Sağlık emekçileri g(ö)revde: Hiçbir yere gitmiyoruz, oyalama değil hakkımızı istiyoruz

Sağlık emekçileri g(ö)revde: Hiçbir yere gitmiyoruz, oyalama değil hakkımızı istiyoruz

Hekimler ve sağlık emekçileri hakları için greve çıkıyor. 14 Mart Tıp Bayramı'nı grevde karşılayan sağlıkçılar "Emek bizim söz bizim, hakkımız olanı istiyoruz hiçbir yere gitmiyoruz" diyor.

Sağlık emekçileri hakları için grevde.

Mesleklerinin itibarsızlaştırılmasına karşı, hakları için 14-15 Mart’ta g(ö)revde olan sağlık emekçileri İstanbul’daki hastanelerde açıklamalar yapıyor.

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen İstanbul Tabip Odası üyeleri ise engellendi. Hekimler, polis barikatına çelenk bırakarak durumu protesto etti.

İstanbul Tabip Odası Sekreteri Osman Küçükosmanoğlu yaptığı konuşmada, "14 Mart'ın 102. yıl dönümünde her yıl yaptığımız gibi taleplerimizi dile getirip çelenk koymak istedik. Bize 'Çelenk koyabilirsiniz ancak açıklama yapamazsınız' dediler. Engellemelerle karşılaştığımız bu polis barikatı önüne çelenklerimizi bırakıyoruz. Tüm meslektaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. Bugünler geçecek biliyoruz neşeyle bayram havasında kutlayacağımız 14 Martlarda buluşmak üzere" dedi.

 

OKMEYDANI'NDA SAĞLIK EMEKÇİLERİ İŞ BIRAKTI: HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ

Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesinde ve Okmeydanı Ağız Diş Hastanesinde iş bırakan sağlık emekçileri “Emek bizim söz bizim, hakkımız olanı istiyoruz hiçbir yere gitmiyoruz” dedi.

 

Türk Tabipleri Birliğinin İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Genel Sağlık-İş ve Dev Sağlık İş Sendikasıyla ortak yaptığı açıklamaya Hekim-Sen ve Hekim Birliği Sendikası da destek verdi.

"YAŞANANLARIN SORUMLUSU YANLIŞ SAĞLIK POLİTİKALARIDIR"

Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi önünde mesleklerinin itibarsızlaştırılmasına karşı, hakları için 14-15 Mart’ta g(ö)reve giden sağlık emekçileri adına konuşan TTB Temsilcisi Nazmi Algan, "Sorunlarımızın çözümü ancak kendi mücadelemizle olacaktır. İşte bu nedenle emeğimiz için, haklarımız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için 14-15 Mart 2022 Pazartesi ve Salı günleri bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında g(ö)rev’deyiz! Emeğimizin karşılığını alamadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklenirken, tüm bu yaşadıklarımızın sorumlusunun yıllardır uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu biliyoruz" dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli