Rumelilerden Folklor ve Sanat Müziği Ziyafeti

Rumelilerden Folklor ve Sanat Müziği Ziyafeti

Esenler Rumeliler Derneği'nin düzenlediği Türk sanat müziği korosu EKM ye (Esenler Kültür Merkezi) gelen davetliler tarafından beğeni ile izlendi.





Rumelilerden Folklor ve Sanat Müziği Ziyafeti
 
Esenler Rumeliler Derneği'nin düzenlediği Türk Sanat Müziği korosu EKM ‘ye (Esenler Kültür Merkezi) gelen davetliler tarafından beğeni ile izlendi.

EKM’ deki  (Esenler Kültür Merkezi) Türk Sanat Müziği dinletisi öncesi Esenler Rumeliler Derneği'nin hazırladığı Rumeli kültürünü yansıtan folklor gösterisi izleyenler tarafından beğeni ile alkışlandı. Geceye katılanlar konuşmalarını yaptıktan sonra program tüm coşkuyla devam etti.
 


Esenler Rumeliler Dernek başkanı A.Fettah Dindar, “Derneğimiz kurulduğu günden bu güne kadar birçok etkinlik yaptı. İhtiyaç sahibi ailelere erzak ve gıda yardımında bulunduk. Cumartesi ve pazar günleri 8–15 yaş grubu öğrencilerimizle folklar ve tiyatro kursları vermeye devam ediyoruz. Bunu yanında salı günleri Türk Sanat Korosu çalışmalarına devam ediyor. Bizler muhafazakâr bir yapıdan geliyoruz ama bayanlarımız bu etkinliklerimize canla başla destek vererek faaliyetlerimize katılmaları ve kültürümüze katkı sunmaları bayanlarımıza verdiğimiz değerin göstergesidir” dedi.


ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, “Esenler'in saygın bir derneği olan Esenler Rumeliler Derneği her zaman ilklere imza atmıştır. Bizler sivil toplum örgütleri olarak Anadolu ve Rumeli kültürünün ve tüm kültürlerin kaynaşarak tanışmasına vesile olmak için kurulmuş kurumlarız. Bunu da başardığımızı zannediyor bu etkinliklerin devamını arzu ediyorum” dedi.
 

 
Rumeli Balkan Federasyon başkanı Ayhan Bölükbaşı, “Evladı fatihanın torunları değerli hemşerilerim sivil toplum örgütlülüğü zahmetli bir iştir, bizler 66 Derneğin bir araya gelmesiyle önemli bir sivil toplum oluşumunu kurduk. Bu güzel gencin hazırlanmasında tüm zorluklara rağmen bizlere nezih bir müzik ziyafeti ve folklor gösterisi sunan Esenler Rumeli Dernek Başkanı ve yönetim kuruluna sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 






 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı