Tarih: 04.06.2014 16:34

Şahin, görev ve sorumluluk içinde çalışıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Şahin, görev ve sorumluluk içinde çalışıyoruz
 
Esenler Birleşik Esnaf Ve Sanatkârları Oda Başkanı Şükrü Şahin, yerel gazetecileri bilgilendirmek için yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında kahvaltılı toplandı düzenledi.
 
 Şahin, kahvaltılı toplantıda önemli konulara değinerek, 4 ay önce genel kurulda seçilerek göreve geldiklerini ve bu görev bilinci ile öncelikle esnafın hizmetinde olduklarını söyleyerek, bundan sonra yapacağı hizmetleri projelendirdiğini ifada ederek açıklamalarda bulundu.
 
Bizim bir makam aracımız bile yok
Şahin: “Odamız kamu yararına çalışan bir meslek kuruluşudur, aynı zamanda yasaların ön gördüğü çerçevede esnafımıza hizmet vermektedir. Bizler esnafımıza hizmet verirken, projelerle esnafımızın yararına olan birçok konuta yetkililerle görüşmeler yaptık. Sağlıklı ve güvenli iş yerlerinin oluşması, İş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenebilmesi için, 6331 sayılı Kanun; Özellikle iş sağlığı ve güvenliği açısından üzerinize düşenleri yerine getirebilmek ve daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlayabilmek için risk analizi raporunu, en kısa sürede almamızı söylüyor. Bu konuda İş güvenliği firmaları ile görüştük ve onlarla pazarlıklar yaparak 150 liraya varan rakamlarda anlaştık. Risk analizine göre en düşük 100, en yüksek 200 liraya anlaşarak esnafımıza bir getiri sağladık.
 
Bizler bu işleri yaparken herhangi bir kazanç düşünmeden, görev ve sorumluluk içinde çalışıyoruz. Bizim bir makam aracımız bile yok, bir yerden bir yere giderken tüm masrafları cebimizden karşılıyoruz.  Bakınız bizim odamızda kayıtlı üyelerimiz ayrı ayrı 235 meslek dalından olan kişilerdir. Her meslek dalının sorunları var, bizlerin görevi bu sorunları çözmektir. Hangi esnafımızın ne sorunu varsa o sorunu çözmek için 28 arkadaşla uğraş veriyoruz.


 
Esenler’de çıraklık ve ustalık eğitimleri vereceğiz
Bugüne kadar Esenler’de esnafımız birçok sorunla karşı karşıya idi. Esenler’de çıraklık ve ustalık eğitimleri verilmiyordu, bundan sonra bu eğitimleri burada vereceğiz. Bu eğitimler işsizliğe çare olduğu gibi istihdam sağlayacaktır. Yine hijyen eğitimlerine başladık, bu eğitimi almayanlara ceza kesilecek olması söz konusu. Hedefimiz 5000 esnafımızın ve yanında çalışanlarının mağdur olmamasıdır.
 
Yaşlı ve bakıma muhtaçlar için projelerimiz hazır
Yaşlı, bakıma muhtaç ve mağdur insanlarımız içinde önemli projeler hazırladık. Esnafımızla el ele vererek bu çalışmaları yaparak sosyalleşeceğiz. Esnafımız bizlerden etkinlikler yapmamızı, kendilerine hizmet etmemizi istiyor, bizlerde onlara bu hizmetleri vermek konusunda çalışıyoruz.
Piknik ve geziler düzenleyeceğiz, kan bankası kurarak halkımıza hizmet edeceğiz.
 
Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine erzaklar hazırlayarak dağıtacağız, hem de bu erzakları kimseler görmeden akşam saatlerinde yapacağız. Bunu yapmamızın nedeni, halkımızın yoksulluğunu kullananlar ve istismar yapanlara imkan tanımamaktır. İhtiyaç sahiplerini ise yöneticilerimiz ve esnaf arkadaşlarımız yapacaklardır” dedi         
 

 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —