SES: ‘Hükümet ek ödemeni al başına çal'

SES: ‘Hükümet ek ödemeni al başına çal

SES Edirne Şubesi, corona virüsü salgınında sağlık emekçilerinin karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla açıklama yaptı. SES Edirne Şubesi Eşbaşkanı Aynur İskar, sağlık emekçilerin

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Edirne Şubesi, corona virüsü salgınında sağlık emekçilerinin karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde düzenlenen açıklamaya; SES Edirne Şubesi Eşbaşkanı Aynır İskar, yönetim kurulu üyeleri ve sağlık emekçileri katıldılar. Açıklamada, sağlık emekçilerinin taleplerine dikkat çekildi.

İNSANCA YAŞANACAK ÜCRET SES
Edirne Şubesi Eşbaşkanı Aynur İskar, konuşmasında sağlık emekçilerinin sağlığından da, haklarından da vazgeçmeyeceğini belirtirken; 5 adet talebi açıkladı. İskar, Sağlık Bakanlığı'nın gerçekleri söylemediğini ifade ederken; sağlık emekçileri ile doktorların ek ödemeleri arasındaki farklılığa dikkat çekti. Açıklama sırasında katılımcılar da ‘Performans sağlığa zararlıdır', ‘3600 ek gösterge hakkımız ödensin', ‘COVİD-19 iş kazası sayılsın' yazılı dövizler taşırken; ‘Performans adaletsizliğine son! İnsanca yaşayacak ücret!' yazılı pankart açtılar.

“SAĞLIK BAKANLIĞI GERÇEĞİ SÖYLEMİYOR”
Sağlık Bakanlığı'nın corona virüsü salgını sürecinde sağlık alanında yaşanan pek çok eksikliğe rağmen başarı hikâyeleri anlatarak gerçeği söylemediğini belirten İskar; “İktidarın ve bakanlığın uygulamalarına ve çökmüş sağlık sistemine rağmen sağlık emekçileri sağlık hizmetini fedakârca yürütmüşlerdir ancak sağlık sistemi ve çalışma rejimi sağlık emekçilerini sağlığından etmektedir. Çalışma süreleri ve iş yükünün artması, angarya çalışma, ücretlerin azlığı sorunları salgın süresince artarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“PERFORMANS ÖDENTİLERİ KOMİK RAKAMLAR”
İskar, ek ödemelerin corona virüsü salgınından önce de sorun kaynağı olduğunu söylerken; “Performans sisteminin kendisinden adalet çıkamayacağını yıllardır zaten dile getiriyoruz ve sonuçlarını yaşıyoruz. Ek ödeme/döner sermaye ödemeleri emekliliğe yansıtılmazken son zamanlarda artık ‘gelirler azaldı' denilerek döner sermaye performans ödentileri ya 8 TL, 50 TL, 70 TL gibi komik rakamlarla ödenmekte ya da hiç ödenmemekteydi. Üniversite hastanelerinin büyük bir bölümünde döner sermaye ödemeleri sıfırlanmışken, nöbet ücretleri ödenmezken, eğitim ve araştırma hastanelerinde ise döner sermaye ödentilerinde büyük oranda düşüşler yaşanmaktaydı” dedi.


 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli