Tarih: 18.09.2012 21:42

Ranta VAR! Hizmete YOK!

Facebook Twitter Linked-in

Ranta VAR! Hizmete YOK!

 

Topbaş, Boğazın En Güzel Yeri, Sarıyer'deki Ormanlarıyla Ünlü Erguvan Tepesi'ni İmara Açtırdı, İş Sarıyer Evlendirme DairesiYapımına Gelince Yan Çizdi... Yan Çizmekle Kalmadı Bu Kez De İnşaatı Yapmak İsteyen Chp'li Belediyenin Şantiyesine Şafak Baskını Yaptırdı....


Büyükşehir Çalışıyor(!)İstanbul'un en güzel yerlerinden Sarıyer Kireçburnun'daki muhteşem boğaz manzaralı ERGUVAN Tepesi, AK Partili Büyükşehir Belediyesi tarafından sessiz sedasız imara açıldı. CHP'li İmar Komisyonu Üyeleri "Doğa katliamı yaşanır, Sarıyer'e ve boğaza yazık olur" diyerek karara şerh koydu, ancak ormanlarıyla ünlü bölgenin ranta ve betonlaşmaya açılmasına engel olamadı.
 
Sarıyer'in rantına "evet" diyen Topbaş, 400 bin nüfuslu ilçenin ihtiyacı olan Sarıyer Evlendirme Dairesi çalışmasını ise engellemeye kalkıştı. CHP'li Sarıyer Belediyesi'nin yaptırmaya çalıştığı binayı durdurmak isteyen Topbaş, zabıta ekiplerine şantiyeye şafak baskını yaptırdı, inşaatta kullanılacak tüm malzemelere el koydurdu. Ancak "artık yeter" diyen Sarıyerlilerin tek vücut olması karşısında neye uğradığını şaşırdı. Şimdi onlarca kişi gönüllü olarak Sarıyer Belediyesi zabıtalarının yanında Darüşşafaka'daki şantiyede nöbet tutuyor. Amaç, Büyükşehir'in olası yeni baskınlarına karşı şantiyeyi korumak.


Darüşşafaka'da tüm bunlar yaşanırken, Sarıyer'in bir diğer mahallesi Kazım Karabekir'de ise vatandaşlar yaklaşık 10 gündür 2 Temmuz Parkı'nda yıkım nöbeti tutuyor. Topbaş'ın Büyükşehir Belediyesi'nin, kendi mahallelerindeki parkı yıkmasını istemeyen vatandaşlar; kadın erkek, çoluk çocuk demeden günlerdir mahalle parklarında nöbet tutuyor. Vatandaşlar; "Biz sadece çocuklarımızın rahatça oynayabileceği ve mahalleli olarak nefes alacağımız parkımızın yıkılmasını istemiyoruz. Sarıyer Belediyesi'ne yaptırttığımız parkımızı, Büyükşehir Belediyesi yıkmak istiyor ama biz parkımızı yıktırmayacağız" diyor.

Erguvan Tepesi, RANT TEPESİ oldu

Sarıyer'in 7 yıllık gazetesi SARIYER, son yazısında ERGUVAN Tepesi'ndeki şok gelişmeyi gündeme taşıdı... Gazetemiz olayı şu haberle duyurdu...

Ormanlar gidecek, milyon dolarlık villalar gelecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tamamı çam ağaçları arasında kalan Erguvan Tepesi'ndeki 8 farklı parsele inşaat izni verdi.


Sadece Sarıyer'in değil, İstanbul'un en güzel yerlerinden Kireçburnu'daki Erguvan Tepesi'nde artık kuş sesleri değil, milyon dolarlık villalar yükselecek. Muhteşem ormanı ve manzarasıyla boğazın en gözde bölgelerinden biri olan Erguvan Tepesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açıldı. Büyükşehir Belediyesi'ndeki AK Partili İmar Komisyonu üyeleri bölgenin imara açılmasına topluca "evet" derken, komisyondaki CHP'li 3 meclis üyesi ise "orman katliamı olmasın ve boğazın güzelliği bozulmasın" diyerek karara topluca şerh koydu. Büyükşehir'deki, CHP'li İmar Komisyonu Üyeleri Ömer Lütfi Somun, M. Sedat Özkan ve Nevzat Şelimen'in koyduğu şerhe rağmen, bölge imara ve ranta açılmaktan kurtulamadı.

81 Pafta, 471 Adadaki 8 Farklı Parsel İmara Açıldı


Kireçburnu Mahallesi'ndeki Erguvan Tepesi olarak bilinen bölgedeki 81 pafta, 471 adadaki 8 farklı parselde imar değişikliği talebi Mart ayında Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda görüşülmüştü, bu kez de konu geçtiğimiz günlerde meclise geldi ve rapor AKP oylarıyla meclisten geçti. Erguvan Tepesi'nin imara yani yapılaşmaya açılmasını isteyen, bu yüzden de bölgede 1/5000 ölçekli plan değişimi talep eden AKP'li meclis üyeleri, konuyu meclis gündemine getirdi. AKP'liler daha önceki planlarda imar izni olmayan, 471 adadaki 2,3,4,5,6,7,8,9 numaralı parsellerde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklif etti. Komisyona sunulan raporda söz konusu parsellere ait 29 Eylül 2011 tarihli tapu kaydında, ikisinin özel şahısta, birinin Analiz Mühendislik Mimarlık Müşavirlik Şirketi'nde diğerlerinin ise Global Strateji Müşavirlik ve Danışmanlık Şirketi adına kayıtlı olduğu belirtildi.

8 Bin 646 Metrekare Orman İmara Açıldı


İmar Komisyonu'ndaki raporda söz konusu 8 parselin toplam büyüklüğü 8 bin 646 metrekare olarak belirtildi ve ilgili kurumlardan alınan çeşitli görüşler de komisyona sunuldu. Raporlarda Geri görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planında kapalı ve açık semt spor alanında kalan bölgenin, turizm tesis alanına alınması gerektiği yönünde görüş belirtildi. AK Partili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş'ın başkanlığında toplanan AKP'li üyeler Timur Soysal, Mustafa Demirkan, İrfan Mert, Oktay Birinci ve Hayri Kır bölgenin imara açılmasına topluca "evet" derken, CHP'li üyeler Ömer Lütfi Somun, M. Sedat Özkan ve Nevzat Şelimen karara "hayır" diyerek şerh koydu. Ancak AKP'lilerin kararıyla konu komisyondan, ardında da meclisten geçti. Böylece 1/5000'lik planlarda yapılan tadilatla Erguvan Tepesi yapılaşmaya açılmış oldu. CHP'li Maltepe Meclis Üyesi Ömer Lütfi Somun, Küçükçekmece Meclis Üyesi M. Sedat Özkan ve Ümraniye Meclis Üyesi Nevzat Şelimen'in karara "hayır" demeleri bile, boğazın en güzel ormanlarını rant sevdasından kurtarmaya yetmedi. Meclisten geçen bu karardan sonra bölgede çok yakında trilyonluk binalar yükselmeye başlayacak ve Erguvan Tepesi'nin güzelliği sadece arşivlerde kalacak.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —