Sağlık işçilerini bu baron hortumluyor

Sağlık işçilerini bu baron hortumluyor

Sağlık işçileri haklarını alamazken Öz Sağlık-İş Genel Başkanı 52 bin lira maaş alıp 2 milyonluk arabaya biniyor...

CHP Ankara Milletvekili'nin aktardığına göre Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, 52 bin lira maaş alıp 2 milyon TL değerindeki makam aracına biniyor. Akrabalarını da sendikada işe aldıran Sert, lüks otellerde etkinlikler düzenlemiş.

Sağlık işçileri geçim sorunu, pandemiye uygun olmayan çalışma koşullarının dayatılması, iş tanımlarındaki belirsizlik, tayin ve becayiş haklarını alamama, ara dinlenmelerinin uygulanmaması gibi sorunları yaşarken Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde ve bazı üniversite hastanelerinde yetkili sendika olan Hak İş’e bağlı Öz Sağlık-İş’in Başkanı Devlet Sert, işçi aidatlarıyla kurduğu saltanatıyla gündeme geldi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Öz Sağlık-İş’in Başkanı Devlet Sert hakkında kendisine ulaşan bilgileri çeşitli medya kuruluşlarıyla paylaştı. Evrensel’den Meltem Akyol’un ve BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Emir, konu hakkında “Sendika başkanı, sağlıkçıların maaşlarından yapılan kesintilerle saltanat sevdasına mı kapıldı?” diye sordu.

İşçinin 10 katı maaş alıyor

Emir, sendikanın genel kuru kararı sonrasında Sert’in sendika başkanlığı görevi nedeniyle ikramiyelerle birlikte aylık 52 bin lira maaş aldığını söyledi. Geçen hafta talepleri için imza toplayıp Sağlık Bakanlığı önünde geçinemiyoruz diyen sağlık işçileri ise asgari ücretle 7 bin lira arasında değişen ücretler alıyor.

2 milyon TL’lik araba, özel plaka

Sert’in kullandığı makam aracının 2 milyon TL değerinde olduğu ortaya çıktı. Aracın değerinin yüksekliğinin yanı sıra plakasının da Sert’in isim ve soyisminin baş harflerinden oluştuğu öğrenildi. CHP’li Murat Emir, “Bu aracın plakasının Sendika Başkanı Devlet Sert’in isminin baş harfleri olan ‘DS’den oluştuğunu biliyoruz. Bu nasıl bir tesadüftür? Yoksa başkan sağlık çalışanlarının maaşlarından yapılan kesintilerle saltanat sevdasına mı kapıldı? Sendika önce kendi üyesi sağlık çalışanlarına, sonra da kamuoyuna hesap vermelidir”

Akrabalarını işe aldırmış

Emir sözlerine şöyle devam etti:

 

Başkan Sert, damadı İlyas Şeker’i sendika avukatı olarak işe almış. Bize ulaşan iddialara göre, Hizmet İş Sendikası’nın Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız’ın kızı da özel kalem olarak Sert’in yanında çalışıyormuş. Tüm bunlar izaha muhtaçtır. İki büyük bakanlıkta toplu sözleşme imza yetkisi bulunan sendikadaki işleyiş kamuoyuna açıklanmalı, kafalardaki soru işaretleri giderilmelidir.

Lüks otelde Kuran tilaveti

Emir’in dile getirdiği başka bir iddia ise COVID-19’dan yaşamını yitirenler için Kuran tilaveti etkinliğinin lüks bir otelde yapılmış olması.

“8. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Ankara’da başkanlar kurulu, pandemi şehitlerini anma ve yıl dönümü programı” adıyla gerçekleştirilen ve birkaç saat süren etkinliğin tüm masrafları sendika tarafından karşılandı. İddiaya göre sendikanın tüm il başkanları etkinlik için Ankara’ya getirildi, birkaç saatlik etkinlikten sonra ise katılımcılar 2 gün boyunca otelde konakladı.

CHP’li Emir, “Türkiye derin bir ekonomik krizdeyken, sağlık emekçileri haklarını alamamaktan şikayetçiyken sendika bütçesinden lüks bir otelde organizasyon yapılması doğru mudur?” diye sordu.

Sendika.Org



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli