Ramazan ayı yaklaşırken bu yılki pide fiyatları da belli oldu.

Ramazan ayı yaklaşırken bu yılki pide fiyatları da belli oldu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan ayında satılacak pidenin azami kilogram fiyatının 3 lira ile 3,75 lira arasında belirlendiğini belirtirken, bu azami fiyatın 2008 yılından beri değiştirilmedi

 

Ramazan ayı yaklaşırken bu yılki pide fiyatları da belli oldu.


 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan ayında satılacak pidenin azami kilogram fiyatının 3 lira ile 3,75 lira arasında belirlendiğini belirtirken, bu azami fiyatın 2008 yılından beri değiştirilmediğini söyledi.

Balcı, Federasyon Merkezinde düzenlediği basın toplantısında pide fiyatlarının belirlenmesinde, un fiyatlarının önemli etken olduğuna işaret ederken, Ramazan ayı içinde un fiyatlarında bir artış olsa da bunun pide fiyatlarına yansıtılmayacağını açıkladı.
 

İstanbul’da 1,5 TL Türkiye genelinde pidenin kilogram fiyatının 2008 yılından beri 3–3,75 lira olarak uygulandığını hatırlatan Balcı, bu kapsamda İstanbul`da 400 gram pidenin azami 1,5 liradan satılacağını, maliyeti düşük olan esnafın daha düşük fiyatlardan satış yapabileceğini kaydetti.
Ekmek içinde geçen yıl Ekim ayında Türkiye genelinde 2,85 lira azami kilogram fiyatı belirlendiğini ve halen bu fiyatın uygulanmaya devam ettiğini anlatan Balcı, şöyle devam etti:

“Fiyatlarda artış olmaması fırıncı esnafının önceliğinin fiyat artırmak olmadığını gösteriyor. Bizim önceliğimiz, halkın sağlıklı ve hijyen ekmek tüketmesi, kaliteli ekmek üretilmesi. Zorda kalmadıkça fiyatı değiştirmek heveslisi değiliz. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) buğday politikasının bunda önemli rolü var.

TFF Başkanı Balcı, ekmeğin perakende satışına ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yürütülen mevzuat çalışmasının da tamamlandığını, yakında yürürlüğe girmesi beklenen bu yönetmelik ile ekmek dolaplarının kaldırımlardan içeriye alınacağını, kaldırımlarda ekmek satışına son verileceğini söyledi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli