Reisin Gemisine Bindiler Batacaklar...

Reisin Gemisine Bindiler Batacaklar...

“Kendine saray inşa etmiş. Bu saraya gitmeyin kirlenirsiniz Çünkü kaçak saray. 3 milyon insan işsizken padişah bozuntusu birisi kendisine saray yapmış” diyen Kılıçdaroğlu Tükürdüğün&

Reisin Gemisine Bindiler Batacaklar...
“Kendine saray inşa etmiş. Bu saraya gitmeyin kirlenirsiniz Çünkü kaçak saray. 3 milyon insan işsizken padişah bozuntusu birisi kendisine saray yapmış” diyen Kılıçdaroğlu Tükürdüğünü yaladığı gibi söylediklerini de inkar ederek kitlesini kandırıyor.
CHP’nin bir dediği diğerini tutmalı, aksi takdirde halkta güvenirliği kalmaz ve bu ülkenin sorunlarını çözen değil sorun yaradan diğer partilerin kervanına katılır.
 
Kılıçdaroğlu için dün dündür, bugün bugündür!
Dün Taksim’de yapılan başarılı mitingden hemen sonra, Erdoğan şimdi de Saray’da yapılacak liderler toplantısı aracılığıyla siyaseti yeniden dizayn etmeye çalışıyor. Taksim’de Askeri ve sivil darbelere CHP’lilerin yüksek sesleri alanda yankılandı. Ülkemizi uçurumun başına getiren AKP’ye de, AKP’nin fiili lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da CHP’lilerin tüm yurtta olduğu gibi Taksim’de de tepkilerini koymaya devam ediyor.  
 
O saray Muaviyelere yakışır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kaçak saray için bakın neler söylemişti. O gün söylenenler bugün yapılanla çelişiyor.  
 
Kılıçdaroğlu, “Bin odalı saray yapmakla itibar sahibi olunmaz, alay sahibi olunur. İtibarsızlık sahibi olunur. Oturuyorsun, kendine bin odalı saray yapıyorsun. 1 milyar 370 milyon liraya. Daha bitmedi. Bin odanın daha döşenmesi var. İtalya’dan mobilya getirecekler göreceksiniz. Hindistan’dan mermer getirdiler. Sanki bizim ülkemizde mermer yok. 3 milyon işsiz var, onu bir tarafa bırakmışsın kendine saray yapıyorsun. Haramdır haram. Orada oturulmaz. Harama ortak olunmaz. Ebu Zerr örneğini verdim. Muaviye’nin yaptığı saray dolayısıyla. O saray Muaviyelere yakışır. O nedenle söylüyorum. Bizim inancımızda israf haramdır. Her kuruşun hesabını vereceksin. Hesabını sormaksa benim boynumun borcudur."
 
Akan kanın sorumlusu 'Kaçak Saray'da oturuyor
"7 Haziran’da seçim oldu, 8’inde Türkiye demokrasiye uyandı. Şimdi kaosta kendi iktidarlarını korumak istiyorlar. Akan kanın sorumlusu Çankaya’da değil, 'Kaçak Saray'da oturuyor. Akan kanın sorumlusu odur, kaosun sorumlusu odur, terörün sorumlusu odur. Kaçacak yeri yoktur. Yazık günahtır bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına."
 
CHP, bu toplantıdan yara alır
Kılıçdaroğlu, Örgütünün sesine kulak vermeli, bakın örgüt ne diyor.”Kutuplaştırmayı yaratan, Fettullah Gülen’i büyüten zihniyet bu zihniyettir. “Liderler zirvesi diye yapılan çağrı hem HDP liderini davet etmemekle, hem de buluşma yerinin “Kaçak Saray” olması açısından yanlıştır.
Partimiz CHP bu “zirveye” katılmak zorunda değildir. Darbe, sivil darbe ve cemaat örgütlenmesi konusunda söyledikleriyle haklı çıkan CHP’nin bu toplantıya katılması partiyi büyütmez, tersine partiyi yaralar. Duygularımıza, değerlerimize zarar verir. Evet, mevcut duruma karşısında siyasi partiler, demokrasi ve normalleşme için, hem de yalnızca parlamento da grubu olan partiler değil, bütün siyasi partiler bir araya gelip, istişare yapmalıdır. Ancak bunu yeri “Kaçak Saray” değil, TBMM’dir…
CHP kendisi olursa büyür, politik misyonunun arkasında durursa, dün olduğu gibi yarın da bütün demokrasi güçlerini kucaklar ve bu çürümüş düzeni değiştirir!”