SOYLU ŞOV YAPTI- GAZETECİLER SORU SORMA ÖZÜRLÜ

SOYLU ŞOV YAPTI- GAZETECİLER SORU SORMA ÖZÜRLÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu programda gazeteciler İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ, Veis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un soru soramadığı, eveledikleri geveledikleri ortamda yine şov yaptı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına yanıt veren Bakan Soylu, "Bedelini ödeyecek, gelip adalete teslim olacak. Cezasını çekecek ve çıkınca yanındaki şebeklerle irtibatı olmayacak" diye konuştu. Soylu, kamuoyunun en çok merak ettiği Sedat Peker'e koruma verilmesi başta olmak üzere Mehmet Ağar'ın marinada görev almasından Kutlu Adalı cinayetine değin birçok konuda siyasi cevaplar vererek günü kurtardı.

"İFTİRALARIN HEPSİ SAÇMALIK NEDEN İSTİFA EDEYİM?"
Kamuoyunun yanıtlarını merak ettiği organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Soylu, Sedat Peker'in hakkında 7 videoluk iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Soylu "Organize suç şüphelisinin bu iftiralarının hepsi saçmalıktır. Hepsi saçmalık, sapkınlık var. Bir vesayet ortaya koymaya çalışıyor ve sessizlik hakim. İpe-sapa gelmez olarak görmedim ama sözcülük yapıyor" dedi. Soylu, Peker'in hakkında 7 videoluk iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Soylu "Organize suç şüphelisinin bu iftiralarının hepsi saçmalıktır" dedi. İstifa etmeyi düşündünüz mü?" sorusuna ise Soylu "Hiç düşünmedim, iftiraların hepsi saçmalık, neden istifa edeyim" yanıtını verdi.

"KUTLU ADALI CİNAYETİ BİZİM İÇİN NAMUS MESELESİDİR"

Bakan Soylu, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili olarak şunları dile getirdi: Bugün bunun alınması için KOM Dairesi'ne yazı yazdım. Ben mi yazdırmam lazım, resen devreye girilmesi lazım değil mi? Benim görevim İçişleri Bakanı olarak önleyiciliktir. Meseleyi gördüğüm an müdahale etmektir. Olay çıktıktan sonra olay sonu raporu yazmak değil. Kutlu Adalı cinayetinde en ufak bir şey açık duruyorsa bizim namus meselesidir.

"SAYIN AĞAR'IN YERİNE OLSAM 48 SAAT İÇİNDE AYRILIRDIM"

Eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın marinada görev almasını doğru bulmadığını kaydeden Soylu şu ifadeleri kullandı:
"Sayın Ağar'ın marinada görev alması doğru mu? 48 saat içinde ben olsam ayrılırım. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Bu tip insanlar bir yerde bulunduğu zaman bunları bu meselenin üzerinden yormak kolaydır. Benim bir sigorta şirketim var. Benim hayatta sevdiğim işlerden bir tanesi. Küçük bir odam var. O yazıcının sigorta poliçesini kesmesi hoşuma gider. Çoluk çocuğumla namusumla para kazanıyorum"

"HADİ ÖZIŞIK'A TELEFON MESAJIYLA BU YANITI VERDİM"

Sedat Peker ile kendisi arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen Hadi Özışık'la ilgili olarak konuşan Süleyman Soylu, "Hadi Özışık'a telefon açtım 'Yaptığın çok yanlış memleketi de sattın, bizi de sattın' dedim. Sonra aklıma geldi. Bir dönem beni aramış Munbarız Rasimov ile haber yapmış. Aradım telefonla 'yanlış işler yapıyorsun, hükümeti suçluyorsun, bunlar sana yakışmaz' dedim. Yakınlığımız dolayısıyla kriminal mesele olduğu için bunu benden bilebilirler bu çok ayıp bir şey dedim. Ben böyle söyleyince attığı mesaj şu 'Seni Sedat Peker'e sattım öyle mi, ben dostlarımı satmam, ama sen inandın beni sattın' dedi. 'Ben bu konuyla ilgili hiç konuşmadığım halde seni sattım öyle mi?' Ben devletin İçişleri Bakanıyım" ifadelerini kullandı.

"10 BİN DOLAR MESELESİNİ SAVCIYA AÇIKLAYACAĞIM"

Sedat Peker'in bir milletvekiline 10 bin dolar verdiği iddialarıyla ilgili bir soruya yanıt veren Bakan Soylu, "Bu bir siyasetçi savcıya açıklayacağım" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Çocukluğumdan itibaren siyasetin içerisindeyim. Birçok alanda demokrasi mücadelesi gerçekleştirdik. 80 darbesinin öncesini de gördüm. Gaziosmanpaşa'da bir evimiz vardı. Babam Adalet Partisi'nde siyasetçiydi. Eve çıkarken bodrum katımıza bomba konulup, konulmadığını kontrol ederek çıkardık. Şimdi ilkokul, ilkokul, lise hatta bazen yine 80 öncesi babamla beraber Adalet Partisi'nin programı olurdu. Gece karanlığında bazıları erketeler derler, köşede kenarda bir yere konuşlanmışsa onu hep seçici sanki bir şey yapılabilecek gözle bakarlardı. 80 öncesi okuldan döndüğümüzde Nazlı sokaktı bizim sokağımız, sokağımızda bir kişiyi taradıklarını öldüklerini gördük.

"DARBELER, GECELİK FAİZLER, PARMAK SALLAMALAR GÖRDÜK"

Gençlik kolları, ilçe başkanları, il başkanlığı, genel başkan yardımcılığı, genel başkanlık. Siyaset bize şunu öğretti, tam da Yunus'un ifade ettiği gibi ya da inancımızın bize öğrettiği gibi, ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün. Siyasette esas itibariyle size önemli hak veriyor. Bize herşeye cevap vermekle mükellefiz. Elbette ki her mesleğin kendine ait etik ve ahlakı olduğu gibi siyasetin, gazeteciliğin, marangozluğun bir ahlakı vardır. Kamplara prim kazandırmadan, bu çerçeve içerisinde bizim sorumluluğumuz. Bizim neslimiz hakikaten çok çekmiş bir nesil. Darbeler, yüzde 8 gecelik faizler, Amerika'dan parmak sallamalar gördük.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli