Şahin: "Gelin Sorunlarımızı Beraber Çözelim"

Şahin:

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın “Esnafı Dinliyoruz” Programı kapsamında Esnaf Odası Başkan Adayı Şükrü Şahin Esenler’in mahallelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak esnafın dertlerini dinledi

Şahin, Gelin Sorunlarımızı Beraber Çözelim

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın “Esnafı Dinliyoruz” Programı kapsamında Esnaf Odası Başkan Adayı Şükrü Şahin Esenler’in mahallelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak esnafın  dertlerini dinledi, adaylığına ilişkin ve geleceğe yönelik mesajlar verdi…

Esenler Birleşik Esnaf  ve Sanatkarlar Odası daha önce Oto Tamircileri, Berberler, Pastaneciler, tekel bayileri ve lokantacı-kebapçı esnafıyla bilgilendirme toplantıları yapmıştı.  

Bu kez Oda Başkan Adayı Şükrü Şahin Esenler’in mahallelerinde faaliyet gösteren esnafı mekânlarında ziyaret edip, görüşmelerde bulunarak oda seçimlerine ilişkin esnafın beklentilerini tespit etti.

Başkan Adayı Şükrü Şahin Esenler Birleşik Esnaf  ve Sanatkârlar Odası esnafına şu mesajları verdi;
”Biz Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak sizlerle her zaman birlikte olmak istiyoruz. Bu birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bölünmeler bu cemiyete zarar getirir. Onun için sizlerin odamıza sahip çıkarak birlik ve beraberliğimizi korumanızı istiyorum. Bizlere dükkânlarınızı ve gönüllerinizi açtığınız için sizlere minnettarım.

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ne iş yapar gibi sorular akıllara gelebilir. Esenler Birleşik Esnaf Odası odaya kayıtlı esnafımızın bir nevi noteridir. Sizlerle gerek iyi gününüzde, gerek kötü gününüzde, birlikte olmak amacıyla çıktığımız bu yolda adım, adım hedefimize ulaşıyoruz. Mutlulukları paylaştıkça artırmak, Üzüntüleri paylaştıkça azaltmak  arzusu ile bu ziyaretlerimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.
Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odasının kuruluş amacı ve hedefi üyelerimizin menfaatlerini korumak, halkımızın da çıkarları doğrultusunda kamu yararına hizmet etmektir.

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odamızda esnafımızın emrinde çalışan personelimiz ile her zaman üyelerimizin lehine ve aleyhine gelişen konularda gerekli girişimlerde bulunarak bilgi edinmelerini sağlamayı, önemli görev kabul etmiştir.

AVM’ler Şehir Dışına Çıkmalı

İlçemizde faaliyet gösteren  odamıza kayıtlı  esnafımızın sorunlarını çözmek için gayret gösteriyoruz. Gelin sorunlarımızı beraber çözelim, birlikte yönetelim. Özellikle merdiven altı esnafı ilçemize ve ilçemiz esnafına bilerek veya bilmeyerek zarar veriyor.
Ayrıca etrafımız AVM’ler ile çevrili durumda. Tüm bunlara rağmen direnen esnafımızı tebrik ediyorum. Bu konuda ve her konuda esnafımızın her an yirmi dört saat emrindeyiz, oda başkan vekiliniz ve oda başkan adayı olarak da telefonlarım yedi yirmi dört açıktır…
Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak Odamıza kayıtlı üyelerimizin yirmi dört saat emrine amadeyiz.

Değerli esnaf arkadaşlarım Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar odamızda esnafımızın emrinde çalışan personelimiz ile her zaman lehinize ve aleyhinize gelişen konular da yanınızdayız, yanınızda olmaya da devam edeceğiz…

Esnafımız Kentsel Dönüşümle Mağdur Edilmemeli

Süpermarketler ile eşit rekabette bulunabilmemiz için, devletin esnafımızı desteklemesi gerekmektedir. Biz Oda olarak Süpermarketlerin küçük esnafımıza verdiği zararı görmekteyiz. Esnafımızın birer birer dükkânlarının kepengini kapatması içimizi acıtıyor. AVM’ler yüzünden zarar gören binlerce esnafımız var.  Bu konuda birçok girişimde bulunduk. AVM’lerin şehir dışlarına çıkartılmasını talep ettik. Ayrıca Esenlerde kentsel dönüşüm yapılması gerekmektedir. Ancak kentsel dönüşüm yapılırken esnafın durumları da gözden geçirilmeli ve hakları korunmalıdır. Aslında bu konu bizlere de sorulmalıydı. Yapılan kentsel dönüşümde esnafın unutulduğu ortaya çıkmıştır. Kentsel dönüşüm planlanırken esnafta hesaba katılmalıydı, mağdur edilmemeliydi. İlgililerle esnafımızın korunması için bu konuda gereken çalışmaları da yürüteceğim.“

Ülkemizdeki Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Köklü Bir Kültürün Uzantısıdır

Ülke topraklarında esnaf ve sanatkârların güçlü bir örgütlenme yapısına kavuşması yaklaşık sekiz yüz yıl öncesine dayanır. Dünyadaki ilk model olan bu yapı Ahi Evren’in önderliğinde 1200’lü yıllarda gerçekleşir. Çeşitli mesleklerden esnaf bir araya gelerek ahi birliklerini kurmuşlardır. Yani 800 yıl önce amacı esnaf dayanışması, kardeşlik, barış ve ucuz ama kaliteli mal ve hizmet üretmek olan bu birlikler etkinliğini günümüze kadar sürdürmüştür.
Ülkemizdeki esnaf ve sanatkârlar odalarının bu köklü ve yaygın kültürün ahilik sisteminin bir uzantısı olduğunu söylemek doğru bir yaklaşımdır.

Biz oda olarak bu yılı birlik beraberlik ve reform yılı kabul ederek yola çıktık. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz genel kurul ile odamızı daha da güçlü kılacak bir seviyeye ulaştırmak için gayret göstereceğiz. Esnafımıza üst seviyede bir yönetim yapısı oluşturarak çalışmalar yürüteceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Asla bölünme parçalanma yaşamadan yaşatmadan bütünlüğümüzü korumak için tüm esnafımızı kucaklayarak faaliyet alanlarımızı genişletmek başlıca hedefimizdir.

Hep Birlikte Yürüyeceğimize Güvenim Tam

Dünden bu güne çıraklıktan ustalığa geçişin devamı olan odamızda bu düsturu sahipleneceğiz ve bize devredilecek bayrağı hakkıyla taşıyarak, bize gösterilen teveccühe layık olmaya çalışacağız. Sosyal dayanışma, samimiyet, cömertlik, insan sevgisi, iyi niyet çerçevesinde bencillikten ve kibirden uzak hizmet etmeye özen göstereceğiz. Tarihten gelen bu anlayışı egemen kılmak için var gücümüzle çalışacağız. Diyeceğim odur ki; ileriki dönemler için tek amacımız dürüstlük, sürekli gelişme, yenilenme ve tevazu olacaktır.

Tüm esnafımızın bu değerler etrafında buluşacağını buluşturacağımıza yürekten inanıyorum. Esnaf arkadaşlarıma bu konuda sonsuz derecede güveniyorum bize de güvenmelerini bekliyorum.

Günümüzde esnaf ve sanatkârlar odalarının ahilik birliklerinin bir nevi devamı olarak kabul edilebileceğini söylemiştim. Bu temeli tarihe dayanan mesleki kurumsallık dünya ve ahret mutluluğunu esas alır. Ancak ekonomik kültürel ve sosyal hayatı biçimlendiren bir derinliği de bünyesinde taşır. Yani dünya hayatını düzenleyen bir model olmuştur yüzyıllar öncesinde başlayıp bu güne ulaşan.
Şimdi bize düşen görev bu gün ve gelecek günlerde esnafımızın mutluluklarını devamlı ve sürekli hale getirmek için elbirliğiyle çaba harcamaktır. Ben esnafımızın oda başkan adayı olarak bu uğurda elimden gelen tüm gayreti harcayacağıma inandığını görüyorum.

O heyecanı hem kendimde hem de esnafımızda gözlemledim. O nedenle bölünme parçalanma olmadan hep birlikte yürüyeceğimize güvenim tamdır…”



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli