RUMELİLERİN İFTARINDA SİYASİ ŞOV...

RUMELİLERİN İFTARINDA SİYASİ ŞOV...

Esenler Rumeliler Derneği geleneksel iftarı Esenler Kültür Merkezinde, siyasilerin ve bürokratların, Makedonya Başkonsolosu Zerrin Abazoğlu ve Arnavutluk başkonsolosu Erman Muka’nın yanı sıra Rumelililerin ve çok say?

RUMELİLERİN İFTARINDA SİYASİ ŞOV...

Esenler Rumeliler Derneği geleneksel iftarı Esenler Kültür Merkezinde, siyasilerin ve bürokratların, Makedonya Başkonsolosu Zerrin Abazoğlu  ve Arnavutluk başkonsolosu Erman Muka’nın yanı sıra Rumelililerin ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Esenler Rumeliler Derneğinin iftarında AKP’li vekil  Vatansever ve Esenlerin AKP’li Belediye Başkanı siyasi şov yapmaya kalkışınca , CHP Genel Başkan Yardımcısı Tamayligil’den ve MHP Merkez İdare Kurulu üyesi Pehlivanoğlu’ndan siyasi ders niteliğinde cevaplar geldi.



Açılış konuşmasını Esenler Rumelililer Derneği Başkanı Fettah Dindar yaptı ve Dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Derneklerinin Rumeli Balkan Federasyonu üyesi olduklarını söyleyen Dindar iftara gelen davetlilere teşekkür etti.

Rumeli derneklerimiz siyasi partilerin arka ve yan bahçesi olmamıştır.

Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı Rumeli Balkan Federsyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı yaptı;


“Bizim derneklerimiz ve Rumeli insanı hiç bir siyasi partinin arka ve yan bahçesi olmamıştır. Hangi siyasi parti camiamıza gereken değeri verirse listelerini ona göre düzenlerse o partiyle hemal oluruz. Bu camianın içinde bulunmuş hizmet etmiş çilesini çekmiş insanların bir araya gelmesini sağlayan başta dernek başkanımız fettah dindar ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Burada gerek ilçe başkanlarımıza ve gerekse siyasi parti üst yöneticilerini altını çizerek belirtmek istiyorum ki sivil toplum kuruluşlarının içinde bulunmuş bu camianın sıkıntıları ile hemal olmuş çözüm konusunda maddi ve manevi noktada hizmetlerde bulunmuş arkadaşlarımızın siyasi manada değerlendirilmesi camiamızın genel arzusudur. Temennimiz ve isteğimiz bu çerçevede siyasilerin gereğini yapacağını düşünüyor ve bekliyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde ve akabindeki genel seçimlerde kararlılığımızı göstereceğiz.”

Esenler İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu’da konuşmasında;


Bu devlet bu cumhuriyet rastgele kurulmadı.

“bu akşamki iftar bizi biraz uzaklara, rumeli ve balkan coğrafyasına götürdü. Bu devlet bu cumhuriyet rastgele kurulmalı. Bir çok badireler atlatıldı ve büyük acılar yaşadık ve sıkıntılara şahit olduk. Bu topraklarda evladı fatihan torunlarının zamanında verdiği şehitleri hatırlamak ve hatırlatmak gerekir. Bu ramazan esenlerimiz için saygı ve sevgi çerçevesinde huzur içinde geçiyor. Rumelililer derneğimizin vermiş olduğu bu mükemmel iftarda davete icabet eden misafirlerde bu durumun göstergesidir. Dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ederim. Başarılarının devamını dilerim.” İfadelerinde bulundu.

Kosova’da bin kişilik bir iftara katıldım


AKP milletvekili Gülay Vatansever Dalyan ise geçen günlerde Kosova’da bin kişilik bir iftara katıldığını söyleyerek başladığı konuşmasında siyasi bir üslup kullanmasıyla ortamı biraz gerdi.

Milletvekilinden sonra söz alan MHP Merkez İdare Kurulu üyesi ÖzcanPehlivanoğlu konuşmasına samimi olmak lazım ve samimi sözler kullanmak lazım diye başladı ve şöyle devam etti;

Neden Irak Türkmenlerinden, Doğu Türkistan müslümanlarından söz etmiyorsunuz


“bu iftar sofralarında asla siyaset yapılmasın yana değilim. Memleketin hali ortada. Bir balkanlı olarak balkanlardan sürülmüş bir aile ferdi olarak ülkenin balkanlaşma hline döndürüldüğünü görüyoruz. Kimsenin kendisini ve başkalarını aldatmasına gerek yok. Mora isyanını hatırlayınız başpiskopos germanos türklere merak etmeyin size hiç bir şey olmayacak dedi. Ama on yıl içinde moradaki tüm türkler temizlendi kovuldu. Şimdi ülkemizde ayni şekilde olaylar cereyan ediyor ve hükümet hiç bir önlem almyor. Filistin, mısır, suriye’den devamlı bahsediyorsunuz. Neden Irak Türkmenlerinden, Doğu Türkistan müslümanlarından söz etmiyorsunuz. Türk oldukları için mi onlardan hiç söz etmiyorsunuz. Yurt dışında iftar sofraları kuarark balkanlarda türk birliğini sağlayamazsınız. Biz heryerde olacağız heryerde de sizin yanlışlarınızı dile getireceğiz.”

Son protokol konuşmasını ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Tamayligil yaptı. Tamayligil konuşmasına ben bir rumelili ve balkanlı olmaktan, balkanlı bir ailenin çocuğu olmaktan ayni zamanda mustafa kemal atatürk’ün kurduğu cumhuriyete yaşamaktan ve cumhuriyet halk partili olmaktan ve o partinin milletvekil olmaktan guru duyuyorum onur duyuyorum diyerek başladı. Devamla;


Acılar içlerinden ders alındıkça gelecek umut olur.

“Bu gün bir Atatürk kızı olarak bu bayrağı taşımak benim için büyük onur ve gurur verici bir durumdur. Gönlümüzdeki aydınlığı, ruhumuzdaki ışığı berabarce paylaştığımız mübarek ramazanda bu iftarda aranızda bir kardeşiniz, ablanız olarak bulunmaktan son derece memnununum. Rumelelili olmak ve balkan suyu içmiş olmak da ayrı bir güzelliktir. Geçmişte yaşanmışlıkları iç dünyamızda ve ailelerimizde yaşadıklarımz, ailelerimizden bize gelen bize iletilen o yaşanmışlıklar gerçekler kendimizi bulmamızı sağladı. Acılar içlerinden ders alındıkça gelecek umut olur. Yoksa sürekli benzer acıları yasşarız. Artık bu acıları yaşamayalım. O gün bizi topraklarımızda birbirimize düşüren ve topraklarımız söküp atan bir oyun oynandı. Ayni oyunlar bu gün de sahneleniyor, balkanlardan gelen bizler için bir anavatan vardı ancak buradan sonra gideceğimiz başka vatanımız yok. Bunu bilerek davranmalı ve akıllı olmak zorundayız. Tüm bu yaşamızımızı, huzur içinde yapılan ibadetlerimizi, minarede okunan ezanımızı cumhuriyeti ve Mustafa Kemal’e borçluyuz. Ögürlük içinde ve barışı sağlayarak bu cumhuriyet içinde yaşamayı gerçekleştirelim ve Cumhuriyrtimizi ilelebet yaşatalım...”




 
 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı