SİVAS KATLİAMI KURBANLARI ESENLER'DE ANILDI...

SİVAS KATLİAMI KURBANLARI ESENLER

Sivas katliamının 20. yılında Pir Sultan Aptal Derneği Esenler Şubesi tarafından organize edilen 30–06–2013 Pazar günü saat: 16.30’da Davutpaşa Caddesi sonundaki Atatürk Caddesinde yüzlerce kişiyle Davutpaşa



SİVAS KATLİAMI KURBANLARI ESENLER’DE  ANILDI...

Sivas katliamının 20. yılında Pir Sultan Aptal Derneği Esenler Şubesi tarafından organize edilen 30–06–2013 Pazar günü saat: 16.30’da Davutpaşa Caddesi sonundaki Atatürk Caddesinde yüzlerce kişiyle Davutpaşa Caddesinde Kortej oluşturularak sloganlar eşliğinde bir yürüyüşü gerçekleştirildi.

Cadde boyunca halk kortejdekilere alkışlarla destek verdi. Kortej saat 18.00 de Dörtyol Cumhuriyet meydanına ulaştı. Sloganlar eşliğinde, dernek yönetimi tarafından hazırlanan basın açıklamasını Taylan Öztürk okudu.

Açıklamada:
 “2013 yılı Madımak katliamının 20. Yıl dönümüdür.” Madımak 20 yıldır hala yanıyor. 20 yıldır Alevilerin canı, teni, inancı, kültürü maddi ve manevi varlığı yanmaya devam etmektedir. Aslında bu yangın yüzyıllar öncesinden geliyor. Madımak katliamı yüzlerce yıldır egemen güçler tarafından yapılan Alevi katliamının toplamı niteliğindedir. Cumhuriyet tarihinde Madımak; Koçgiri ile başlayan, Dersim ile devam eden, Maraş, Malatya, Sivas, Çorum ve Gazi katliamlarının toplamıdır.


02 Temmuz 1993 tarihinde Madımak’ta çocuğumuz gencimiz, kadınımız, yaşlımız katledilmiştir. Madımak’ta sazımız, sözümüz, özümüz, deyişimiz, semahımız, sanatımız susturulmaya çalışılmıştır. Kültürel ve inançsal değerlerimiz katledilmiştir. Bu katliam Devlet gözetiminde ve denetiminde gerici ırkçı faşist güçler tarafından gerçekleştirilmiştir. Madımak katliamının yarattığı bireysel, toplumsal travma ve bu travmaya bağlı ötekileştirme, rencide etme politikası Devlet ve AKP politikaları tarafından sürdürülmektedir. Bizler Madımak katliamını unutmadık, unutturmayacağız.
.
Madımak katliamı davası hakkında verilen “zaman aşımı kararını” ve bu karar hakkında Başbakanın “ Bu karar Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun.” Demesini de unutmadık. Yine başbakanın “ Cem evi cümbüş evi” diyerek Cem evlerini yıkmak için dozerleri seferber etmesini, ibadethanemize ucube demesini, katil fetvacı “Ebu Suud” hakkında hem de Çorum’da övgü dolu sözler sarf etmesini unutmadık. Başbakan ve Devlet Bürokrasi si inkâr, nefret ve şiddet politikalarına inatla devam ediyor.3. Boğaz köprüsüne “Yavuz Sultan Selim” adı verilmiş olması bunun en açık göstergesidir.


Bugün Alevilere dönük fiili katliam sona ermiş gibi görünse de özellikle Başbakanın kullandığı inkâr, nefret ve şiddet dili ile Aleviliğe ve Alevilere dönük tehdit devam ediyor. Alevilerin yaşadığı mahallelerde onların evlerinin kapılarına “X” işaretinin konulması ve bunlarla ilgili hiçbir tahkikatın yapılmamış olması manidardır. 
    
Demokrasi, Toplumsal Barış, eşit yurttaşlık, özgürlük ve adalet mücadelesi veren aydın, yazar, sanatçı, dernek, kurum, partiler ve Aleviler bilmelidirler ki, bu kuşatmaya karşı tek çare demokrasi ve eşit yurttaşlık mücadelesini el birliğiyle yükseltmektir. Bu uğurda mücadele edenleri saygıyla selamlıyoruz.
Kortej yürüyüşüne ve basın açıklamasına Esenler yerel basının ilgi göstermesi gözlerden kaçmazken Basın açıklaması yapıldıktan sonra grup sessizce dağıldı.





 
 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli