RANT PEŞİNDE KOŞTUĞU İDDİA EDİLEN CHP'Lİ İŞTE BU!!!

RANT PEŞİNDE KOŞTUĞU İDDİA EDİLEN CHP

“Takdir kamuoyunun” Esenler/ Davutpaşa’daki Yıldız Teknik Üniversitesi’nin karşısında bulunan ve Esenler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kullanılan, 67 ada 44 parseli Esenler Belediy

Edindiğimiz bilgilere göre 2000 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Esenler Belediyesine şartlı bağışlanan araziyi CHP’liler rant kapısı yapmanın peşinde. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kullanılan ve ihale yolu ile satılan arazı Esenler Belediyesine 2000 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından şartlı bağışlanıyor. Daha sonra bu alan gecekondu önleme bölgesi ilan ediliyor.

Bakanlığın yaptığı plan 5000’lik plana aygırı bir şekilde yapılmış
Esenler Belediye Başkanı Göksu, gecekondu önleme bölgesi ilan edilen bu yer için Ankara’ya Bakanlığa gidiyor ve kentsel dönüşümden vaz geçiliyor 5000’lik plana aykırı bir şekilde plan yaptırıyor. Bu yer eski planlarda ilköğretim tesis alanı olarak gözüküyor. Üniversite “siz buraya ilköğretim tesisi yapacaksınız” şartını koyuyor. Ama Göksu burayı hem ilköğretim tesisinden hem de otopark alanından çıkartarak özel sağlık alanı ve lise alanına dönüştürüyor.
CHP’li meclis üyesi Kemal Şahin ve CHP Esenler ilçe Başkanı halk adına, kamu yararına bu yerin planlarına itiraz yapacağı yerde bakın ne yapmış…

BU İHALE İPTAL EDİLMELİ...
CHP Meclis üyesi ve CHP Esenler ilçe Başkanı üniversiteden, mühendisler odasından belge bilgi toplaması gerekirken ihale kapısında maalesef nöbetteydiler.  Çiftehavuzlar mahallesinde ki 5 bin 497 metrekarelik arsa için 41 milyon 228 bin 175 TL muhammen bedel belirlendi ve Esenler ’de hastane sahibi birisine davet üzere yapılan ihaleye tek kişi katıldı ve arazi pazarlık usulü ile satıldı. İhalede üç kişi yoksa yasaya uygun olmadığından İhale iptal edilmeli. Bu durumların yaşandığı pazarlıklı ihalede Kemal Şahin’e partisi sormalı “senin bu ihalede ve bu yerin satışında konumun ne? Seni parti olarak ihale takibi için görevlendirmedik, oradan bilgi veya belge aldıysan o bilgileri bize ver” demelerini bekliyoruz.

SORUYORUZ VE SİZLER OLSANIZ AKLINIZA NELER GELİRDİ…
1-İhalenin yapıldığı gün ve ihale yapılan yere CHP Esenler meclis üyesi Kemal Şahin neden gitti ve orada ne gibi bir görevi vardı?
2-Şahin, İhaleyi alan şahsa ne temennisinde bulundu? İhaleyi alana senin cebinde bu kadar para var mı diye neden sordu?
3-Şahin’i oraya kimler gönderdi, Şahin’in bu ihaleyi takibi normaldir denilebilir ama… İhaleyi alan şahısla yakın temasa geçmesi anormal değil mi?
4-Esenler’de gelişen olayları anında ulusal basına taşıyan Şahin bu konuyu neden basına taşımadı? Burada yapılan usulsüzlüğü mahkemeye taşıyarak itiraz etme hakkı varken bugüne kadar neden gereğini yapmadı?
5-Bu arsaya gerekli itirazı CHP Meclis üyesi yapması gerekiyor ve yapılması gereken tek işlem ise bu arazinin evveliyatı araştırılmalıydı, yani bu yerin üniversiteden Esenler Belediyesine geçtiğine dair şartnamesi var bu şart nameye CHP’liler neden ulaşma gereği duymadılar. Bu arazi şartlı mı, okul arazisi olarak mı, Esenler Belediyesine verildiği ortaya çıkarılmıyor.  Bu yeri Esenler Belediyesi aldığında istediği tasarrufta bulunabilir mi? Tüm bunları tespit edecek olan ve gereğini yapacak olanlar CHP Meclis üyesi ve CHP Esenler ilçe Başkanı olduğuna göre neden gereğini yapmadılar. Yoksa işin içinde iş mi var? Bizim aklımıza çok kötü şeyler geliyor…
 Bu ihalenin iptal edilmesi için dava konusu olması gerekir. Bu davayı açacak olan da ya ilçe başkanı yada meclis üyeleridir. Davayı açması gerekenler, dava açma yerine iş takibi yaptıkları yönünde düşünülmesi normal değil mi?
İhalenin yapılacağı günü bilen ve takip eden CHP Meclis üyesi, ihale yapılan yerin kapısının önünde bekliyor. Soruyoruz o kapının önünde ne bekliyordun “cin” KE-MAL?
Bakın CHP’nin Esenler’deki en ahlaklı, en namuslu, en çalışkanı olduğu iddia edilen KE-mal’i böyle ise ve CHP’nin İBB grubuna Esenlerin sorunlarını taşıyan kişi buysa ve böyle işlere bulaşıyorsa, diğerlerini siz düşünün…
 
07.05.2021ilan panosu ile internet sitesinde askıya çıkarılmıştı… Soruyoruz Muhalefet meclis üyelerine ve CHP ilçe Başkanına siz neredeydiniz…?
 

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı