Rumeli iftarına yoğun ilgi

Rumeli iftarına yoğun ilgi

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun geleneksel olarak düzenlediği iftar programına protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdiler. Genel Başkan Bölükbaşı’da iftara katılan siyasi partilere tatlı bir sitemde bulun

Rumeli iftarına yoğun ilgi

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun geleneksel olarak düzenlediği iftar programına protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdiler. Genel Başkan Bölükbaşı’da iftara katılan siyasi partilere tatlı bir sitemde bulundu.  



Fatih Belediyesi’nin Sosyal Tesislerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programına RUBAFED Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı’nın yanı sıra Başkan Vekili Fettah Dindar, Valiler, Kaymakamlar, AKP, CHP ve MHP Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, akademisyenler ile birlikte çok sayıda Rumeli Balkan camiasından seçkin davetliler katıldı.

Dualar eşliğinde açılan iftar programının açılış konuşmasını RUBAFED Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı yaptı. Programa katılan tüm konulara teşekkür eden Genel Başkan Bölükbaşı sözlerine şu şekilde devam etti;



“Bizler Balkanların çimentosu olduğumuz gibi tüm kıtalara barış getiren ecdadın torunlarıyız. Anadolu’ya göç etmek zorunda kaldığımızda Anadolu’da da rahat bırakılmadık. Anadolu’muz da 10 taraftan kuşatıldı. Bu noktada da bizi yok etmek için malum güçler her türlü eylemi yaptılar. Ben bu olayların tarihçesini anlatmayacağım çünkü çok duyguluyuz. Her tarafı sarılmış bu ülkeyi hemşerimiz Mustafa Kemal Atatürk hem küllerinden var etti, hem de emanet etti. Evladı fatihan torunları olarak bizler bu ülkeyi en iyi ve en sadık bir şekilde korumak ve kollamakla mükellefiz. Bu Federasyonun çatısı altındaki tüm dernekler ve bu federasyona gönül vermiş gönül insanlar Türkiye’nin çimentosudur. Dün olduğu gibi yarında olmaya devam edeceklerdir.

Bir sitemimiz var

Burada birbirinden değerli siyasilerimiz var. Camiam adına bir şeyi söylemeden geçemeyeceğim. Tüm hemşerilerimin yanında Rumeli camiasının sitemini paylaşmak ve burada bulunan siyasi partilerimizin de bizim sitemlerimizi ilgili kurumlarda dile getirmelerini hasreden istirham etmekteyiz. İstanbul her şeyin merkezi olduğu gibi siyasetinde merkezidir. İstanbul’da yapmış olduğumuz ve yaptırmış olduğumuz araştırmalarda en az 3,5 milyon Rumeli’den, Balkanlar’dan gelen insanların yaşadığını biliyoruz. Ama siyaseten temsil noktasında bir Belediye Başkanımız bile yok diyebiliriz. Sadece İstanbul değil, İstanbul’un dışında birçok vilayette çok yoğun hemşeri kitlemiz olmasına rağmen temsil noktasında yeterince yokuz. Siyasetin merkezi olan İstanbul’da ise bizi en çok üzen noktayı paylaşmak istiyorum; parlamentoda bulunan 3 güzide siyasi partimizin İl Başkanları başta olmak üzere İl Yönetimlerinde dahi bir tek Rumeli Balkan kökenli insanlarımızın olmaması, hatta ilçe başkanı hemşerimizin olmaması camiamızı ciddi anlamda üzmektedir. Bu durum siyaset kurumunun Rumeli, Balkan insanlarımıza verdiği değeri göstermiyor mu?”



Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı’nın ardından sırasıyla AKP, CHP, MHP ve programa katılan Valilerin selamlama konuşmalarıyla birlikte program sona erdi.  







  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli