ŞAHİN, YÖNETMEYE VE SORUNLARI ÇÖZMEYE HAZIRIM

ŞAHİN, YÖNETMEYE VE SORUNLARI ÇÖZMEYE HAZIRIM

Vatan Partisi'nin Esenler Belediye Başkan adayı Oktay Şahin, çarşı-pazar ve sokakta geziyorum, esnaf ve vatandaşın dertlerini dinliyorum. Esenler’in ve halkın sorunlarını biliyorum. Yönetmeye ve sorunları çözmeye

ŞAHİN, YÖNETMEYE VE SORUNLARI ÇÖZMEYE HAZIRIM
 Vatan Partisi'nin Esenler Belediye Başkan adayı Oktay Şahin, çarşı-pazar ve sokakta geziyorum, esnaf ve vatandaşın dertlerini dinliyorum. Esenler’in ve halkın sorunlarını biliyorum. Yönetmeye ve sorunları çözmeye hazırım” dedi.
 
Şahin, 31 Mart yerel seçimleri için Belediye Başkan adayıyım. Esenler’de Atatürkçülerin Adayıyım, yüreği Atatürk’te atan yurttaşlarımın adayıyım. Türkiye için söyleyecek çok sözüm var ve Esenler için ayağı yere basan projelerim var. Bakınız ben yıllarca siyaset yaptığım Esenler iyi yönetilmiyor, iyi yönetilmeyen ilçemiz talan ediliyor, boş arsaları birilerine peşkeş çekiliyor. Esenlerin okul arazileri haciz ediliyor, borçlanan belediye borcunu ödemek için okul arazisi sattığını duydum ve bu durumu Esenler halkı, Esenlerin çocukları hak etmiyor. Bizler seçimi kazandığımızda görecekler; şeffaf belediyecilik, iyi yönetim, hesap veren başkan, ayrıştırmayan ve halkın hizmetinde olan anlayışla belediye nasıl yönetilir.
 
Esenler o kadar kötü yönetildi ki sormayın gitsin, neresinden tutarsanız yığınla sorun karşınıza çıkıyor. Esenler’de Kentsel dönüşüm biran önce başlamalı, Esenler’de binalar yaşlı ve çürük en küçük bir deprem felaket olur. Esenleri yönetiyorsan doğal felaketlere, afetlere hazır olmalısın. Biz güçlü kadrolarımızla ve projelerimizle tüm sorunları çözmek için hazırız. Biz göreve geldiğimizde tüm binaların risk raporlarını hazırlayacağız ve envanterini hazırlayacağız. Askeri alanı kentsel dönüşümde kullanacağız, 1999 depreminin üzerinden yıllar geçti ama Esenleri yöneten AKP’li belediye başkanları deprem konusunda bir çalışma yapmadığı ortada. Göksu’nun bir dediği diğerini tutmuyor ve askeri alanın ne olacağını kendisi bile bilmediği için hergün askeri alanla ilgili kafa karıştırıyor.
 
ESENLERİ TÜCCAR MANTIĞI İLE YÖNETİYORLAR
Yeşilin hakim olacağı, insanlarımızın huzur içinde yaşayacağı bir ilçeyi ve bir düzeni biz kurarız, biz projeliyiz. Esenlerde çocuk olmakta zor, oyun alanı, parkı ve gezip dolaşılacak bir yerimiz yok. Esenlerde 110 bin çocuğumuz okula gidiyor, 12 bine yakın Suriyeli çocuk ve yaklaşık 60 bin Suriyelinin yaşadığı ilçemizin nüfusu çok kalabalık. Esenler’de her yıl 16 bin çocuk doğuyor, bunların geleceğini düşünerek eğitim sorununu çözmek için mevcudu korumak kaydıyla 5 yeni okul yapılması şart. Birde okul öncesi eğitim sorunu var, çalışan annelerin çocukları için kreşler yapılmalı. Biz tüm bu sorunları halletmek için hazırız, projelerimiz hazır.  Sağlık ve spor sorununu ortada, sorunları çözemeyenler, çare olamayanlar bir daha aday olmamalı. Bıraksınlar Esenleri, düşsünler halkın yakasından. Spor sahasını tüccar mantığı ile başka bir ilçenin takımına vermişler, kültür merkezleri olmuş nargile bahçesi, her şeyi ticarileştirmişler, bunlar tüccar mantığı ile ilçemizi yönetiyorlar, halkımızı ise müşteri görüyorlar.
Belediye başkanı hergün bir proje anlatıyor, projeleri insan odaklı değil yandaş olanların menfaatlerine hizmet ediyor.  Esenlerin güneşinden ve rüzgarından yararlanacağımız ve halka bedava vereceğimiz enerjinin projesi hazır” dedi ve projelerini sıraladı.
 
1-Esenlerde tüm binaların envanteri çıkarılacak, riskli yapıları tespit edeceğiz.                      
2-Donatı alanlardaki binalar metriste ki askeri alana transfer yapılacak.                      
3-Otopark, trafik, park sorununu sorun olmaktan çıkaracağız,
4-Halkımızın üçretsiz yararlanacağı semt polikliniklerini açacağız.
5-Her mahalleye kreşler yapacağız.
6-Gençlerimiz ve çocuklarımız için askeri alanda üçretsiz spor alanları yapacağız.
7-Meslek atölyeleri kuracağız ve gençlerimizi iş sahibi yapacağız.
8-Cumhuriyet meydanını hafta sonları gençlerimize ve kadınlarımıza tahsis edeceğiz. Kadınlarımızın, gençlerimizin sanatsal, kültürel ve el becerilerini buralarda sergileyeceğiz.
Her mahallede halk meclisleri kuracağız. Mahalle ile ilgili sorunları ve kararları halk meclisleri alacak, belediye meclisi uygun bulursa onaylayacak.
9- Belediye gelir ve giderleri aylık olarak yayınlanacak, ihaleler şeffaf olacak.
10-Belediye hizmet binalarında özel güvenlik olmayacak. Halktan korkan değil halka kucak açan bir anlayış getireceğiz.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı