Şahin, Bir yıllık yağış bir günde düştü

Şahin, Bir yıllık yağış bir günde düştü

Esenler kaymakamı Hulusi Şahin, Esenlere geldiği günden bugüne Esenlerin sorunlarını tek tek ele aldığını ve nerede hangi eksiklik varsa, onu çözmek için tüm birimlerle el ele vererek projeli çalışmalar

Şahin, Bir yıllık yağış bir günde düştü

Esenler kaymakamı Hulusi Şahin, Esenlere geldiği günden bugüne Esenlerin sorunlarını tek tek ele aldığını ve nerede hangi eksiklik varsa, onu çözmek için tüm birimlerle el ele vererek projeli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
 
Şahin;“Doğal afetle mücadelemiz devam ediyor. Son günlerde meydana gelen olaylarda, maddi kayıp yaşadık, can kaybımız yok. Komisyon kurduk, komisyonumuz on gündür çalışıyor, tespitlerde bulunuyor, gelen şikâyetleri tek tek değerlendiriyoruz. Komisyonun başkanı benim, geniş bir kadromuz var, fen işlerinden ve belediyemizin birimlerden oluşan kalabalık bir ekibimiz var. 4 ekibi kurduk, İSKİ’dan Belediyeden, Kaymakamlıktan arkadaşlarımız bu ekiplerin içindeler. Bu ekipler mahallelerde hasar tespitleri yapıyorlar, vatandaşların başvurularını değerlendiriyorlar.

“Bir yıllık yağış bir günde düştü”
200 yakın vatandaşımız bize başvurdu. 160 a yakın su basması, 30 yakın araç hasarı 10 kadarda iş yeri zarar gördüğünü tespit ettik. Dün akşam itibariyle bu rakamlar değişecektir, 50 kadar su basması ve beş binanın çatısının uçtuğu bilgisine ulaştık tam rakamların ortaya çıkmamak için çalışıyoruz. Oluşan zararları ise bakanlık karşılıyor. Bize sosyal yardımlaşma vakfımıza gelen paralarla ilk etapta açıl ihtiyacı olan vatandaşlarımıza kullandık.  160 aileye maddi yardımda bulunduk. Orta hasarlı ağır hasarlı diye yardımlar yapıyoruz, biz vatandaşlarımızın ilk planda acil ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Meydana gelen su baskınlarında evi ve eşyaları zarar gören vatandaşlara Esenler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ödemeler yapıldı. Bir yıllık yağışın bir günde düştüğü yağmurda su baskınından zarar gören 120 ailenin temel gereksinimlerini karşılamak amacıyla 366 bin lira ailelere ödeme yapıldı. 

“Bağımlılıkla Mücadele İçin Yeni Birimler Kurduk”
Biz bir çalışma daha yaptık. Kaymakamlığımızın girişinde bir birim yaptık ve o birimin başına da bir psikolog getirdik, ayrıca oraya bağımlılıkla mücadele edecek kişiler görevlendirdik, o arkadaşlarımız bağımlı olan ailelerin çocuklarına gerekli ilgiyi gösterecekler. Yaptıkları müracaatları dikkate alarak her türlü kolaylığı sağlayacaklar. Buraya müracaat eden insanlarımızın tedavisi ve kontrolleri yapılacak. Ayrıca İstanbul valiliği bağımlılıkla mücadele stratejisi diye bir proje başlattılar. Bu proje aynı zamanda Esenlerin içinde olmadığı beş ilçede yoğun bir şekilde çalışmalarına başladı. Sıra bize de gelecek bizde bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. ‘’Mahalle ekipleri oluşturuyoruz.’’ Bu ekipler gece gündüz dolaşarak uyuşturucu bataklığına düşen çocuklarımızı kurtarmak için gerekli mücadeleyi yapacaklar. Bu proje beş aşamalı çalışma içeriyor, vatandaşlarımızın da tecrübelerinden yararlanarak bu illetle sonuna kadar mücadelemizi yapacağız.
 
Tüm vatandaşlarımızın bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Kendilerinin de bu taşın altına elini sokacağına inanıyorum. Özellikle STK’ların bu projeye destek olmalarını bekliyorum. Esenler büyük bir ilçe İstanbul daha büyük. Tabiî ki İstanbul’da ki genel sorunlar yumağı Esenlere de yansıyor. Esenlerin onlarca yıllık sorunlarının hemen bir anda çözüleceğini kimse beklemesin. Bu sorunla zamana yayarak kökünden çözeceğimize inanıyorum” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli