Rize'de Fındıklılılar kazandı

  Rize

‘İlk defa Fındıklı’da böyle oldu’

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Fındıklı halkının Arılı Vadisi’ndeki dere ıslahı çalışmalarına karşı iki gündür sürdürdüğü direniş kazanıma ulaştı
Derenin yakınında kurdukları direniş çadırında sabahlayan Fındıklı halkının kararlı tutumu üzerine bugün Fındıklı Kaymakamlığı’nda bir toplantı gerçekleştirildi.

Fındıklı Dereleri koruma Platformu temsilcileri, Arılı Vadisi’ndeki köylerin muhtarları, bölgenin muhtarlar derneği başkanı, esnaf odası başkanı, CHP il encümeni, DSİ İl Müdürü, Fındıklı Kaymakamı, alay komutanı, Rize Vali Yardımcısı’nın bulunduğu toplantı 3 saat sürdü.

‘İlk defa Fındıklı’da böyle oldu’
Fındıklı Dereleri Koruma Platformu üyeleri, dere ıslahı çalışmalarının vadinin iç kesimlerine ilerleyerek HES projeleriyle birleşmesi ve HES inşaatına dönüşmesi konusunda kaygı duyduklarını belirtti. DSİ İl Müdürü, çalışmanın iç kesimlere ilerlemeyeceği konusunda Fındıklılılara söz verdi. Dere ıslahı çalışması hakkında bölgede yaşayanlara en ufak bilgi verilmediğini belirten Fındıklılılar, dere ıslahı çalışmaları için bölgeye getirilen iş makinelerinin çıkarılmasını istedi. DSİ Müdürü, şimdiye kadar birçok yerde benzer çalışmalar yaptıklarını ve ilk defa Fındıklı’da böylesi bir itirazla karşılaştıklarını söyledi.

İş makinelerinin bölgeden çekilmesi kararı alınırken, çalışmalar Salı gününe kadar askıya alındı. Toplantıda, şu ana kadar gerçekleştirilen çalışmaların derede yarattığı etkilerinin tespiti için bir heyet oluşturulması kararı da alındı. Öte yandan 27 Aralık Salı günü DSİ Bölge Müdürü’nün Fındıklı’ya gelip dere ıslahı çalışmaları konusunda halkın önerilerini dinleyeceğine dair söz verildi.

Sendika. Org’a konuşan Fındıklı Dereleri Koruma Platformu üyesi Avni Ertaş, toplantıda alınan kararların önemli bir kazanım olduğunu vurguladı ve iş makineleri alandan çıktıktan sonra direnişlerini bitireceklerini belirtti.

Arılı Vadisi üzerinde 13 adet hidroelektrik santrali projesi bulunuyor. Bölgeye projelendirilmiş bu santraller için henüz bir kazma vurulmuş değil.