Saadet Partisi: Dönüşüm projelendirilmeli

Saadet Partisi: Dönüşüm projelendirilmeli

Vatandaşın kafası karışık

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler’de yapılacak kentsel dönüşümle ilgili gazetemiz açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Esenler Meclis Üyeleri SP Meclis Üyeleri Tuğrul Yalçınkaya, Fevzi Başoğlu ve Sabahattin Yiğit dönüşüm şartlarının projelendirilerek yapılmasını gerektiğini söylediler.

Gazetemize açıklamalarda bulunan SP Meclis Üyeleri yaptıkları ortak açıklamalarında şöyle konuştular;

 “Kentsel dönüşümde söylenenler projelendirilmediği sürece benimsemiyoruz. Esenler Kültür Merkezi’de Belediye Başkanı’na bazı sorular yönelttik. Sorduğumuz sorularda istediğimiz cevapları alamadık ama kentsel dönüşümde Belediye Başkanı iyi niyetli ise, merkezi hükümet ile Büyükşehir kendilerinden öncelikle imar affı çıkartsınlar.  Samimi olduklarına o zaman inanalım. Yoksa dairelerinize daire vereceğim demek kanuni olmayan bir şeyin sözünü vermektir. Belediye olarak bir şey vermek için vereceğiniz şeyi kanunlaştırmanız lazım.

Vatandaşın kafası karışık

Şimdi vatandaş bize soruyor, ‘Benim 150 metre kare arsa üzerinde 5 dairem var. Bana ne vereceksin? Başkan ise, ‘Hesaplayacağız, ondan sonra vereceğiz.’ diyor. Bize göre bu işi üç sene içinde çözmeleri gerekiyordu. Yoksa çek, çak edebiyatı ile bu işler olmaz. EKM’de yapılan toplantıda bizler, belli başlı paftalar ve adalar üzerindeki planların tamamlandığının açıklamasını bekliyorduk. Ancak ortada halen bir şey yok. Bizlere birkaç resim göstererek halka bir şey anlatamazsınız. Çoğu mahallelerde dönüşüm çalışması olmadığı gibi kademeli planlar için çalışacaklarını söylüyorlar ama aslında ortada hiçbir şey yok.

Neden geldiklerini bilmeyenler vardı

Aynı zamanda bizler yapılan toplantının amaç doğrultusunda yapılmadığını düşünüyoruz.  Çünkü toplantıya gelenlerin çoğu neden çağrıldıklarını bile bilmiyordu. Bizler siyasiler olarak belediyemize her zaman destek verdik ve bu dönüşüm mutlaka yapılmalı dedik. Ancak Esenleri bu hale getirenler ile dönüşüm yapamazsınız. Biz kendilerine bazı önerilerde bulunduk. Mesela bodrum katları, sosyal donatı alanları ve çocuk oyun yerleri yapılsın dedik. Dikkate almadılar. Ben bilirim, ben yaparım anlayışındalar. Sıkışınca da gelin yardım edin diyorlar.

Akıl adamları ile çalışmalısınız

Siyasi düşünceleri bu dönüşümün içine sokarsanız her hangi bir dönüşüm yapamazsınız. Onun için ortak akılla ve akıl adamları ile çalışmalısınız. Esenler’i projelendirerek, geniş katılımla ve raporlar hazırlayarak yapmalısınız. O zaman size kimse de itiraz edemez. İmar affı hükümetin görevidir. Belediye Başkanının yapmak istediği şey ise, seçime kadar tespit ettiği üç yeri yaparak kendini görevini yapmış olarak göstermektir. Bakınız, maliyet fiyatlarını prim üzerinden hesaplayacakmış. Sayın Başkan bina stokunu ortaya çıkardın mı? Diyorsun ki, kademeli imara geçilecek. Parsel kaymaları ortada iken, herhangi bir planda yapmamışsın, resmi prosedürleri hazırlamamışsın, projelerin yok. Bu nedenle sizin söyledikleriniz siyasi söylemden öte değildir. Verdiğiniz vaatler de geçersizdir.

Gördüğümüz kadarı ile belediyenin net bir planı ve projesi yok. Bugün yapılanlar AKP’nin genel politikalarıdır. Belediyenin ne teknik elemanlarla, ne de meclis üyeleri ile bir görüşmesi olmamıştır. Müteahhitler veya TOKİ kar yapacak diye Esenler’in nüfusunu arttırmak yanlıştır. Böyle bir şeyi düşünmek, bir kente yapılacak en büyük kötülüktür. Kentsel dönüşümler sosyal amaçlı yapılmalıdır, kartel oluşturmak için dönüşüm yapmamalıyız”