ŞAHİN; HAYRA TALİBİZ'

ŞAHİN; HAYRA TALİBİZ

Ocak ayı içinde yapılacak Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde Başkan Adayı olan mevcut Oda Başkan Vekili Şükrü Şahin ‘Kanal A’ televizyonuna seçime ve projelerine yönelik bir r&

ŞAHİN; “HAYRA TALİBİZ…”
 
Ocak ayı içinde yapılacak Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimlerinde Başkan adayı olan mevcut Oda Başkan Vekili Şükrü Şahin ‘Kanal a’ televizyonuna seçime ve projelerine yönelik bir röportaj verdi…
 
Başkan Adayı Ve Mevcut Oda Başkan Vekili Şükrü Şahin ‘a-plas ekonomi’ programı içinde 5 Ocak saat 16:15’ te yayınlanacak röportajında şunları söyledi;
 
“Esenler’de gitmediğimiz, elini sıkmadığımız esnafımız kalmadı. İstanbul’da mevcut 163 oda içinde en iyisi olmak için yola çıktık. Eğer olamaz ise ben başkanlığı bırakırım. Biz karma bir odayız. Birleşik esnaf odasıyız bu nedenle işimiz çok zor. Muhtelif esnafımızın saymakla bitmeyecek ihtiyaç ve beklentileri ile karşı karşıyayız. Gerekli ilgiyi göstermek ve hizmet vermek için canı gönülden uğraşıyoruz ve uğraşmaya da devam edeceğiz.
 
Esenler’de bir çıraklık eğitim merkezi eksikliği var. Bu merkezin açılması için gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Çırağın olmadığı yerde meslek biter. Meslekler biterse hayatın işleyişi biter.
 
Esenler’de konumu itibariyle devamlı ve günlük faaliyet gösteren esnafımız var. Belli merkezlerde biriken dışarıdan gelen büyük esnaf küçük esnafımızı mağdur ediyor.
 
Her türlü esnaf denetimlerinde komisyonlara esnaf odası yönetimimizden üye vermeyi sağlayacağız. Bir hukuk birimi oluşturarak hukuksal anlamda esnafımız bir dara, bir derde düştüğünde çözüm bulmasını sağlayacağız. Tüm bu işler için masrafını da biz karşılayacağız.
 
Saat 22 sonrasında alkol satışı yasak. Biz hiç kimse alkol ve sigara kullanmasın isteriz. Ancak bir eşitsizlik var. Kimse alkol satacağım diye hayata atılmaz. Ama tekelci olmuşlar ve geçimlerini bu işten sağlıyorlarsa bu yasak esnafımızı zorluyor. Aileleriyle bin, bin,beşyüz kişi yaşamını bu ticaretle devam ettiriyor. Teşvik etmiyor yönlendirme de yapmıyorum ama hiç değilse büyük kentlerde bu yasak bir iki saat geç başlayabilir. Bu konuda yetkililere bir şekilde sesimizi duyurmak istiyoruz.
 
Merdiven altı ticari faaliyetlerin durdurulması için çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca toptancı esnafımız da perakende satış yaparak eşitsizlik yaratıyor. Esenler’de 560 dernek var ve çoğunluğu kahvehane gibi işliyor. Yıllardır esnaflık yapan üyelerimizin ustalık belgeleri yok. Esnafımız 470 TL sicil ödüyor ve bu nedenle esnaf odalara kayıt olmuyor. Bu ve benzeri esnafımızın bütün sorunlarına çözüm bulmaya talibiz. Hayra talibiz.
 
Biliyorum ki yerinde ve hak adalet çerçevesinde işletilir ise odamız çok daha iyi hizmet verir. Biz iyi hizmet vermeye talibiz.
 
Seçimlere çok kısa bir süre kaldı. Esnafımız ne yapması gerektiğini bilir ve zamanı gelince de yapar. Sahada çalışan başka aday arkadaşlarımız dsa var. Ama biz çıraklıktan ustalığa geçiş yaptık. Oda başkanımız ustamız bize el verdi, esnafımız da yol verirse onlara hakları olan en üst seviyede hizmet etmek istiyorum…”





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı