Roboskili ailelerin sesi: Barış için ‘Hayır'

Roboskili ailelerin sesi: Barış için ‘Hayır

Roboskili aileler coğrafyada yaşayan tüm halk ve inançların barış içinde yaşayabilmeleri için ‘hayır’ diyeceklerini açıkladı

Roboskili ailelerin sesi: Barış için ‘Hayır’ 


Roboskili aileler coğrafyada yaşayan tüm halk ve inançların barış içinde yaşayabilmeleri için ‘hayır’ diyeceklerini açıkladı

Roboski katliamının 265’inci haftasında da yakınlarının mezarı başında bir araya gelen Roboskili aileler, Uludere Belediyesi Eşbaşkanları Yunus Ürek ve Zeynep Üren’in gözaltına alınmasını protesto etti. Başkanlık sistemini içeren Anayasa değişikliğine tepki gösteren aileler başkanlığa “Hayır” diyeceklerini söyledi.

DİHABER’in aktardığına göre, Roboskili aileler olarak hunharca bir katliam da kaybettikleri çocukları için yıllardır adalet mücadelesi yürüttüklerini belirten Ceylan Encu, “Bu günler zor günler, âdeta darbeyi bahane eden hükümetin darbesini yaşıyoruz desek az olmaz” diye belirtti.

HDP Eşbaşkanları ve onlarca milletvekillerinin tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Encu, “Belediyelerimiz kayyum adı altında işgal edilmiş, nerede ise tüm belediye başkanlarımız tutuklanmış. Bu sabah Qileban-Uludere belediyesi eşbaşkanları olan Zeynep Üren, Yunus Ürek’in de gözaltına alınmış olduğunu öğrendik. Bu günlerde dahi, yani darbe girişimi yaşamış zayıf düşmüş hükümet döneminde bile bunları yaşıyorsak, tek adam sistemine, yani bizim için dünyanın bir adamın iki dudağı arasına bırakıldığı günler de neler yaşayabileceğimizi tahmin bile edemiyoruz.” diye ifade etti.

‘Başkanlığa hayır’

Roboski aileleri olarak Nisan ayı içerisinde yapılması düşünen referandumda tek adam sistemini kabul etmeyeceklerini söyleyen Encu, “Roboski dahil son dönemde gelişen katliamların faillerinin geçmişte olduğu gibi karartılmaması için bu coğrafyada yaşayan çeşitli halk ve inançların barış içerisinde tüm hakları ile yaşayabilmeleri için ‘Başkanlığa Hayır'” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli