Rizeliler Hamsiye Doydu Horona Doyurdu

Rizeliler Hamsiye Doydu Horona Doyurdu

Esenler Rizeliler Derneği 5. kez düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali etkinliğinde Esenler Cumhuriyet Meydanı karnaval alanına döndü. Eksikliği ile fazlalığı ile gönüllere taht kuran etkinlik başladığı mutluluğu, mutsu

Rizeliler Hamsiye Doydu Horona Doyurdu

Esenler Rizeliler Derneği 5. kez düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali etkinliğinde Esenler Cumhuriyet Meydanı karnaval alanına döndü. Eksikliği ile fazlalığı ile gönüllere taht kuran etkinlik başladığı mutluluğu, mutsuzluk ile sonlandırdı. Üstü çizilen İsmail Türüt’ün yapmış olduğu patavatsız konuşmalar alandakilerin tepkilerine neden oldu.

Esenler Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen festivale, AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, MHP Milletvekili Ali Torlak, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan, SP İlçe başkanı Tuğrul Yalçınkaya, SP Esenler Belediye Başkan Adayı Erol Urhan, ilçedeki siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Festivalde konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise; Karadeniz’in sadece hamsi ve horondan ibaret değil, aynı zamanda çayıyla, mısır ekmeğiyle ve lahanasıyla meşhur olduğunu söyleyerek, “Bunlar bizim kültürel zenginliklerimizdir” dedi. Esenler de yaklaşık 593 derneğin olduğunu belirten Ünal, “Bu tören şunu gösterdi;  demek ki bu dernekler, faaliyetlerini meydanda sergilemeli ve sizlerin önünde kültürlerini göstermeli, tanıtmalı. Özellikle Rizeliler Derneği’nin çıtayı biraz daha yukarı çektiğini görüyoruz. Darısı diğer derneklerimize” dedi.
Törende konuşan MHP Milletvekili Ali Torlak da “Siyasi partiler zaman gelir fikirlerinde çatışabilirler.  Bizler farklı fikir söyleyebiliriz. Ama bu devletin birliği ve beraberliği için siyasi partilerin hepsi emin olun hep el ele idiler ve bundan da asla vazgeçmeyeceklerdir” dedi. Torlak, festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından programa katılan vatandaşları ekmek arasında hamsi ikram edildi ve programa katılan vatandaşlar  kemençe ve tulum eşliğinde horonların çekilmesi ve Karadeniz’e özgü halk oyunlarının sergilenmesiyle ile coşturdular.




 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli