Rumelililerden TSM resitali

Rumelililerden TSM resitali

Esenler Rumeliler Derneği kuruluşunun 15. yıl dönümünü muhteşem bir geceyle kutladı. A.Kılıç Akman’ın koro şefliğini yaptığı Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzel eserlerinin seslendiri

Rumelililerden TSM resitali

Esenler Rumeliler Derneği kuruluşunun 15. yıl dönümünü muhteşem bir geceyle kutladı. A.Kılıç Akman’ın koro şefliğini yaptığı Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzel eserlerinin seslendirildiği gecede Çanakkale Zaferi Oratoryosu ve Rumeli Defilesi de büyük alkış aldı.

Esenler Rumeliler Derneği, Başkan Fettah Dindar başkanlığında Esenler’de yaptığı birbirinden önemli organizasyonlara bir yenisini daha ekledi. Kuruluşunun 15. yıl dönümünü muhteşem bir geceyle kutlayan Esenler Rumeliler Derneği’nin programına siyasiler ve vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Hiçbir siyasi partinin ne yan bahçesi, ne ön bahçesiyiz

Esenler Rumeliler Derneği kuruluşunun 15. yılı açılış konuşmasında Dindar, “Dernek merkezimiz yaklaşık 300 metrekarelik alana sahiptir ve mülkü de derneğimizindir. Esenler Rumeliler Derneği, 77 derneğin bağlı olduğu RUBAFED’e, Esenler’de kurulan ESDEF’e ve Rumeli Türkleri Vakfı’na üye bir dernektir. Tabii bizim dernek olarak öncelikli amacımız Rumeli insanının siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak bir araya gelmesi ve toplumda karşılığını alabilmesidir. Derneğimiz hiçbir siyasi partinin ne yan bahçesi, ne ön bahçesi nede arka bahçesi değildir. Kim bizlere ne kadar yaklaşıyorsa bizler de onlara o kadar yaklaşıyoruz. Önemli olan üyelerimizin sağlığı ve huzurudur.

Esenler Rumeliler Derneği olarak birbirinden önemli faaliyetler yapmaktayız. Bunların başında TSM koromuz, folklor grubumuz, ilahi ekibimiz, hacı uğurlama ve karşılama programımız ve her yıl Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve camiamızdan hakkın rahmetine kavuşmuş hemşerilerimiz için okuttuğumuz mevlit programlarımız geliyor. Ayrıca federasyonumuzla birlikte büyük Rumeli piknikleri düzenliyoruz. Ramazan ayında maddi durumu iyi olmayan 500 kişiye giyim yardımı yapıyoruz. Yaklaşık 50 öğrencimize karşılıksız olarak burs veriyoruz, 50 aileye her ay düzenli gıda ve erzak yardımı yapıyoruz.

Son olarak her zaman bizlerin yanında olan siz değerli hemşerilerimize, dostlarımıza, Esenler Kaymakamlığımıza, Esenler Belediye Başkanlığımıza, bizden her türlü desteğini esirgemeyen RUBAFED’e, ESDEF’e ve vakfımıza çok teşekkür ediyoruz. Çünkü biz, sizlerle birlikte güç alıyoruz” dedi.

Bölükbaşı: Hiçbir partinin yandaşı değiliz

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı ise, “Bugün burada kurucusu olmaktan onur ve gurur duyduğum Esenler Rumeliler Derneği’nin 15. yıl dönümünü kutluyoruz. Böyle güzel bir geceyi bizlere yaşattıkları için Türk futbolunda, Türk siyasetinde ve dernekçiliğinde örnek şahsiyet olarak gördüğüm Fettah Dindar Bey’e ve onun şahsında birbirinden değerli Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarına, gençlik kollarına ve hanımlar komisyonuna şükranlarımı arz ediyorum.

Sayın Başkan Fettah Bey de ifade etti. Hem bu derneğimiz ve hem de federasyonumuz kurulduğu günden bu güne kadar hiçbir siyasi partinin ön bahçesi, yan bahçesi ve arka bahçesi olmadı ve bundan sonra da olmayacak” diye konuştu.   



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı