SP Önerge Verdi! Borçlanmaya Yetki Vermedi

SP Önerge Verdi! Borçlanmaya Yetki Vermedi

Esenler Belediye Meclisi’nin Mart Ayı 2. Bileşimi Belediye Toplantı Salonu'nda yapıldı. Belediye Meclis Toplantısı saat 15.00’da yapılması gerekirken AKP’li Belediye Meclis Üyelerinin salona geç gelmesi nedeni ile 16



SP Önerge Verdi! Borçlanmaya Yetki Vermedi

 
Esenler Belediye Meclisi’nin Mart Ayı 2. bileşimi belediye toplantı salonunda yapıldı. Belediye meclis toplantısı saat 15.00’da yapılması gerekirken AKP’li Belediye Meclis Üyelerinin salona geç gelmesi nedeni ile 16.50’de başladı.
 
Meclis Başkanı Oturumu açtıktan sonra önergeleri okudu, SP Meclis Üyeleri’nin verdiği önerge meclis gündemine oturdu.
 
Hani Kaldırım Paraları Alınmayacaktı?
 
SP’li Meclis Üyeleri’nin önergesi “Belediye Başkanımız Davutpaşa Mahallesinde Cuma Günleri gelenekselleştirdiği pilav dağıtımında halkımıza kaldırım paralarının alınmayacağını müjdeli haber olarak vermişti. 4 Şubat tarihinde meclisimizde 04.02.2013 tarihinden sonra katılım paylarının alınmaması gündeme gelmişti ve katılım paylarının alınmayacağı kararı çıkmıştı. Buna rağmen Davutpaşa Mahallesinin tamamına bu paraların ödenmesi konusunda tebligat yapılmıştır. Belediye başkanımızın kaldırım paralarının alınmayacağı müjdesini verdikten sonra şimdi bu paralarının alınacağı söylenmesi ne anlama geliyor? Halkımızın kafasında bu paraların alınmayacağı algısı oluşmuştur. 2012 Ağustos ayında bu paraların alınmaması hususunda soru önergesi vermememize rağmen tarafımıza cevap vermediniz. Şimdi ise bu paraların alınması doğrultusunda halkımıza tebligat yapılmasının nedenlerinin açıklanmasını istiyoruz”
 


Başkan: Soru Önergelerinize Cevap Vermek İçin Bana Yetki Verdi
 
Önerge, okunduktan sonra Ömer Çetinkaya söz aldı. Çetinkaya “Bir önceki ayda raporumuz geçti. Ben burada avukat kimliğimle konuşuyorum. Daha önce bu paraları kanun gereği almamız gerekiyordu. Bunun için zaman aşımı süresi vardı. Bu süreyi geçirmeden, bu paraları alma zorunluluğumuz var. Aksi takdirde müfettiş incelemeleri sonucunda suçlu duruma düşeriz. Bu paralar zimmet kabul ediliyor ve Sayıştay bize hesap soruyor. Önceden yetkimiz yoktu. Şimdi yetki meclise verildi, kanun teklifi bir öncekine şamil değildir. Kanun çıktıktan önce borç haline gelmiş bir uygulamayı bizim silme yetkimiz yok. Bu yasayı arkadaşlarımızın da bildiğini zannediyorum. Biz de bu paraları almak istemiyoruz ama kanun böyle öngörüyor. Mevzuat böyledir. Arkadaşlarımız soru önergelerine cevap alamadığını söylüyor. Belediye Başkanımız, soru önergelerinize sözlü cevap verme yetkisini bana vermiştir. Yani soru önergelerinize ya başkan cevap verir ya da görevlendirdiği biri cevap verir. O kişi de benim” dedi.
 
Göksu Vatandaşın Kafasını Karıştırıyor
 
Çetinkaya’nın bu konuşmaları üzerine söz alan SP Meclis Üyesi Tuğrul Yalçınkaya  “Biz sizin söylediklerinizi anlıyoruz. Tekrar ediyorum böyle bir kanun ortada var iken belediye başkanı Cuma namazlarından sonra camii önlerin de böyle müjdeli haberler vermesini izah etmenizi istiyorum. Keşke sizin gibi açık ve net konuşarak bu tarihten itibaren bu paraları almayacağız ama bundan önce olan borçlarınızı alacağız. İfadelerinde bulunsaydı, vatandaşın da kafası karışmış olmasaydı. Şimdi Belediye Başkanı meclisimizden borçlanma yetkisi istiyor. Esenlerin geleceğine ipotek konularak yapılacak borçlanmaya biz karşıyız. Kentsel Dönüşüm’e ise sonuna kadar taraftarız, Hatta Kentsel Dönüşüm biran önce yapılmalı SP olarak biz belediye başkanının borçlanmasına yetki vermeyeceğiz, hayır diyeceğiz.” dedi.
 
Daha sonra Başkana yetki verilmesi için oylamaya yapıldı, oylamada SP’liler hayır derken Maalesef CHP’li meclis üyeleri evet oyu verdiler.
 
Not: Havaalanı Mahallesi’nde yapılması planlanan AVAS 2023 projesinin inşasında kullanılacak olan kredi için Göksu, Belediye Meclisi’nden oy çokluğuyla yetki aldı. Ancak! Saadet Partililer Krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde Esenler Belediyesi’nin tüm gayrimenkul gelirlerinin, araç ve gereçlerinin ipotek altına alınacağı endişesiyle 100 milyon TL’lik krediye, belediye asli görevlerinin dışındaki işlerde kullanmamalıdır diyen Saadet Partili Belediye Meclis Üyeleri ret oyu verirken, AKP’li ve CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin evet oylarıyla Başkan Göksu’nun borçlanmasına yetki verildi.

 
 


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli