Saadet Partisi'nde Yalçınkaya Güven Tazeledi

Saadet Partisi

Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı, 28 Eylül Pazar günü Avrupa Düğün Salonu'nda delegelerin salt çoğunluğunun katılımı ile gerçekleştirilen 5. Olağan Kongre'de Tuğrul Yalçınkaya tekrar b

Saadet Partisi'nde Yalçınkaya Güven Tazeledi
 
Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı, 28 Eylül Pazar günü Avrupa Düğün Salonu'nda delegelerin salt çoğunluğunun katılımı ile gerçekleştirilen 5. Olağan Kongre'de Tuğrul Yalçınkaya tekrar başkan seçildi.
 
Saadet Partisi Esenler İlçe Kongresine;  İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, SP Genel İdare Kurulu Üyesi Sadrettin Karaduman,SP Genel İdare Kurulu Üyesi Mürsel BAŞER, SP Başakşehir İlçe Başkanı Yusuf Gülşen, SP Bahçelievler İlçe Başkanı Abdullah AKÇAY, SP Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı Öztürk Zan, SP İl Yöentim Kurulu Üyeleri Sefer Yeşilyurt ve İslam İnçe, Anadolu Gençlik Derneği Esenler Şube Başkanı Yakup Demir, İlçe Seçim Müdürü Yılmaz Gök ve Heyeti, Esenler Dernekler Federasyonu Başkan Yard. İbrahim Duman, Esenler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Şahin, Tekstil Kent Başkan Yardımcısı Münir Dinler, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Esenler Şubesi Başkan Yardımcıları, Ömer Adıyaman, Nevzat Gültekin, Bayram Özbek, Mehmet Çelik, Birlik Mahalle Muhtarı Eyüp Çelik katıldı.
 
İstiklal Marşı ile başlayan kongrede gündemin okunması ile beraber divan heyeti oluşturuldu. Faaliyet ve mali konularla ilgili raporların okunmasından sonra siyasi konuşmalar bölümüne geçildi.
 
Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Esenler ilçesinin sorunları, Belediye Başkanlığı ve Meclisi nezdinde yürütülen müspet muhalefet sayesinde 100’ün üzerinde soru önergesi verdiklerini, Esenler Halkı'na birçok hayırlı işlerin yapılmasına vesile olduklarını dile getirdi.
 
Bunlardan birinin Esenler ilçesinde hizmet veren 60 okula yaptıkları ziyaretler çerçevesinde müdürlüklerce belirlenen eksiklikleri gündeme getirmeleri sonucu Belediye yetkililerince alelacele de olsa gereğinin yapılmasına vesile olduklarını örnek gösterdi.

 
Yalçınkaya, “Kentsel Yenileme” kapsamında ortaya çıkan belirsizlik ve haksızlıkların üzerine gitmelerini diğer önemli çalışmalardan biri olduğunu belirtti. Bu yönde mahalle mahalle yapılan toplantılar ile Esenler halkını bilinçlendirmeye önem verdiklerini, geniş bir bilgi ağı oluşturduklarını dile getirdi.
 
Yalçınkaya, konuşmasının sonunda Esenler Yerel Basını'na ve Sivil Toplum Kuruluşları'na da teşekkürlerini ileterek haklının ve halkın yanında göstermiş oldukları çabaları överek konuşmasını bitirdi.
 
Yalçınkaya'nın ardından kürsüye gelen bir diğer konuşmacı, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Sadrettin Karaduman oldu.

 
Karaduman, yaptığı konuşmada kronolojik bir tarihi çerçeve çizdikten sonra bugünü ve geleceği öngörebilmenin yolunun bundan 10 sene, 50 sene, 100 sene ve 150 sene önce neler olduğuna içerden ve dışardan bir projeksiyon tutarak konuşmasını sürdürdükten sonra neler yapılması gerektiğine değindi.

Bugün İslam coğrafyalarında gerçekleştirilen işgal, katliam ve sömürünün yeni olmadığına son da olmayacağına vurgu yapan Karaduman çözümün doğru tarafta, doğru istikamet ve hedefe doğru kilitlenmekten, birlikten ve beraberlikten geçtiğini ifade etti.
 
Siyasi konuşmalar çerçevesinde son konuşmacı, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın oldu.
 
Birol Aydın, kongrenin beynelmilel bir seçim olmadığını, Esenler'i düzlüğe çıkaracak, yaşanabilir kılacak, huzur ve refah içinde halkının yaşadığı bir şehir görünümüne kazandıracak bir kilometre taşı olduğuna vurgu yaptı.

Ülkemizin içinden geçtiği bu toz bulanık günlerde iç ve dış politikadan, ekonomiye; askeri ve stratejik gelişmelerden; sosyal kültürel ve ahlaki birçok alanda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Konuşmaların ardından İlçe Seçim Kurulu yetkilileri tarafından oluşturulan sandık ve pusulalar eşliğinde gerçekleşen seçimde Tuğrul Yalçınkaya ve Yönetim Listesi delege salt çoğunluğunun oylarını alarak yeniden Saadet Partisi ESENLER İlçe Yönetimine seçildi.

Saadet Partisi Esenler İlçesi5. Olağan Kongresinde Başkan Adayı ve Listesi 

İlçe Başkan Adayı: Tuğrul Yalçınkaya
 
Asil Üyeler
Adnan Taşdemir, Ahmet Nal, Arif Kaya, Basri Düzenli, Cengiz Karagöz, Emre Demir, Habib Aksu, Hasan Asker, Hulusi Özbek, İdris Dinçer, İlhan Durmuş, Mehmet Yeşilyurt, Metin İnce, Mustafa ALAY, Resul Çalışan, Volkan Yücesoy, Yahya Keleş, Yaşar Buruneren, Yusuf Yıldırım,
Yedek Üyeler
Abdullah Yasin Demir, Abdüsselam Gültürk, Bayram Gündoğdu, Bekir Aksu, Bilal Boztepe, Davut Güneş, Ergün Yalçınkaya, Fatih Bulca, İlhami Kaplan İsmail Kaçan, Mehmet Salih Nair, Mustafa Tutaş, Sabri Ülker, Selaattin Fidan, Ufuk Gürbüz, Veysel Öztürk, Yakup Taşdemir, Yunus Vehbi Taşkın Yüksel Yiğit.

 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli