Romanlar Kılıçdaroğlunu Bağrına Bastı

Romanlar Kılıçdaroğlunu Bağrına Bastı

Bakırköy'de düzenlenen üçüncü Roman Çalıştayı’nda, programa katılan yüzlerce Roman vatandaş CHP Genel başkanı Kılıçdaroğluna; İktidarı şikâyet ettiler.

Haber/ Musa Bazın


Romanlar Kılıçdaroğlunu Bağrına Bastı

 

Bakırköy'de düzenlenen üçüncü Roman Çalıştayı’nda, programa katılan yüzlerce Roman vatandaş CHP Genel başkanı Kılıçdaroğluna; İktidarı şikâyet ettiler.
 
Roman vatandaşların Bakırköy’de düzenledikleri programa;  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Hurşit Güneş ile çok sayıda CHP’li milletvekili ve belediye başkanı da programda yer aldı.

Bakırköy’de Atatürk Yaşam ve Spor Köyü Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte Roman vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Müzik eşliğinde uzun süren oyunların ritmine kapılan bazı CHP’liler Roman vatandaşlarla göbek atıp oynadılar Romanları sandalyelere oturtmak mümkün olmadı. Sık sık “Sandalyelere oturun, oturduğunuz yerde oynayın” şeklinde anonslar yapıldı. Ancak vatandaşlar her müzik çaldığında hemen oynamaya başladığı için sandalyelerin büyük bir kısmı boş kaldı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindekilerle alana girmesi ile alkış tufanı koptu. Kurulan sahneden Roman Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi okundu, Marmara Bölgesi federasyon başkanı Serdar Özbayraktutan Başbakana ve TOKİ’ YE seslendi.


Barınmak için değil yaşamak için yer istiyoruz
Özbayraktutan”Sosyal dönüşüm yapmadan Kentsel dönüşüm yapıyorlar. Biz eğitimde fırsat eşitliği istiyoruz. Barınma haktır, bizler asimilasyon istemiyoruz, kültürümüzü yaymak ve geliştirmek için kamu desteği istiyoruz. Her alanda eşit yurttaş olmak için bundan sonra seçen değil seçilenler olmak istiyoruz. Ayni zamanda barınmak için değil yaşamak için yer istiyoruz. Yeter artık yeter açılım yaptınız bizleri kandırdınız verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Bu üçüncü kurultayımızda bizlerle birlik de olanlara teşekkür eterim ”dedi.
 


Kentin içinde sizleri yerinizden söküp kentin varoşlarına atıyorlar.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Roman vatandaşların sorunlarını bildiklerini ve çözebileceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Eğitim sorununuz var ve çocuklarınız sağlıklı eğitim almıyor. Bunun için mücadele edeceğiz. Eğitimde ayrımcılığa kesinlikle son vereceğiz. Konut sorununuz var onu da biliyorum. Kentin içinde sizleri yerinizden söküp kentin varoşlarına atıyorlar. TOKİ konutlarında oturmaya zorunlu kılıyorlar sizi. Yapacağımız şu, bahçeli konutlar olacak ve Roman kardeşlerimiz kendi kültürlerini bahçeli konutlarda oturarak sürdürecekler. Sağlık ve iş sorunlarınız var. Başkanınız güzel bir şey söyledi. ‘Bir kilo makarna, pirinç istemiyoruz, biz iş istiyoruz iş’ diyorsunuz. İşiniz, aşınız olmalı. Huzur içinde beraberce özgürce bu güzel ülkede yaşamalıyız.” diye konuştu.

Programın akışı içinde bazı konuklara ve CHP’lilere plaket verildi.



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu