Şahin, En İyi Yönetim Şekli Cumhuriyettir

Şahin, En İyi Yönetim Şekli Cumhuriyettir

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin, Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümü nedeniyle gazetemize bir basın açıklaması gönderdi.

Şahin, En İyi Yönetim Şekli Cumhuriyettir

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin, Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümü nedeniyle gazetemize bir basın açıklaması gönderdi.

Şahin, açıklamasına şu ifadelere yer verdi;
Cumhuriyet halkın kendi kendisini yönetmesidir.  Büyük önder M. Kemal ATATÜRK ‘ÜN de bir veciz sözünde ifade ettiği üzere Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli cumhuriyettir.  Demokratik bir yönetim şekli olan cumhuriyetin şüphesiz en önemli özelliği Hukukun üstünlüğü ve insan haklarına önem vermesidir. 

1923 yılında ilan edilen cumhuriyet;  millete hizmeti esas almıştı. Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleri sayesinde, çıkarılan kanunlar eşliğinde ümmet toplumundan millet olma bilincine erişildi. Toplumun gündemine demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, kadın erkek eşitliği gibi milletimizin uzak kaldığı değerler getirildi.  Onurlu ve barışçıl dış politik anlayış oluşturularak gerek komşu devletler bazında gerekse dış dünyada saygın bir devlet olduk. 

Türkiye’mizi Ortadoğu ülkelerinden ayıran en temel unsur Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleridir. Geçmişi inceleyip günümüze baktığınız zaman ülkenin nasıl yönetildiğini çok iyi görebilmekteyiz. Fazla değil birazcık temel ilkelerden uzaklaşıldığı zaman kaos oluşuyor. İşte dış politika! Maalesef dost komşu ülke kalmadı. Emperyalist, yayılmacı, ötekileştirici, mezhepçi bir anlayış dış politikaya hakim oldu. Adına da komşularla sıfır sorun; ama dost ülke kalmadı. İçler acısı bir durum.

İç meselelere bakıyorsunuz ele alacağınız bir şey yok. Siz bu ülkede hukukun üstünlüğünden söz edebilir misiniz? Yargı siyasallaşmış meseleleri örtbas etmek için kullanılıyor. Her türlü kadrolaşma bütün kurumlarda HSYK dan tutunda emniyet,sağlık,eğitim aklınıza ne geliyorsa her yer de maalesef hat safhada. Hırsızlık, yolsuzluk rüşvet temel ilke haline gelmiş. Üzülerek söylüyorum ki ülkeyi diktatör yanlısı bir anlayış yönetmekte. Kimse demokrasi var demesin.

Tek parti döneminde bile parti içi muhalefet vardı.  Şimdi tekbir insan var Ne diyorsa o. Farklı bir sese müsaade yok. Ama milletimize diyoruz ki korkmayın cumhuriyet ne badireler atlattı. Cumhuriyet halk partisi var. Onun savunduğu Kökleri çok güçlü Cumhuriyet çınarı var. Bizi çağdaş medeniyetler üstüne çıkaracak temel ilkelerimiz var. İhtiyacımız olan tek şey birlik olmak ve çalışmaktır. Gün Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine, milli bütünlüğe, ortak değerlerimize, demokratik, laik, üniter sosyal hukuk devletine kararlılıkla sahip çıkmak, daha çok hukuk ve demokrasi talep etme günüdür. Geleceğe umutla inançla baktığımızın bilinmesi umuduyla bu duygu ve düşüncelerle,Tüm yurttaşlarımızın bu anlamlı gününü kutlar, aydınlık yarınlar dilerim” dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı