SPORCU "AHLAKLI" OLMALI

SPORCU

Esenler spor kulübü emektar hocalarından Hilmi Dereli ile Esenlerde sporun, özellikle futbolun dünü bugünü ve yarını hakkında enine boyuna konuştuk. Hilmi hoca çarpıcı açıklamalarda buluntu.

 

 

 

 

 

 

 

Esenler spor kulübü emektar hocalarından Hilmi Dereli ile Esenlerde sporun,  özellikle futbolun dünü bugünü ve yarını hakkında enine boyuna konuştuk. Hilmi hoca çarpıcı açıklamalarda buluntu.  

Namı değer Hilmi hoca futbolumuza önemli isimler kazandırdı. Bunlardan biride Nihat Kahveci milli takımımızda, Avrupa’da ve Beşiktaş spor kulübümüzde önemli başarılara imzasını attı. Hoca gururla, onurla futbolcusundan bahsediyor. Daha iyi imkanlar tanınırsa, iyi olanaklar oluştuğunda daha çok Nihatlar yetiştireceğim diyor. Profesyonel kulüplerde oynayan onlarca futbolcu yetiştirdiğini söyledi.

Hilmi hoca esenlerde belediye yaz okulu açtı. Zaman kısa biz burada futbol eğitimi gören çocuklarımızın kabiliyetli olanlarını seçiyoruz futbolda başarılı olacağına inandığımız çocuklarımızı kulübümüze çağıracağız.

Anneler, Babalar çocuklarının birer Messi olmasını istiyor. Biz ise önce insan olmalarını ahlaklı bireyler olarak topluma faydalı kişiler olmasını öncelikle istiyoruz. Zaden ahlaklı, dürüst olmayanlar başarıyı yakalayamazlar. Başarılı olma şansıda olamaz. Başarı önce aileden başlar. Çocuğunu bize teslim eden anne baba çocuğunun messi olmasından önce iyi bir toplum adamı olmasını istemeli.

Hilmi hoca Belediyeler Amatör sporlara daha çok yardım etmeli maddi destek sunmalı. Buralardan sporcu yetişmezse profesyonellik olmaz Türk sporuda, sporcusu da ulusal alanlarda başarılı olamaz. En büyük sorunumuzda maddi dır. Maddi sorunu olan ailenin de sağlıklı beslenmesi olamayacağına göre vücütüde sağlam olmayacaktır.

Hilmi hoca bir yandan yaz okuluyla uğraşırken diğer yandan Esenler futbol takımını yeni sezona hazırlıyor. Yeni sezonda süper amatörde mücadele edeceklerini söyleyen hoca. Önemli transferler yapmayacağını alt yapıdan yetişen topçularla yoluna devam edeceklerini söyledi. Hedefim ise devamlı başarıdır. Başarısızlığı asla kabullenemem diyerek bütün takımlarımıza da başarılar diliyorum dedi