Rotahaber İstanbul İmamı'nın karnesine ulaştı

Rotahaber İstanbul İmamı

Sabah Gazetesi'nin paralel yapının Türkiye imamını deşifre etmesinin ardından, Rotahaber de İstanbul imamını bulup deşifre etmişti.

Rotahaber İstanbul İmamı'nın karnesine ulaştı
 
Sabah Gazetesi'nin paralel yapının Türkiye imamını deşifre etmesinin ardından, Rotahaber de İstanbul imamını bulup deşifre etmişti. 
 
İstanbul İmamı olduğunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan defaatle itiraf ediyordu. 
 
Bugün ise dün deşifre ettiği İstanbul İmamı'nın imamlık karnesini ortaya çıkardı. 
 
Rotahaber’in araştırmalarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde aynı zamanda İstanbul İmamlığı da yapan Başbakan Erdoğan'ın imamlık karnesinin pek de parlak olmadığını ortaya çıkardığını belgelediklerini söylediler. 
 

 

İşte Rotahaber’in manşetine taşıdığı o haber
“Başbakan biliyorsunuz İmam-Hatip mezunu. Zaten imamlığının temelleri de bu eğitimine dayanıyor. Hemen her konuşmasında imam-hatiplik yıllarından izler bulmak mümkün. Arapça ve Farsça deyimleri sıkça kullanıyor, ayet ve hadislerden orijinal alıntılar yapabiliyor. Ayrıca çeşitli vesilelerle Kuran-ı Kerim tilavetini de ortalama bir başarıyla ve tecvide uygun yapabildiğini biliyoruz. 

 
Fakat İstanbul İmamı'nın karnesi dediğimiz gibi pek de parlak değil. 
 
Okul hayatında futbol ve beden eğitimi faaliyetlerinde çok başarılı olan Erdoğan'ın din derslerinde ise başarılı olmadığı ortaya çıktı. 
 
Rotahaber'in ulaştığı Erdoğan'ın İstanbul İmam-Hatip lisesi 7-B sınıfında 423 okul numarasıyla okurken aldığı notlara göre İstanbul imamı Kur'an-ı Kerim, Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh, Arapça ve Farsça gibi din derslerden genelde düşük ve orta notlar almış. 
 
Erdoğan'ın 10'luk sistem üzerinden 10 alabildiği tek dersin ise"Beden eğitimi" olduğu görülüyor. 
 
Erdoğan'ın bir çok dersi kanaatle veya tek ders sınavıyla geçmiş olduğu da karnedeki diğer ayrıntı. 
 
Nihayetinde Erdoğan 1973 yılında İmam-Hatip lisesinden iyi dereceyle mezun oldu. Ancak mezuniyet notları pek de parlak değildi. Kur'an-ı Kerim'den bütünlemede geçebilmişti. Arapçası zayıftı ama kanaatle 10 üzerinden 5 alabilmişti. Tefsir'i 6, Hadis'i 7, Fıkıh'ı 7, Farsça'yı ise 5 ile geçti. Din derslerinin zayıflığına karşın Milli Savunma dersi 8'di. Mezuniyet karnesinde bir tek 10 vardı, o da Beden Eğitimi...
 
Erdoğan daha sonra Mülkiye'de okuma hayalini bir kenara koyup önce amatör kümede futbol oynadı. Sonrasında ise siyasete atıldı... 
 
İŞTE İSTANBUL İMAMI'NIN KARNESİ VE OKUL YILLARINDAN FOTOĞRAFLAR








  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı