Şahin: "Kaymakamın Kaçak İnşaattan Haberi Yoktu"

Şahin:

Esenler İP Başkanı Oktay Şahin, Esenler İbrahim Turan Lisesi'nin bahçesine yapılan kaçak inşaat için gerekli girişimlerde bulunan ve konuyu savcılığa suç duyurusunda bulunan CHP’li Belediye Meclis Üyelerin


Şahin: "Kaymakamın Kaçak İnşaattan Haberi Yoktu"
 
Esenler İP Başkanı Oktay Şahin, Esenler İbrahim Turan Lisesi'nin bahçesine yapılan kaçak inşaat için gerekli girişimlerde bulunan ve konuyu savcılığa suç duyurusunda bulunan CHP’li Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti. Şahin, "Meclis üyelerinin bu onurlu mücadelesini yürekten destekliyorum" diyerek açıklamalarda bulundu.
 
Şahin, “Okulun önünden geçerken, okul bahçesinde yükselen bir bina gördüm. Ne olup bittiğini anlamak için, konunun muhatabı olan Kaymakam Bey’i ziyaret ettim. Kendisine bu inşaat hakkında şikâyette bulundum. Sayın Kaymakamımız, burada yapılan inşaattan haberi olmadığını söyleyerek İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü çağırdı. İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün de böyle bir konudan ve kaçak inşaattan haberi olmadığını söyledi. Kaymakam Bey’e buranın okul alanı olduğunu, okul için şartlı bağış yapıldığını izah ettim. Kendilerine buranın planlarda okul alanı olarak göründüğünü anlattım. Bu kaçak binanın sizin ilgilendirdiğini söyledim.

"İbrahim Turan Lisesi'nde ne yapıldığını kimse bilmiyor"
Kaymakam Bey ile görüştükten sonra şunu anladım. İbrahim Turan Lisesi'nde ne yapıldığını kimse bilmiyor. Bizim gazetelerden okuduğumuz kadarı ile burada yapılan inşaat birilerine verileceği haberini almıştık. Yine gazetelerden okuduğumuz kadarı ile son Belediye Meclis toplantısında buraya öğretmenler Lokali yapılması için Kaymakam Bey’in talepte bulunduğu bilgisine ulaştık. İnşaat başladığından haberi olmayan Sayın Kaymakamımız iki ay sonra böyle bir talepte bulunması kafamızda birçok soru işareti bıraktı. Hâlbuki okul alanlarını kollamak onun görevidir. Ama Kaymakam Bey okul alanı içerisine öğretmenler lokali yapmak için talepte bulunuyor. Bizim anladığımız kadarı ile kaçak inşaatı yıkmaya gücü yetmediğinden olacak ki, burada yapılan kanunsuz bir uygulamaya kılıf hazırlıyorlar. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Buradaki inşaatı yapanlar ve izin verenler hakkında hukuki mücadelemizi başlatacağız.

"Okuldan çok cezaevini andırıyor"
Yine benim anladığım AKP iktidarı herkese baskı uyguluyor. Kaymakam Bey de herkes siyasi iktidarın sanki emrine girmiş gibi ses çıkaramıyor. Belediye Başkanı siyasi, belediyede siyasi bir kurumdur. Şimdi burada yapılan ruhsatsız kaçak binanın sorumlusu olan Belediye Başkanı kendini kurtarmak için kaymakam beyi öne sürerek böyle bir talepte bulunmasını istiyor. Burada suç işleniyor. Bakınız okuldan çok ceza evine dönen lisemiz içerisinde birde kız meslek lisesi var. Alan dar. Birde böyle bir bina yapılması buraya doğru değildir. Öğretmenler Lokali sosyal bir ihtiyaçtır. Ancak yeri burası olmamalıdır. Hatta Lokalden önce öğretmen evi yapılmalıdır. Sayın Kaymakam’ımız öğretmenlerimizi düşünüyor ve onları çok seviyorsa bir yeri kamulaştırıp öğretmen evi yapması daha uygun ve yerinde olurdu. Hem öğretmenler Lokali hem de kaçak. Hiç eğitim camiamıza yakışmayan bir uygulamadır.
 
 
Şimdi buradan söylüyorum. Önümüzdeki günlerde tüm siyasi parti başkanları olmak üzere, başta CHP İlçe Başkanı ile bir araya gelerek okulun önünde bu yapılan kaçak inşaatın sökülüp atılması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Ve tepkimizi koyacağız” dedi.
 
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı