Rumeliler Derneğinde Eğitimde Gelecek

Rumeliler Derneğinde Eğitimde Gelecek

Esenler Rumeliler Derneği her ay düzenli olarak Esenlerde üst düzey bir kamu görevlisi, müdürün katıldığı etkinliğin ikincisini yaptı.

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler Rumeliler Derneği her ay düzenli olarak Esenlerde üst düzey bir kamu görevlisi, müdürün katıldığı etkinliğin ikincisini yaptı. Bu ayki toplantıya Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim Karakaya katıldı. Dernek merkezinde yapılan etkinlik oldukça düzeyli ve samimi ortamda geçti ve toplantı sonunda çok sayıda sorular soruldu, yanıtları ayrıntılı bir şekilde alındı.

Eski bakanlardan Nazım Ekren, CHP Esenler ilçe başkanı Şuayip Vardar, Kemer Mahalle Muhtarı Rüstem Beyaz, ilçe Milli Eğitim Şube müdür yardımcılarından Hüseyin Taşdemir, Ali İhsan Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda dernek üyeleri katıldı.

Dernek başkanı Fettah Dindar program açılış konuşmasında derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra ” derneğimizin yeni projelerinden olan “Esenleri tanıyalım’ın” 2. sinde bu ayki konuğu Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim Karakaya. Misafirimiz Sayın Karakaya İlçemizdeki eğitim-öğretim hakkında bilgileri bizlerle paylaşacak. Yine bu konudaki sorularınızı da cevaplayacak” dedi.

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim Karakaya konuşmasının başında kısa bir özgeçmişini anlattıktan sonra şöyle devam etti. ” Esenlerin 500 bin nüfusu var. 80 bin öğrencimiz var, 1800 kadrolu 450 ücretli öğretmenimiz var. Halk Eğitim Merkezimiz, Rehberlik Araştırma Merkezi, 27 resmi okul, bir Anadolu lisesi, dört meslek lisesi bir de özel ortaokulumuz var. 1490 şubemiz var, 65.615 öğrencimiz var. Şube başına 44 öğrencimiz düşüyor. Sınıf mevcutlarımız kalabalık ve çift öğretim yapıyoruz. Tekli öğretim ve derslik sayımızı artırmak için Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız da seferberlik yapıyorlar, buradan kendilerine teşekkür ediyorum. İlçemizde yapılacak olan kentsel dönüşüm uygulamasının da eğitim için okul yapılmasında çözüm olacağını düşünüyorum. Öğretmenlerimizde böylece Esenler`de kalırlar.

İki aylık dönemimde incelemelerimiz sonucunda okullarımız pırıl pırıl tertemiz olduğunu tespit ettik. Çok genç bir eğitim kadromuz var. Bu eğitim kadrolarının büyük bir çaba ve gayret içinde olduğunu gördüm.

Dışarıdan bakıldığında Esenler`in varoş olduğu görüntüsü var. Aslında gelip görüldüğünde öyle olmadığını görüyoruz. Dışarıdan bu bakış açısını sizin vasıtalarınızla ve çabalarınızla kıracağız ve dostlarımıza göstereceğiz.

Eğitim doğumla başlar,ölümle biter

Değerli dostlar eğitim olayı doğumla başlar, ölümle biter. Herkes eğitimle iç içedir. Hiç bir kimse kayıtsız kalamaz. Eğitime hassasiyeti göstermeliyiz. Bizim Anne babalar olarak bir takım görevlerimiz var. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız ve takip etmeliyiz. sık sık okula gitmeliyiz. Bize öğrencimiz hakkında ne derler, maddi katkı istenir diye düşünmeyiniz.

Daha sonra Karakaya okul veli öğrenci ilişkileri hakkında konuşma yaptıktan sonra karşılıklı soru cevap bölümüne geçildi. Esenlerdeki eğitim öğretimle ilgili çok sayıdaki soruları Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim Karakaya ve ilçe Milli Eğitim Şube müdür yardımcılarından Hüseyin Taşdemir ve Ali İhsan Yıldırım sıkılmadan usanmadan cevapladılar.

Ayrıca Rumeliler dernek üyesi Osman Bölükbaşı derneğin folklor eğitimi için kurs ve hoca talebinde bulundu. Karakaya “Uygun görülürse neden olmasın” dedi. Toplantı dernek çıkışı bir aile fotoğrafı çektirilerek bitirildi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli