SARIGÜL RESMEN ADAY

SARIGÜL RESMEN ADAY

Mustafa Sarıgül CHP İl Merkezi'nde düzenlenen toplantıda “En büyük arzum İstanbul'da CHP'nin bayrağını zirveye taşımaktır.” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adaylığı dilekç

SARIGÜL RESMEN ADAY…
 
Mustafa Sarıgül CHP İl Merkezi'nde düzenlenen toplantıda “En büyük arzum İstanbul'da CHP'nin bayrağını zirveye taşımaktır.” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adaylığı dilekçesini İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya verdi ve resmen aday oldu... 
 
Sarıgül'ün konuşmasından satırbaşları:
 
İstanbul'un trafik sorununu biz çözeceğiz. Evden işe gitmek çile olmaktan çıkmalı. Bir vatandaş evden işe işten eve gitmek için neler çekiyor hep beraber görüyoruz. Raylı sistemleri öne çıkaracağız, deniz ulaşımını arttıracağız. Otopark sayılarını arttıracağız. Yaya yolları, bisiklet yolları yok denecek kadar az. Bunları artıracağız. 
 
İstanbullulara hiçbir engel koymayacağız. İstanbul engelsiz bir şehir haline gelecek. İstanbul'u bilim şehri, İstanbul'u teknoloji şehrimiz yapmak bizim boynumuzun borcudur. Sevgili gençler gelin bilimde ve teknolojide çok önemli çok değerli bir seferberliği başlatalım. İstanbul'un gelişmesinde ve güçlenmesinde beraber hareket edelim. Amacımız İstanbul'u gerçek bir kültür başkenti yapmak. Dünya turizminin gözbebeği haline getirmek. Eğitim, sağlık ve sporda da bilimsel yaklaşımlara ihtiyaç vardır. Bu yaklaşımı CHP olarak biz en güzel şekilde sağlayacağız. 
 
Engellilerin, çocukların, gençlerin, kadınların, ihtiyarların mutlu olmasını arzu ediyorum. Her yurttaşım varlıklı olsun, sofraları bereketli olsun arzu ediyorum. 
 
İstanbulumuzun nefes almaya ihtiyacı var. İstanbulumuzun nefesi kesildi. Bunun için kuzeydeki ormanlarımızı, özellikle su havzalarımızı koruyacağız ve İstanbul'a nefes aldıracağız. Artık İstanbul'da deprem korkusu olmasın. Binaların güçlendirilmesi ana hedefimizdir. Depremle ilgili bütün tedbirleri alacağız. 
 
Biz İstanbulumuzu daha rahat daha huzurlu daha mutlu bir şehir haline getirmek istiyoruz. Daha mutlu olunması için ben ve CHP hazırdır. 
 
İSTANBUL'A AKLI BAŞINDA PROJELERLE GELİYORUZ

Biz İstanbul'a yakışan bütün yurttaşlarımızın kabul ettiği doğanın ve bilimin hakim olduğu akılcı projelerle geliyoruz. Toplumun her kesiminin kabul ettiği projelerle geliyoruz. Üniversitelerimizin, bilim adamlarımızın, STK'ların kabul ettiği ayağı yere basan projelerle geliyoruz. Bizim amacımız inşallah İstanbul halkına yapacağımız hizmetlerle en büyük katkıyı sunmaktır. 
 
En büyük arzum İstanbul'da CHP'nin bayrağını zirveye taşımaktır. 
 
İnanıyorum ki İBB başkanlığını tüm yurttaşlarımızın desteğiyle kazanacağız. İstanbul'da yaşayan bütün yurttaşlarıma güveniyorum. Sadece bana oy veren yurttaşlarımızın değil bana oy vermeyenlerin de hak ve hukuklarını koruyacağım. Çok rahatım, ben kendimi şu andan itibaren gönül rahatlığıyla önce CHP'ye sonra İstanbullu yurttaşlarıma emanet ediyorum. 
 
Buradan bir kez daha CHP İstanbul İl Merkezi'nden genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, MKYK'ya ve Türkiye'nin her noktasındaki il ve ilçe başkanlarına teşekkür ediyorum. İstanbul İl Merkezi'nden ifade etmek istiyorum ki gönlünüz rahat olsun, vakit tamamdır, zamanı gelmiştir, yolumuz açık olsun, ışığımız bol olsun. 
 
ADAYLIK DİLEKÇESİ DEĞİL BAŞKANLIK DİLEKÇESİ

Adaylık dilekçesini değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'ye getirecek olan bu güzel dosyamızı İstanbul İl Başkanımıza takdim ediyorum. 
 
Bütün aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum. Ben İstanbul'un her sokağını, mahalleleri geziyorum. Yurttaşlarımın umutlu bakışlarını görüyorum. İstanbulluların haktan ve adaletten yana çok iyi karar vereceklerini biliyorum. Benim en büyük anketim meydanlar. Gece yarısı sabah saatleri Bağcılara, Eyüp'e gittiğim zaman halkın ilgisini görüyorum. Mustafa Sarıgül'ün iki görevi vardır. Birincisi ulusal bayrağımızın, ikincisi CHP'nin bayrağını İstanbul'da dalgalandırmaktır. Bu konudaki takdirler CHP'lilerin sonra İstanbullu yurttaşlarımızındır. İstanbul'da yurttaşlarımın değişim isteklerini gördüm. Bu gezilerim esnasında dil din ırk kültür ve mezhep farkı gözetmedim. İnanıyorum ki yurttaşlarımızın güzel bakışları oylamalara da yansıyacaktır. CHP'de ayrı gayrı olmak yok, bütün yurttaşları kucaklamak var. 
 
ÖNSEÇİMİN BEREKETİNE İNANIYORUM

Ben önseçimin bereketine ve güzelliğine inanan bir arkadaşınızım. Gençlik kollarından beridir her geldiğim yerde sandıktan çıktım. Milletvekili olduğumda da 30 yaşında yine önseçimde sandıktan çıktım. Önseçimi önemsiyorum ama değerlendirmede karar CHP Genel Merkezi'nindir. Onların vereceği karara tabiyiz. 
 
ESENYURT'TAKİ PROBLEMLER

Alt yapıyı yapmadan gerekli donanımları yapmadan bir mahallenin kapasitesi 200 bina ise siz oraya 500 bina yaparsanız çok sıkıntılar olacaktır. 20 yıldır İstanbul'u yöneten bu yönetimin yorgun olduğunu görüyoruz. Biz rakiplerimizi kınamayacağız eleştirmeyeceğiz. Ama yapılmaması gerekenleri ortaya koyacağız. Esenyurt örneği yarın öbürgün İstanbul'un bir çok noktasında ortaya çıkacaktır. Planlı şehir diyoruz, plansız büyümelerin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Esenyurt'ta ve diğer mahallelerde yaşanan sorunlar bundan ortaya çıkıyor. Bunların tedbirlerini en iyi şekilde alacağız. 
 
KAMPANYAMIZ HERKESİ ETKİLEYECEK

Yürüteceğimiz kampanya bir dönüm noktası olacak. Kampanyamızın nezaketinden ve zerafetinden herkes etkilenecek. Oy almak için hiçbir popülist yaklaşımda bulunmayacağız. Toplumda bütün yurttaşların kabul etmediği hiçbir projeyi getirmeyeceğiz. Bugün iktidarda bulunanlar yarın muhalefete düştükleri zaman kendilerine nasıl davranılmasını istiyorlarsa bugün öyle davranmaları lazım. Biz muhalefeti ezen, yok sayan, yüzde 50 benim mantığını doğru olarak kabul etmiyoruz. Bu sözleri siyasi heyecanla söylenmiş sözler olarak kabul ediyoruz. Biz yurttaşlarımızın yüzde 10, 20 ve 50'sini değil Allah izin verirse yüzde 100'ünü kucaklayacağız. 

 


 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli