SABAH 8.30 KENT KONSEYİ

SABAH 8.30 KENT KONSEYİ

Esenler Belediyesi Kent Konseyi’nin 2013 yılı 2’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı 30 Eylül Pazartesi günü sabah saat 08.30’da Belediye konferans salonunda gerçekleştirildi.

SABAH 8.30 KENT KONSEYİ

 Esenler Belediyesi Kent Konseyi’nin 2013 yılı 2’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı 30 Eylül Pazartesi günü sabah saat 08.30’da Belediye konferans salonunda gerçekleştirildi.

Belediyenin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Medi Daş, Müftü Halil Şekerci, MHP İlçe Başkanı Ahmet Fidan, Kızılay Şube Başkanı Lütfü Kahveci, İlçe Milli Eğitim Vekil Şube Müdürü Feyzullah Sert, ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, Verem Savaş Derneği Yöneticileri, bazı mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı Esenler Belediyesi’nin yaptığı faaliyetlerin anlatıldığı 8 dakikalık slayt gösterisiyle devam etti.

Çetinkaya: Kent Konseyi bu zamana kadar başarılı olmuş değil.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Ömer Çetinkaya, yine her hangi bir öneri gelmediğini belirterek, “Kent Konseyi bu zamana kadar başarılı olmuş değil. Daha komisyondaki arkadaşlar gündemlerindeki raporlarını getirmediler. Ama biz yine de arkadaşlardan çalışmalarını bekliyoruz.

Ancak Esenler’e dair bir proje üretmek zordur. Çünkü emek ister, gayret ister ve çalışmak ister. Maalesef şu zamana kadar her hangi bir proje gelmedi ama biz proje gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Fidan: Esenler’den Başakşehir’e gitmiş olanların geri döndüğünü duymadım.

Milliyetçi Hareket Partisi Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan ise toplantıya katılımın az olmasını eleştirerek, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Esenler Kent Konseyi’nin daha verimli geçmesini istiyorduk ama gördük ki, çokta fazla ilginin olmadığı ortaya çıktı. Her zaman olduğu gibi Kent Konseyi bu anlamda ciddiye alınmadı. Şimdi toplantıdan önce Esenler’in yeni cazibe merkezi olduğuna yönelik gösterilen sunumu hep beraber izledik.

Ben Esenler’de ikamet ediyorum ama bu zamana kadar Esenler’den Başakşehir’e gitmiş olanların geri döndüğünü duymadım. Yani Esenler cazibe merkezi oldu ve bende geri dönüyüm diyeni hiç duymadım. Şimdi cazibe merkezi oldu denen Esenler’deki eğitim ortada.

Yaklaşık 65 öğrencinin aynı sınıfı paylaştığı ve gece sabahlara kadar köşe başlarında uyuşturucu satan ve içen çocukların olduğu bir ilçedir Esenler. Yani biz cazibe merkezini görmüyorsak Allah aşkına kolumuzdan tutunda bizi bir gezdirin.

rantsal dönüşüme karşıyız

Biz Esenler’e yapılan tüm hizmetlere destek olmuşuzdur. Bakın ben 2004 yılındaki ilk Kent Konseyi Toplantısı’nda imarlarla ilgili bir konuşma yaptım. Dedim ki, Esenler’e yazık oluyor.  Parseller üzerindeki imarları durduralım, ada bazında imar durumuna geçelim. En azından bundan sonraki imar durumlarından Esenler’i kurtarmış olalım dedim.

Ama Esenler Belediye Başkanı bir televizyon programında Esenler’deki siyasetçilerin ufuksuz ve vizyonsuz olduğundan bahsetmiş. Bende bir siyasi parti ilçe bakanıyım. Her zaman söyledim yine söylüyorum biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak asla kentsel dönüşüme karşı değiliz. Biz rantsal dönüşüme karşıyız.

Ayrıca geçen gün Şehircilik Bakanı bir televizyon programında (Rantın olmadığı yerde zaten biz olmayız. Rant yoksa orada da bir dönüşüm olmaz) dedi.  Bu hakikatten bizlerin düşünmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Tabi kentsel dönüşümle ilgili Sayın Belediye Başkanı bizim vizyonumuzu öğrenmek istiyorsa biz kendisine gerekirse yazılı olarak veririz.

Trafik Komisyonuna soruldu mu?

Ayrıca Esenler’de yapılan kaldırımlar ile ilgili şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. O caddelerde millet bir birine küfür eder durumda. Şimdi sevgili Kenet Konseyi Başkanı Trafik Komisyonu’ndan bahsetti. Esenler’deki yollar ve kaldırımlar genişletilip daraltılırken Kent Konseyi’nin Trafik Komisyonu üyelerine bir şey soruldu mu? Ben sorulduğunu zannetmiyorum.

Bir başka mesele de bu yollar konuşulduğunda Sayın Belediye Başkanının (Kardeşim bu kaldırımlarda millet bir birine sürterek gezmesin) gibi bir söz ettiğini duydum. Ben ettiğini zannetmiyorum ama ettiyse bu Esenler’e hakarettir. Sorarım o zaman caddede insanlar bir birine sürterek yürümesin diye geniş cadde yapan Belediye Başkanı Mustafa Ceceli’nin konserinde insanların durumunu gördü mü?

Tabi son olarak eğer Kent Konseyi ciddiye alınmıyor ve bu konsey Esenler’e bir şey kazandırmıyorsa ne yapmak lazım? Ya fes etmek lazım, yada bu işi gönüllülere devredelim ve onlarda gereğini yapsınlar”

Sağız: Çok şey yaptık

Dernek olarak Esenler’de çok şey yaptıklarını belirten OÇEM Dernek Başkanı Bekir Sağız ise sözlerine şu şekilde devam etti;

 “Sabahtan beri engelliler engelliler diyorsunuz. Şimdi bizim derneğimiz küçük gözükse de ben çok şeyler yaptığımıza inanıyorum. Türkiye’de bir ilk olarak Yunus Emre İlköğretim Okulu’nun bahçesine engelliler ile ilgili havuz yapılmasına vesile olduk. Ayrıca Engelli İş Eğitim Okulu da yine bizim baskımız ve eski Kaymakamımızın katkılarıyla yapıldı. Ama Allah rızası için yapılan okulun bahçesini bir gidip gezerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

Demek ki, engelli dernekleri ne yaparsa yapsın bazı şeylere gücü yetmiyor ve bazı şeylerde elinden çalınıyor. Şuan yapılan okulun bahçesi ufacık. Biz gerekli girişimlerimizi yaptık ama daha fazlası elimizden gelmiyor. Bu engelli derneklerinin her hangi bir geliri de yok. Bir yerlerin kapısını çalsak, kapılar hemen yüzümüze kapanıyor. Bir siyasi partinin yanına gitsek siz bizden değilsiniz güle güle diyorlar.

Ama herkes şunu iyi bilsin biz hiç kimsenin elamı değiliz. Biz çocuklarımız için bir şeyler yapılmasını istiyoruz. Onun için engelli derneklerinin önü biraz daha açılırsa ve biraz daha destek görürlerse Esenler’e daha çok katkı sağlayacağımızı düşünüyorum”

Şimşek: Engelliler ile ilgili sosyal alan...

Esenler’de engelliler için sosyal alanların olmadığını belirten Esenler Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Ali Şimşek ise, “Esenler Belediyesi’nin hazırlamış olduğu birçok filmlerde engelliler ile ilgili yapılan çalışmalar anlatılıyor. Ve Esenler’de bir Engelliler Meclisi’nin olduğu söyleniyor. Ben bu Meclis’e bir kez katıldım. Toplantıda 13 tane soru önergesi verildi ama bir daha da Engelliler Meclisinin adı geçmedi.

Bunun yanı sıra Engelliler Komisyonu var deniyor ama bizler başkanının dahi kim olduğunu bilmiyoruz. Tamam, bizler bu komisyona dâhil edilelim demiyoruz ama Komisyon Başkanı kimse bize söylensin. Ayrıca dikkate alınacaksa bir çalışmada bizler yapalım. Çünkü değiştiği söylenen Esenler’de engelliler ile ilgili hiçbir sosyal alan yok” diye konuştu.

Kaya: Sporda da dönüşüm olmalı

Kentsel dönüşüm gibi sporda da dönüşüm yapılması gerektiğini belirten Kulüpler Birliği Başkanı Gültekin Kaya da, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Ben sporla alakalı belediyemizin bir spor danışmanının olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Esenler’de sporla ilgili sıkıntılarımızı anlatacağımız bir mekanizma yok. Bakın çok acı bir tablo söylemek istiyorum. Süper Amatör’de mücadele eden A takımlarımız ligden çekilmeye başladı. Neden? İmkânsızlıklardan.

Buna rağmen sesimiz çıkmıyor ve çocuklara hizmet etmeye çalışıyoruz. Kemer Stadındaki eksikler ve aksaklıklar nedeniyle federasyon bizim stadımızı kapattı. Sağ olsun Bağcılar Belediye Başkan Danışmanı arkadaşımız ve kardeşimiz Sayın Mehmet Sirkeci, Federasyonda da yönetici olduğu için sahamızın açılması ile alakalı çok ciddi katkı verdi. Ve kapanan stadımız tekrar açıldı.

Malzeme yardımı bekliyoruz

Şuan ligler başladı ama takımlarımız hala belediyeden malzeme yardımlarını alamadı. Bakın bu çocuklara sahip çıkmazsak yarın Esenler’de oturanlar ve oturmayanlar büyük sıkıntı yaşayacak. Çünkü bu çocukları kaybediyoruz.

Bu çocukların nereye gittiklerini merek ediyor musunuz? İnternet kafelere, köşe başlarında uyuşturucu satan çocuklara, tinercilere ve ciddi anlamda sıkıntı yaşanan bazı yerlere gidiyorlar. Buda Esenler’in yeni vizyonuna ve misyonuna yakışmıyor. Kentsel Dönüşümü destekliyoruz ama sporda da dönüşümü bekliyoruz”

Ayar: Bizlere danışılmıyor

Esenler’deki trafik sorunları ile ilgili görüş belirtmek için söz alan Esenler Şoförler Odası Başkanı Hasan Ayar ise, şöyle konuştu;

“Trafikle ilgili çok şeyden söz edildi ve bende bununla alakalı bir şeyler söylemek istiyorum. Ben Kent Konseyi’nin Trafik Komisyonu Üyesiyim ve Esenler’de yaklaşık 20 bine yakın üyesi olan bir Odanın da Başkanıyım. Ama Trafik Komisyonu Başkanı’nın kim olduğunu bilmiyorum. Çünkü bu zamana kadar hiçbir toplantıya çağrılmadım.

Ancak defalarca Esenler’deki trafikle ilgili çalışma yaptığınızda bizleri çağırın ve fikrimizi sorun dedim. Şu caddeyi kapatıyorum veya şunu yapıyorum derken birde bizlerin görüşünü alın. Yani sizin illa her yaptığınız doğru diye bir şey yok ki. Yanlışınızda olabilir. Bizde destek vermek istiyoruz ama ulaşımla en fazla ilgilenen kurum olmamıza rağmen daha bu zamana kadar bir sefer bizleri çağırmadınız.

25 dakikada Edirne

Ayrıca ben trafikle ilgili yaptıklarınızın da doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü geçen gün Dörtyol Merkez Cami’nde bizim bir cenazemiz vardı ve ben Atışalanı’ndan Dörtyol Meydanı’na 25 dakikada zor geldim. Bakın 25 dakikada adam buradan Edirne’ye, Tekirdağ’a gidiyor. Onun için trafikle ilgili bir şeyler yaparken bizlerinde bir görüşünü alın.

Esenleri ligden çekebilirim

Aynı zamanda biraz önce Kulüpler Birliği Başkanı arkadaşım Esenler’deki kulüplerin sorunlarını söyledi. Bende Esenler Spor Kulübü’nün Başkanıyım ve böyle devam ederse bende takımımı Süper Amatör Ligden çekeceğim. Çünkü şuan yaşananlar Esenlerimize yakışmıyor. Zevkinden mi bu kulüpler takımlarını liglerden çekiyor? Hayır, maddi imkânsızlıklardan çekiyor.

Bu zamana kadar belediyemiz hangi spor kulübüne maddi yardımda bulundu? Biz kulüp olarak bu zamana kadar hiç bir maddi yardım almadık. Bırakın maddi yardım almayı maça veya antrenmana giderken bile belediyemiz araç vermiyor. Belki Esenler’de siyasi olarak oyunuz pek yüksek olabilir ve hiç kimseye minnet etmiyor olabilirsiniz ama bu tür kuruluşlara sahip çıkmak mecburiyetindesiniz. Bu çocuklara biz sahip çıkmazsak o çocuklar başka taraflara gider. Ayrıca belediyeden spor kulüplerine neden katkı yapılmadığını da anlamıyorum”

Savaş: ESDEF Başkanı çağrılmadığı halde geldi

Erzurumlular Dernek Başkanı Ömer Savaş ise ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci’nin toplantıya çağrılmamasına tepki göstererek, “Esenler’de biz Kent Konseyi’nin benzeri olan Esenler Dernekler Federasyonu’nu kurduk. Amacımız Esenler’de yaşayanlar olarak Esenler’e sahip çıkmaktır. Yani bizimde Esenler’de yapılacak projelere katkılarımız olacağını düşünüyorum. Çünkü bizim düşüncemiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. 

Bizim bu oluşumuzu İstanbul Valimiz Sayın Hüseyin Avni Mutlu Bey bile çok güzel karşıladı ve bizim Türkiye’de bir ilk yaptığımızı belirterek büyük değer verdiğini söyledi. Ancak üzülerek söylemek istiyorum ESDEF Başkanımız bu günkü toplantıya davet edilmedi. Bu konunun gerçekten açıklanması gerekiyor. Çünkü ESDEF Başkanımızın bu toplantıya davetsiz katılması bizleri yürekten üzdü. Bun konunun kesinlikle aydınlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Altuntaş: Polis görevini en iyi şekilde yapıyor

Kent Konseyi Üyeleri’nin her köşe başında bir uyuşturucu satıcısı var demeleri üzerine söz alan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Altuntaş, “Öncelikle Emniyet Müdürümüz başka bir programda olduğu için toplantıya katılamadı ama kendisinin sizlere selamları var. Şimdi her sokak başında uyuşturucu satıldığına yönelik bazı konuşmalar yapıldı.

Esenler’de son iki ay içerisinde 437 kişiye içici, 11 kişiye ise ticari satıcı olarak işlem yaptık. Hiçbir sokakta polisin müdahale etmediği bir genç yoktur. Biz İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Esenler’in her tarafına hâkimiz ve 24 saatte görevimizi en iyi şekilde yapmaktayız” dedi.

Öğe: Suriyeliler sorunu var 

Esenler’de Suriyeliler ile ilgili sorunların olduğunu dile getiren Din Görevlileri Dernek Başkanı Mustafa Öğe ise, “Esenler’in bir gerçeğine dikkatinizi çekmek istiyorum. Malum savaştan dolayı Suriye’den Esenler’e çok ciddi manada bir göç var. Bu göçün oluşturduğu bir takımda sorunlar var.

Bu Suriyeli kardeşlerimizin eğitim, güvenlik ve sağlık sorunlarını düşünüyor musunuz? Çünkü geçtiğim günlerde bir kişi geldi ve pasaportu olmadığı için hastanelerin acil servislerinden yararlanamadığını söyledi. Yani bu Suriyeliler gerçeğine dikkatlerinizi çekmek istedim” diye konuştu.

Saka: Havalanında Kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

Havaalanı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün ne zaman başlayacağını soran Bayburtlular Dernek Başkanı Fuat Saka da, “Esenler Havaalanı Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşüm alanında benim üyem yoğunluktadır. Onun için öncelikle buranın inşaatı ne zaman başlayacak?

Birde burada Esenler Belediyemiz her halde müteahhit statüsünde gözüküyor ve bu proje yapıldıktan sonra belediyemize belli bir miktar daire kalacağı söyleniyor. Belediyemiz bu daireleri ne yapmayı düşünüyor ve bu daireleri nasıl dağıtacaksınız? Ben bunu merak ediyorum” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli