Şahin, Saç Baş Yoldurdu!... Turna, Sayfaları Yırttırdı

Şahin, Saç Baş Yoldurdu!... Turna, Sayfaları Yırttırdı

Esenler Belediyesi’nin 2018 yılını kapsayan "Yıllık Faaliyet Raporu", Belediye Meclisinde muhalefet meclis üyesi Kemal Şahin tarafından bilinçsizce eleştirildi. Muhalefet meclis üyelerinden Cafer Turna, sayfa yırt

Şahin, Saç Baş Yoldurdu!... Turna, Sayfaları Yırttırdı
Esenler Belediyesi’nin 2018 yılını kapsayan "Yıllık Faaliyet Raporu", Belediye Meclisinde muhalefet meclis üyesi Kemal Şahin tarafından bilinçsizce eleştirildi. Muhalefet meclis üyelerinden Cafer Turna, sayfa yırttırdı,  Kemal Şahin, Saç Baş Yoldurdu!...
 
Bir dönem önce CHP’den meclise giren Kemal Şahin, 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Partiden bir yolunu bularak kendisini meclis üyesi seçtirdi. Gecen dönem iftiralarla ve yaptığı birçok şaibeli söylem ve kararlarla Esenlerin belediye meclisinin “çeşitlerinden” olmuştu. Partili arkadaşı Müfteri  dediği Şahin, Bugün yapılan meclis toplantısında 2018 yılı Faaliyet Raporu hakkında görüşlerini bildirdi. Şahin İYİ Partililere ve CHP’lilere saç baş yoldurdu. Şahin METRO yakınlarından ısmarlama gelen, KEŞAN onaylı, Ütebay tastikli yazılı metni okuma zorluğu çekti. Yazılı metni, yazan ve metni okuyan Şahin “FIRÇA”  yedi, sustu, meclis sırasına çakıldı… Metni yazan karargahın sinsisi tahmin edildi.  
 
Şahin İYİ Partililere ve CHP’lilere saç baş yoldurduğu konuşmasından satır başları…
Şahin, 2018 yılını kapsayan "Yıllık Faaliyet Raporu" değerlendirmesinde rakamlara boğuldu. Belediye bütçesinin iflas ettiğini söyledi. Esenler halkının mutsuz olduğunu, Belediye Başkanının Esenler’de oturmadığını, Esenlerin Yıllarca aynı zihniyetin yönettiğini söyledi. Şahin, Belediye binasının, askerlik şubesinin, itfaiye binasının ve benzeri binaların Esenlere kazandırılması başarı değildir. Yapılan kentsel dönüşümün hali ortada, Askeri alana planlar yapıyorsunuz. Esenler’de kaç kültür merkezi var, sinema, tiyatro solonu kaç tane, Esenler’de kütüphane var mı? Esenler’de insanlar hangi sektörlerde çalışıyor, Esenler’de işsizlik ne kadar?” diyerek sorular sordu. Beş yıl meclis üyesi görevinde bulunan Şahin bunları bilmemesi herkesi şaşırttı.
 
AKP Meclis Üyeleri Şahin’e Giydirdi, Metni Yazana Sert Sözlerle Göndermede Bulundular
 
Ömer Çetinkaya ve Osman Gökçebaş, “bu arkadaş yazılı metinlerini dışarıdan bir insana yazdırdığını anladık. Önündeki metni değerlendirmeden okumaya çalıştı, okuyamadı. Kendisinin söylediklerini biz yaptık. Kendisinin dünyadan haberi yok. Madde bağımlılığı konusunda Türkiye’nin en başarılı belediyesiyiz.o metni yazan arkadaş Esenleri bilmediği içinsaçmalamış ve Kemal’in eline tutuşturmuş. Yahu sen muhalefet meclis üyesisin, dersine çalış, birilerinin yazdıkları ile karşımıza gelme, ayıptır” diyerek Şahin’e cevap verdiler.
 
TURNA SAYFA YIRTTIRDI…
CHP’nin meclisteki sosyal demokrat meclis üyesi Cafer Turna, 2018 yılını kapsayan "Yıllık Faaliyet Raporu" hakkında rakamlara girmedi. Turna, “ Ben rakamlara takılmadan sizlere siyasi konuşacağım. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Siyasi partilerimizin seçim dönemlerinde kullandıkları o ayrıştırıcı, ötekileştirici dilden uzak durmalıyız. Siyaset uzlaşma sanatıdır, herkesin bir dünya görüşü vardır. Siyaset yapacağım diyenler biz ve siz diye ayrım yapmadan tüm kesimleri kucaklamalıdır. Biz ve siz diye insanları ayrıştırırsak, bu ülkede barış olmaz, huzur olmaz, dışarıya verdiğimiz göründü ise hoş karşılanmaz. Bizler Esenler halkına ve Esenlere hizmet yapmak için seçildik. Sizler olumlu işler yaparsanız biz sizlere katkı sunacağız, yanlış yapılan bir iş olursa elbette eleştireceğiz, karşı çıkacağız. Ben faaliyet raporunun 4. Bölümünü inceledim ve o bölümde size soruyorum, eğitime yaptığınız harcamaları gerici eğitime mi, yoksa çağdaş eğitime mi yaptınız?4. bölümde yazılı maddeler halen daha Esenleri tehdit ediyor” dedi.

Turna’nın 4. Madde eleştirisini dikkate alan Göksu, o sayfaları kaldırın ve o sayfayı yazanlar daha dikkatli olsun. Biz o maddede yazılanları tamamlamışız. Bu bir yazılım hatasıdır” talimatını verdi ve meclis kararı ile 4. Madde faaliyet raporundan çıkarıldı.

 
Esenler Belediye Başkanı Göksu'nun Şahin'e Ve Ismarlamacı Metin Yazarlarına Giydirdiği Konuşması Birazdan...



 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı