Rumelilerden Atatürk Ve Balkan Göçü

Rumelilerden Atatürk Ve Balkan Göçü

Esenler Rumeliler Derneği Atatürk’ü anmak için üç yıldan beri devam ettirdikleri geleneksel mevlit yemeğini bu senede dernek merkezlerinde yaptılar.




Rumelilerden Atatürk Ve Balkan Göçü

 
Esenler Rumeliler Derneği Atatürk’ü anmak için üç yıldan beri devam ettirdikleri geleneksel mevlit yemeğini bu senede dernek merkezlerinde yaptılar.
 
Atatürk’ün ölümünün 74.yılı dolayısıyla düzenlene mevlit yemeğine CHP Esenler ilçe başkanı Halil Özden, CHP Esenler eski ilçe başkanı Şuayyip Vardar, MHP Esenler ilçe başkanı Ahmet Fidan, SP Esenler ilçe başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Balkan Rumeli dernekler federasyon başkanı Ayhan Bölükbaşı, ESDEF başkanı Süleyman Kahveci, Rizeliler dernek başkanı Barış Al, Ortopedik engelliler başkan yardımcısı Şenol Baş ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 
Açılış konuşmasında dernek başkanı Fettah Dindar hoş geldin konuşmasını yaparak günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Daha sonra davetlilere konuşmalarını yapmak üzere söz verdi.
 
Göçmen Değil Muhacirsiniz
SP Esenler ilçe başkanı Tuğrul Yalçınkaya “bu gün çok anlamlı bir gün düzenlediğiniz mevlit derneğinize ve Esenler halkına hayırlı olsun sizler birilerinin dediği gibi göçmen değil muhacirsiniz bu anlamlı günde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.


 
Atatürk Ve Eserleri İlelebet Yaşayacaktır
CHP Esenler ilçe başkanı Halil Özden “mevlidi şeriften dolayı bir aradan bulunmaktan dolayı mutluyum üçüncü mevlidi düzenlediniz bir gün önce Atatürk büstünün Cumhuriyet meydanına gelmesi ne kadar anlamlıysa sizlerinde Atatürk’ün ölüm yıl dönümü için düzenlemiş olduğu bu mevlitte o derece anlamlıdır. Sİzler gibi Cumhuriyete sahip çıkanlar ve Atatürk’ü sevenler var olduğu sürece inanız ki Atatürk ve eserleri ilelebet yaşayacaktır”dedi


 
Gelmeyenlere Gönül Koyacağım
Rumeli Balkan federasyon başkanı Ayhan Bölükbaşı Derneğimizin Atatürk’ü anmak için gelenekselleştirdiği mevlit için bizleri onura eden siz değerli misafirlere ve emeği geçen derneğimize ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Burada çok güzel bir atmosfer görüyorum birlik ve beraberliğimiz kimse bozmaya kalkışmasın, önümüzdeki günlerde önemli etkinliklerimiz var 17 Kasım cumartesi üçüncü Balkan etkinliğine tüm halkımız davetlidir, üç mazeret (Hastane, Hapishane, Gasihane)dışında mazeret kabul etmiyorum gelmeyenlere gönül koyacağım. Bizleri bağrına basan Anadolu’daki ensarlarımızı kalplerimizde ve gönüllerimizde taşıyoruz Balkan savaşlarının nedenlerinin anlatılacağı 17 Kasım cumartesi en önemli kongrelerimizden biridir”dedi
 


Daha sonra Rumelili hocalardan dini söylem ve Kuranı kerim tilaveti ile mevlide devam
edildi.




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli