SOMALİ'YE ÇEMO BEYDEN YARDIM

SOMALİ

Pazartesi günü Esenler belediye meclisi toplandı. Meclis Esenler tarihinin en önemli görüşmelerinden birine tanıklık ediyordu. Somali’ye yardım Meclise de belediye başkanı M.T. Göksu başkanlık yaptı.

 

 

 

 

 

 

Pazartesi günü Esenler belediye meclisi toplandı. Meclis Esenler tarihinin en önemli görüşmelerinden birine tanıklık ediyordu. Somali’ye yardım Meclise de belediye başkanı M.T. Göksu başkanlık yaptı. Toplantıya Esenler in zengin iş adamları, müteahhitler, kuyumcular, odalar ve esnaf kesiminin davet edilmeyişlerine ise bir anlam veremedik. Esenlerin değer kaybına uğradığını da böylece gözlemlemiş olduk.

Toplantı salonunda belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, hemşeri dernek başkanları ve mahalle muhtarları icabet etti. Belediye başkanı Somali deki insanlık dramını, açlığı, sefaleti anlatırken salonda bulunanlar duygulandı. Bu duygulananlar arasında Çemo Bey ve Amca Beyde vardı. Onların duygulanmasına pek de şaşırmadık. Çünkü içe değil de dışarı çok duygulu adamlardır kendileri.

Belediye başkanı kimlerin kaç kişiyi Somali deki iftar sofrasında ağırlayacağını soruyordu. Çemo Beye de sordu partinizin katkısı ne olacak. Aslında sormamalıydı belediye başkanı, size de şu kadar kişi deyip geçmeliydi. Çemo Bey salona baktı, Amca beye baktı eveledi geveledi ve burada yapacağımız yardımın miktarını söylemeye gerek yok, telaffuz edilmese daha iyi olur diye bildi. Buraya kadar her şey iyi.

Çemo Bey ve Amca Bey sizlere defalarca söyledim yazılar yazdım. Dersinize iyi çalışın. Birileri yanlış işler yaparsa yüreğiniz yetsin cesaretle cevaplar verin. Seçildiğiniz koltukların hakkını verin diye. Ama siz bildiğinizi okumaya devam ediyor böylece de madara oluyorsunuz. 

Bak Çemo Bey, senden Belediye başkanına şunları söylemeni bekliyorduk. Siz 100 bin kişilik iftar sofrasından vaz geçmelisiniz. Seyyar tuvalet ve masa, sandalye kirası içinde 290 bin lira vererek birilerini zengin edeceğinize. her akşam her mahallede iftar vereceğinize, E.K.M de canlı yayın ve diğer harcamaları yapmaktan vaz geçerseniz burada toplanan yardıma gerek bile duyulmayacaktır sayın başkan diyemedin.

Yine Belediyenin 136 çocuğumuzu Kütahya’daki izci kampına götürürken bedelinin kaç lira tuttuğunu da soramadın. Çemo Bey şimdi diyeceksin ki bunlardan benim haberim yok, şimdi duyuyorum. Bu yapılan masrafların kaç para olduğunu da bilmiyorum. Yahu senin nelerden haberin var ki. Kendi partililerine Aslan, yanlışlıklara, adaletsizliklere ise sus pus oluyorsunuz. Sizin bu yanlış tutumunuz toplumun her kesimine yansidiğini göremiyorsunuz. Kötü örnek oluyorsunuz. Muhtarlar, dernekler, halktan kişiler sizlerden esinlenerek sorular soramaz oldu.

Çemo bey sana ve senin gibi düşünenlere oy verenler verdikleri oyları helal etmek istiyorlar ama sizde gayret yok.

Esenlerde yaşayan benim gibi yığınlarca insanın paralarını Somali yerine Esenlerdeki sokaklarda, meydanlarda, çadırlarda şov destekli bize sorulmadan bol kepçe dağıtanlara da  helal olsun.

Bu ve bunun gibi soruları soramayan herkese de haram olsun.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli