördük. Ziyaretimiz de A 7 Blok No: 173-174-175 nolu dükkânlarda perde beton duvarları kesildiğini tespit ettik. Akabinde kesilen bu yerin kimsenin haberi olmadan onardığını gördük. İşin en önemli noktası ise CHP belediye meclis üyeleri olarak önerge verdikten sonra, Esenler Belediyesinin teknik başkan yardımcısının haberdar olmasıdır. Bu şunu gösterir: bizim verdiğimiz önergeden sonra Belediyenin teknik başkan yardımcısının haberi olmuşsa, orayı kesip eski haline getiren adam hakkında derhal mevzuata göre işlem yapması gerekir. Bu gelişmeden sonra belediyeden birilerinin bu yapılan işlere göz yumduğunu söylersek haklı değil miyiz? Ne hikmetse sitede sakinlerinden birisi perde beton duvarları kesiyor, kırıyor daha sonrada onarıyor belediyeden kimsenin haberi olmuyor.
 
Bizler CHP belediye meclis üyeleri olarak insan sağlığı ve yaşamı söz konusu olunca ne kadar hassa olduğumuz bilinmelidir ve bu konunun takipçisi olacağız. Şimdi, yapılacak olan şu olmalı, bura tekrar İNŞ. Mühendisi tarafından statiğe uygun getirilmelidir. yani o kesilen, kırılan yer projede gözükmeyecek ve bir güçlendirme yapılacak. Bu işlemler belki de bu yıkılan yerle sınırlı kalmayacak çünkü başka kolanlara da zarar vermiş olabilir. Bu yetmez statikçi demir ve beton hesabı yapacak, belediyede yapılan işe onay vermelidir. Bir yapı denetim firması ise bu işin sorumluluğunu üstlenmelidir ve yaptığı her işin raporunu hazırlamalıdır.
 
Bunların laboratuarı çöktü, sıra AKP’nin çöküşüne geldi
 
Odak noktamız binalar değil insanlar olmalı. İnsan odaklı yapılacak yaklaşımlar sorun değil çözüm getirir. Yapıları nasıl dönüştüreceğimizden çok, içinde yaşayan insanları dönüştürmeye kafa yormalıyız. Bu işler laboratuar demekle olmuyor.Bunların laboratuarı çöktü, sıra AKP’nin çöküşüne geldi.



 

 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli