Sabahattin Yiğit'sen açıkla

Sabahattin Yiğit

AKP’li Esenler Belediye Meclis Üyesi Sabahattin Yiğit’in “CHP’li eski Meclis Üyeleri daha akıllı siyaset yapıyorlardı” sözlerine CHP’li Meclis Üyesi Yüksel Kılıç çok sert s&

Sabahattin Yiğit’sen açıkla

AKP’li Esenler Belediye Meclis Üyesi Sabahattin Yiğit’in “CHP’li eski Meclis Üyeleri daha akıllı siyaset yapıyorlardı” sözlerine CHP’li Meclis Üyesi Yüksel Kılıç çok sert sözlerle cevap verdi. Kılıç, “SP’liyken “Bunlar kul hakkı yiyor ve Esenler’i mahvettiler” diyen AKP’li Sabahattin Yiğit gibiler sadece el kaldırıp indirmeye yararlar” dedi.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri olarak bu zamana kadar halkın yararına ve kanunlar çerçevesinde bir siyaset yaptıklarını belirten Yüksel Kılıç açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Öncelikle Sabahattin Yiğit kim ki CHP’li Meclis Üyelerini eleştiriyor ve bizim bu dönem akılsız bir siyaset yaptığımızı beyan ediyor. Ey Yiğit sen değimliydin SP’liyken “Bunlar kul hakkı yiyor ve Esenler’i mahvettiler” diyen. Şimdi ben sana soruyorum “Sen AKP’ye kul hakkı yenmesini engellemek için mi geçtin yoksa o zaman söylediklerin sadece boş ve eleştirmek için mi söylenen sözlerdi? Sen önce çık bu soruların cevabını bir açıkla ondan sonra kalkıp CHP’li Meclis Üyelerini eleştir.

Senin gibiler ancak parmak kaldırıp indirmeye yarar kardeşim. Neden mi? Onu da açıklayayım. Sayın Belediye Başkanı Tevfik Bey “Askeri alana kesinlikle 90 bin yeni konut yapmayacağız” diyor ama sen çıkmışsın “Askeri alana 90 bin yeni konut yapacağız” diyorsun.

Peki, o zaman Tevfik Bey mi doğru söylüyor yoksa sen mi doğru söylüyorsun? Bunu Sabahattin Beyin acilen çıkıp açıklaması gerekir. Eğer açıklamazsa bende kendisine “Sen sadece el kaldırıp indirmek için Meclis’te bulunuyorsun” derim.

Biz nasıl muhalefet yapıyoruz?

CHP’li Meclis Üyeleri olarak hem Mustafa Bey olsun hem Kemal Bey olsun hem de ben bu zamana kadar Esenler’in yararına olacak hiçbir şeye muhalefet yapmadık ve bundan sonrada yapmayacağız. Biz sadece yapılan yanlışlıklara ve usulsüzlüklere karşı halkın çıkarlarını korumak için muhalefet yapıyoruz.

Örnek vermek gerekirse; Biz bir sabah Esenler Belediyesine ait geri dönüşüm tesisini ziyaret ettik ve orada kaçak olarak çalıştırılan yabancı uyruklu kişileri tespit ettik ve gereğinin yapılmasını istedik. Bunu kimin için yaptık? Birincisi devletimizden kaçırılan vergi ve SGK kaçağını önlemek için, ikincisi ise Esenler halkı işsizken yabancıların çalıştırılmaması için yaptık. Diğer taraftan Esenler’in dört bir yanında belediye eliyle yapılan kaçak inşaatlar ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Havaalanı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm konutlarıyla ilgili imar rantını deşifre ettik ve halkımızı bilgilendirmek için birçok toplantı düzenledik. Yine AKP’li bazı kişilerin ESKON’dan maaş almalarını etik bulmadığımızı Yüce Meclisimizle paylaştık.

Halkımızın yararına yaptığımız bu çalışmalarla ilgili Sabahattin Bey hiç utanmadan ve sıkılmadan çıkıp “Akılsız bir siyaset yapıyorlar” demesini de halkımızın ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
 
.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli