Rumelililer Sinan Erdem'e sığmadı

Rumelililer Sinan Erdem

Rumeli, Trakya, Balkan Federasyonları, Vakıfları ve 155 Rumeli-Balkan derneği ile birlikte düzenledikleri, 3. Rumeli Buluşması 17 Kasım 2012 tarihinde İstanbul'da saat18.30 da Sinan Erdem Spor Salonunda Gerçekleşti.



Rumelililer Sinan Erdem’e sığmadı

 
 
Rumeli, Trakya, Balkan Federasyonları, Vakıfları ve 155 Rumeli-Balkan derneği ile birlikte düzenledikleri, 3. Rumeli Buluşması 17 Kasım 2012 tarihinde İstanbul'da saat18.30 da Sinan Erdem Spor Salonunda Gerçekleşti. 
 
Büyük Rumeli Buluşması Organizasyon Komitesi Başkanı olan Tek Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Rumeli Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Baykal önderliğinde; Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Selahattin Meriç, Rumeli Balkan Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı, İstanbul Keşanlı Yönetici ve İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet Eler, Esenler Rumeli Türkleri Dernekleri Başkanı Fettah Dindar ve Bağcılar Trakya Rumeli Platformu Başkanı Bayram Ali Çeşmeci, geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da siyasi parti liderlerini ve bakanları ziyaret ederek programa resmi davette bulunmuşlardı.

 
3. Rumeli Buluşması katılanlar arasındaAKP’li Bakan ve Milletvekilleri CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, MHP. Milletvekillerinden Meral Akşener, çok sayıda  Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları Federasyona bağlı  dernek başkanları, Muhtarlar, sivil toplum örgütleri  yer aldılar.
 



Kongreye katılım yoğundu salonu dolduran davetliler coşkuluydu, duygusal anların ve sevincin bir arada yaşandığı gecede CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun salona girmesiyle yer yerinden oynadı. CHP genel başkanı salona kalabalık bir gurupla geldi protokol locasına alınan Kılıçdaroğlu’na Balkan Rumeli dernekler Federasyon Başkanı Ayhan Bölükbaşı refakat etti. Kılıçdaroğlu AKP’li Bakan Egemen Bağış ve MHP’li vekil Meral Akşener’le ayni sıralarda yan yana oturdu.
 


Gecede Balkan Rumeli dernekler Federasyon Başkanı Ayhan Bölükbaşı kısa bir konuşma yaptı Bölükbaşı” Atalarımız mübadele ile bu topraklara geldiler, çok acılar çektik. Biz göçmen değil muhaciriz M.Kemali’in bizlere kazandırdığı bu topraklarda yaşamaktan onur duyuyoruz ve aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Balkan savaşlarının 100.yılında bir aradan bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.


 
Balkanlarda yaşananın benzeri Ortadoğu'da yaşanmaktadır

Geceye damgasını vuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Geçmişte balkan coğrafyasında yaşanan dramın bugünlerde Ortadoğu'da yaşandığını görmekdeyiz. Bu yıl balkan savaşlarının 100. yılı. Rumeli'den hazin göçün 100. yılını kutluyoruz. 100 yıl önce büyük bir trajedi yaşandı. Sonuçta Balkanlardaki Müslümanların 100'de 35'i sürülmüş 100'de 27'si katliama uğramıştır. 100 yıl sonra Balkanlardan ayrıldık. Güzel Türkiye’mize geldik. Bizim gönlümüz Balkanlarda. Gönlümüz o güzel insanlarla yaşıyor. Onlarla aynı havayı soluyor. Tarih geçmişte yapılmış ve şuan elimizde olan ve istikbali gösteren bir dürbündür. Geçmişte Balkanlarda yaşanan dramın benzeri bugünlerde Ortadoğu'da yaşanmaktadır. Bu oyunu Osmanlı'yı parçalayıp yutmak isteyen egemen güçler yeniden sahneye koymak istiyorlar. Tarihten ve yaşanan sonuçlardan ders çıkarmak hepimizin görevidir " dedi.


Türkiye'yi kendine umut olarak gören milyarları da umutlandırıyor
 
Bakan Bağış, gecede iktidar ve muhalefet partisi olmadığını, sadece Rumeliler ve Rumeli'yi sevenlerin olduğunu vurguladı. Bakan Bağış sözlerine şöyle devam etti: " Burada Anadolu'nun dört bir yanında Rumeli'den Türkiye'nin zenginleşmesine, kalkınmasına emek harcayan kardeşlerimizle birlikte bütün Rumeli coğrafyasına sizlerin birlik ve beraberlik içeren anlamlı mesajlarını iletiyorum. Yaklaşık 2 saattir bu salondayım. Bu akşam burada gördüğümüz bu birliktelik hepimizin umutlarını artırdı. Sizlerin bir ve beraber oluşunuz sadece Türkiye'yi değil Türkiye'yi kendine umut olarak gören milyarları da umutlandırıyor " diye konuştu.



 
  Öcalan'ın heykelini yapacakmışsınız. Yapın da görelim

TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise, " Ben Drama doğumlu anne babanın çocuğuyum. Balkanlar denince aklıma hep anneannemin ve anamın sesi gelir. Ben 5 yaşındaydım. Anneannem kısık bir sesle 'Çalın davullar çalın, çaydan aşağıya. Mezarımı kazın dostlar belden aşağıya'derdi. Bize bayrak sevgisini öğretti annelerimiz. Biz bu bayrak için ölürüz. Gözümüzden sakınırız.
Çünkü bu baş bu bayraktan başka gölgesinde sığınacak başka bir sembolümüz yoktur. Şimdi buradan seslenmek isterim ki. Bir Rumeli kızı olarak seslenmek isterim ki. Ey bu bayrağı indirmek isteyenler kimse elinizi kırmasa biz elinizi kırarız. Ey gafiller Abdullah Öcalan'ın heykelini yapacakmışsınız. Yapın da görelim. Heykeli yapan o elleri kırarız. Bu irade o elleri kırar " şeklinde konuştu. Akşener konuşmasının ardından büyük alkış aldı.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli