Rehine krizi saat 20.30'da başlayan operasyonla son buldu

Rehine krizi saat 20.30

Çağlayan Adliyesi'nde rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ağır yaralandığı, üç teröristin ise öldürüldüğü belirtiliyor.

Rehine krizi saat 20.30'da başlayan operasyonla son buldu

Çağlayan Adliyesi'nde rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ağır yaralandığı, üç teröristin ise öldürüldüğü belirtiliyor.

Berkin Elvan soruşturmasının savcısı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan Adliyesi'nde bir grup terörist tarafından rehin alındı. Rehine krizi saat 20.30'da başlayan operasyonla son buldu. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ağır yaralandığı ve 2 eylemcinin de öldürüldüğünü açıklandı.

Çağlayan Adliyesi'ndeki rehine kirizi kanlı bitti. Adliyede bulunan özel timler, saat 20.30'da operasyona başladı. Adliyeden önce bir kaç el silah sesi ardından da patlama sesleri duyuldu.

ADLİYE KORİDORLARI KARIŞTI

Çağlayan Adliyesi'nin 6'ıncı katında düzenlenen operasyonun ardından kısa süreli de olsa sessizlik başladı. İlk silah seslerinden bir kaç dakika sonra önce patlama sesi geldi ardından da ardarda silah sesleri duyuldu.

SAVCI AĞIR YARALI

Çağlayan Adliyesi'ndeki operasyon sonrası İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, operasyon sonrası iki teröristin öldürüldüğü ve rehin alınan Savcı Menmet Selim Kiraz'ın da ağır yaralandığını söyledi. Emniyet Müdürü Altınok şöyle konuştu;

"Tüm iyi niyetlerine rağmen olumlu netice alınmamıştır. Bunun sonunda savcımıza silahlı müdahale edilmiştir. Bunun üzerine emniyet güçlerimiz harekete geçmiş ve adliyeye operasyon düzenlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile kimsenin başedemeyeceğini belirtmek istiyorum. Devletin savcısına kim el kaldırırsa bunun kırılacağını açıkça belirtmek istiyorum.

Çağlayan Adliyesi elim bir gün yaşadı. Bir meslektaşımız sadece vazifezini yapmakteyken, iki terörist tarafından odasına kilitlenerek ve kafasına silah dayanarak eyleme maruz kaldı. Sayın Vali'nin de izah ettiği gibi yaklaşık 8-9 saatlik süre içerisinde, iyi niyetle, iletişim kanallarını açık tutarak, kimsenin kılına zarar gelmeden bu eylemin bitirilmesini istedik. Tüm kamu görevlileri ve İstanbul Barosu'nun Sayın Başkanı ile eylemin sondarılması istendi. Yine iletişim devam etmekdeyken, odadan silah seslerinin gelmesi üzerine haklı olarak müdahalede bulundular. Müdahale sonrası çok değerli savcımız ağır yaralı olarak şu an hastanede. Kendisine Yüce Allah'tan sağlık diliyorum. Diğer iki terörist de kullandıkları silahla ele geçirildi.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı