Şahin, Cumhuriyete yapılan operasyonu kınadı

Şahin, Cumhuriyete yapılan operasyonu kınadı

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin,Cumhuriyet Gazetesi’ne karşı yapılan operasyonu ser bir dille eleştirdi. Şahin, yapılmak istenen muhalefetin sesinin kesilerek tek sesliliğin egemenliğine yönelik bir faaliyet oldu?

Şahin, Cumhuriyete yapılan operasyonu kınadı
 
CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin,Cumhuriyet Gazetesi’ne karşı yapılan operasyonu ser bir dille eleştirdi. Şahin, yapılmak istenen muhalefetin sesinin kesilerek tek sesliliğin egemenliğine yönelik bir faaliyet olduğunu belirtti ve Cumhuriyet gazetesine getirilmek istenen kapatma kararı demokrasiye yapılan darbedir dedi. 

Şahin‘‘Dünyanın hiçbir ülkesinde basın bu kadar baskı altında bırakılmamıştır. Sürekli ve devamı hiç bitmeyen sarı basın kartı iptalleri, cezaevlerinde sayıları gün geçtikçe artmaya devam eden tutuklu gazeteciler, 15 Temmuz’dan sonra kapatılan yayın organları AKP iktidarının utanç eserleridir. En son yaşadığımız Türkiye basınının çınarı Cumhuriyet Gazetesi baskını Cumhuriyet Gazetesinin Fetullahçı terör örgütünü övmesi iddiasına katılmamız mümkün değildir. Yaratılmak istenen laiklik karşıtı düzenin yaratıcıları arasında Cumhuriyet Gazetesi olamaz. Laik Cumhuriyet’e yapılan saldırılara karşı ‘Tehlikenin farkında mısınız?’ uyarılarını yıllarca yapan Cumhuriyet Gazetesine böyle bir suç atfetmek abesle iştigaldir. Gördüğümüz, darbe girişiminden beri devam eden demokratik kamusal alanın yok edilme çabalarının son evresidir. Bunu, yapılan her eleştiriyi bastırmak için kullanılan bir olanaktan başka türlü değerlendirebilmem mümkün değil. Tabii ki Cumhuriyet, Suriye’deki çatışmalara silah kaçırılmasını da ortaya çıkaran gazetedir. Sanırım son gelişme bu olayla da ilintili. Bu Türkiye’nin uluslararası alanda güvenilirliğini kaybetmesi ile sonuçlanabilir.’’ diye konuştu.




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli