Rizeliler Derneğinin Hamsi Etkinliğinde Yas Tutuldu

Rizeliler Derneğinin Hamsi Etkinliğinde Yas Tutuldu

Esenler Rizeliler Derneğinin "8. Geleneksel Hamsi Günü"nde yağmura aldırış etmeden binlerce vatandaş Cumhuriyet meydanında Afrin şehitlerinin yasını tuttu. Anadolu kültürünü Esenler’de yaşatmak ve g

Rizeliler Derneğinin Hamsi Etkinliğinde Yas Tutuldu
 
Esenler Rizeliler Derneğinin "8. Geleneksel Hamsi Günü"nde yağmura aldırış etmeden binlerce vatandaş Cumhuriyet meydanında Afrin şehitlerinin yasını tuttu. Anadolu kültürünü Esenler’de yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla alana toplanan yüzlerce insan, kaynaştı, ekmek arası hamsi yemek için birbirleri ile yarıştılar.
 
 Esenler Rizeliler Derneğinin, Esenler Belediyesi ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledikleri Hamsi Günü'nün bu yıl 8'incisi yaslı geçti. Hamsi Gününe, AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Seferinoğlu, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, İYİ Parti ilçe Başkanı Necdet Kiracı RİDEF Başkanı Recep Albayrak, Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Süleyman Kahveci, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Kahveci, “Amacımız insanların kaynaşması”
Programın açılış konuşmasını yapan Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Süleyman Kahveci, "İstanbul'da ilk hamsi festivalini Esenler Belediyesi ile birlikte biz gerçekleştirmiştik, bunun gururunu yaşıyoruz. Amacımız insanların kaynaşması ve Rize kültürünü yaşatmak" dedi.
 
Göksu,”Bu toprakları her zaman koruyacak birlik ve dirliğe sahibiz”
 Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Hamsi Günü ile birlik ve beraberliğe vurgu yaptıklarına dikkat çekerek, "Bugün bu meydanda ülkemizin birliğini ve beraberliğini temsil eden bu buluşmayı gerçekleştirdik. Bu toprakları her zaman koruyacak birlik ve dirliğe sahibiz. Her gün olduğu gibi bugün de dualarımız Afrin'deki askerlerimizle. Şehitlerimizin emanetini kanımızla ve canımızla korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Hulusi Şahin,”Hamsi Birliğimizin Temsilcisidir”
Yağmurlu bir Karadeniz havasında Esenlerlilerle buluştuklarını ifade eden Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin de, "Birliğimizi temsil eden bu Hamsi Günü'nde de Afrin kahramanlarımız için Cenab-ı Hakk'a dua ediyoruz. Türk ordusu güçlü olduğu müddetçe Ortadoğu'ya da barış getirecektir" dedi.



 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı