SODEV Ertan Aksoy Dedi

SODEV Ertan Aksoy Dedi

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) 09 Şubat 2019 tarihinde Taksim Hill Otel’de yapılan 25. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa Ertan Aksoy seçildi.

SODEV Ertan Aksoy Dedi…

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) 09 Şubat 2019 tarihinde Taksim Hill Otel’de yapılan 25. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa Ertan Aksoy seçildi.

SODEV Genel Kurulunda 247 delege oy kullandı. Ertan Aksoy 247 delegenin 160 oyunu alarak başkan seçildi. Münir Aydın ve Ferihan Karasu’nun listesi ise 91 delegenin oyunu alabildi. Bu sonuçtan sonra Ertan Aksoy’un yönetim ve denetim kurulu listesi fire vermeden seçimin galibi oldu.

Ertan Aksoy’un başkanlığını yürüteceği SODEV’in Yönetim Kurulu listesi…
 Ali Tirali- Devrim Karakaş- İsmail Emre Telci- Rasim Şişman- Tayfun İşbilen- Turgay Keskin- Yavuz Okçuoğlu ve Zeynep Altıok Akatlı seçildi.
Yönetim Kurulu yedek listesinde ise Çağdaş Türkoğlu, Mustafa Akın Özerden, Türkan Mergün, Yelda Karadağ ve Yusuf Koçhan yer alıyor.
Denetleme Kuruluna ise Binnur Tanrıverdi, Gülsüm Ergin ve Recep Sevinç seçildi. Denetleme Kurulu yedek üyeliğinde Can Baydarol, Hüseyin Ergun Doğru ve Zübeyde Polatlı yer alıyor.

Ertan Aksoy Kimdir?
1984 yılında Erzincan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da, yükseköğrenimini ise Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamladı. Hâlihazırda İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Dijital Ekonomi Alanında Tezli Yüksek Lisans Öğrenimine devam etmektedir.
Öğrencilik yıllarında, 2006 yılında kurmuş olduğu Aksoy Pazar ve Kamuoyu Araştırma Şirketi, Türkiye’nin birçok saygın kuruluşuna ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet vermektedir. Türkiye’nin araştırma alanında üst çatı kuruluşu olan, TÜAD’ın 30 kurumsal üyesinden biridir. Ayrıca, dünyanın en saygın araştırma üst kuruluşlarından ESOMAR (Avrupa Araştırmacılar Birliği) tarafından Türkiye’den üyeliğe kabul almış 9 kurumsal şirketten biridir.
Siyasi yaşamına, üniversite 4.sınıf öğrencisiyken 2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Osmangazi İlçe Örgütüne üye olarak başladı. Sırasıyla, Bursa İl Gençlik Kolları Yöneticiliği, Osmangazi Gençlik Kolu Başkanlığı, Bursa Ana Kademe İl Yöneticiliği, Bursa Ana Kademe İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.  2012 yılı itibariyle aktif siyasete ara verip; daha çok sivil toplum örgütlerinde çeşitli görevler üstlendi.
Ulusal ve uluslararası dergilerde, ekonomi, siyaset ve dış politika konularında makaleleri yayınlanmaktadır. Halen iki dergide yazarlığı devam etmektedir.
2015 – 2017 yılları arasında SODEV genel sekreterliği görevini üstlendi. Birçok sol-sosyal demokrat gazete ve dergide siyaset, ekonomi ve seçmen davranışları üzerine çeşitli makaleleri yayınlandı.
Ek olarak,  Sosyal Demokrat siyaset ve seçmen davranışları alanında iki kitabın yazarları arasında yer aldı.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli