SP: ‘Kentsel dönüşüm kandırmacadır'

SP: ‘Kentsel dönüşüm kandırmacadır

Esenler SP her ay yaptığı basınla yaptığı sabah kahvaltısını ilçe merkezinde gerçekleştirdi. Kahvaltılı toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Can, İl Başkan Yardımcısı Osman Baş, İlçe Başkanı Tuğrul Yal

7-24 Esenler Haber

SP: ‘Kentsel dönüşüm kandırmacadır’
 
Esenler SP her ay yaptığı basınla yaptığı sabah kahvaltısını ilçe merkezinde gerçekleştirdi. Kahvaltılı toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Can, İl Başkan Yardımcısı Osman Baş, İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Belediye Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, “Esenler’de ana muhalefet partisiyiz. Esenler’in büyük sorunu olan trafik maalesef devam ediyor. Trafiğe çözüm bulmak için yaptıkları işlerin yanlışlığına defalarca vurgu yaptık. Şimdi de hız kesiciler koyacaklarmış.

 
Bu bir kandırmacadır

 
Belediye Başkanı pazarlama zihniyetinden olacak ki, otobandan geçerken Esenler’in güzel görünmesi için binaların ön taraflarına giydirme yapıyor, ama arka taraftaki perişanlığı görmüyorlar. Güzel olmayan bir kenti güzel göstermeye çalışıyorlar. Bu binaların ‘oturulabilir’ raporu bile yok. Bu bir kandırmacadır. Halka yanlış ifadelerle kentsel dönüşümü anlatıyorlar. Kaçak binaları yıkarken vatandaşa enkaz bedeli veriyorlar. Başbakan Esenler’e geldi Türkiye ayağa kalktı. Açıkça şov yaptılar. Vatandaşın beklentisi; daireye daire almak. Havaalanı mahallesinde kimsenin dairesine daire verilmeyecek. Bunlar pazarlama yapıyor. %60 müteahhidin, %40 vatandaşın… Normalde imar problemi olmayan yerde dönüşüm yapmaları gerekirken, imar problemi olan yerlerin imar sorununu çözerek ESKON aracılığı ile kar peşindeler.” dedi.

 
‘Ne mutlu Türküm’ diye dağa taşa yazıldı
 
Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Can, “81 ile ve ülkemizin bütün ilçelerine ziyaret turlarına başladık. Saadet Partimiz, temeli sevgi, şevkat, kardeşlik olan bir anlayıştadır. Ülkemizin insanını seviyoruz. Onların kalkınmasını istiyoruz. Eşit paylaşımdan yanayız. 35 yıldan beri devam eden terör belası ile uğraşıyoruz. Ülkemizde 80 yıldan beri baskıcı bir rejim uygulanıyor. Dinimizi ve dilimizi değiştirmek için uğraşıyorlar. Büyük baskılar gören doğu ve güneydoğu insanı teröre itilmiştir. ‘Ne mutlu Türküm’ diye dağa taşa yazıldı. Siz her sabah Türküm, doğruyum diyeceksiniz besmele çekmeyeceksiniz. Tüm bunlar dış odaklı meselelerdir. Meclis’te teröre destek verenleri biliyoruz.
 
Ekonomiyi büyük faizler batırır. Ekonomimizde maalesef faizle yönetiliyor. Bütçede en büyük pay faize ayrılıyor. Başbakan’ın hitabet sanatı çok iyi. Türkiye’nin iç ve dış borcunu söylemiyor, yalnız IMF’ye olan borcu söylüyor. Esnaf, sanayici memnun değil. Biz referandumda evet dedik. 4+4+4’ü de destekledik.
 
Sosyal ve aile yapımızı çökerterek toplumumuzun kimyasını bozdular.  ”
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı