Rumeliler Geleneksel İftarı

Rumeliler Geleneksel İftarı

Esenler belediye başkanı Göksu Arıkan`da iftar sofrası kurmak için Rumelilerden ve esenler halkından destek istedi.

Rumeliler Geleneksel İftarı

Esenler belediye başkanı Göksu Arıkan’da iftar sofrası kurmak için Rumelilerden ve Esenler halkından destek istedi.
Esenler Kültür Merkezinde gerçekleştirilen iftara AKP Milletvekilleri Volkan Bozkır, Hüseyin Bürge, CHP Milletvekili Faik Tunay, Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Rumeli balkan Federasyon Başkanı Ayhan Bölükbaşı, AKP, CHP, MHP İlçe Başkanları, CHP Eski İlçe Başkanı Şuayip Vardar, Sivil toplum kuruluşları, kamu kurum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda Rumeli Balkan Dernek üyeleri katıldı

























Dualarla açılan iftar yemeğinde ilk konuşma yapan Dernek Başkanı Fettah Dindar gelenekselleşen iftara katılanlara teşekkür ettikten sonra dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dindar” Rumeli insanlarımızın sosyal, siyasal, kültürel ve çalışma alanlarında ortak hareket etmelerini sağlamak. Başta ülkemizin insanları olmak üzere tüm insanların huzuruna ve mutluluğuna katkıda bulunmaktır” dedi.

Rumeli Balkan Federasyon Başkanı Ayhan Bölükbaşı iftar yemeğinin anlamı hakkında bilgi verdikten sonra ülke bütünlüğü, dostluk ve kardeşliğe bugünlerde her gün daha fazla ihtiyacın olduğuna vurgu yaptı. Yemeğe emeği geçenlere teşekkür etti.








                                                                                      





 
Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu “Myanmar’ın Arakan bölgesine bu sene iftar yemeği vereceğiz. Rumeliler ve Esenlerli vatandaşlarımdan bu yemeğe katkı sunmalarını bekliyorum. Önceki seneler en uzun sofralar kurduğumuz Esenlerde bu sene ise on bin hatip yüz bin kişi ile kadir gecesinde dua yapacağız” dedi.
CHP Milletvekili Faik Tunay İse; “bugünlerde dostluk ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Ramazan ayını partisi olmaz. Esenlerde Rumeliler derneğinin düzenlemiş olduğu iftarda birlik ve beraberlik rüzgârlarının estiğini görüyorum” dedi.
















  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı