Prof. Dr. Doğan Aydal: AKP Devlet kurumlarını peşkeş çekti

Prof. Dr. Doğan Aydal: AKP Devlet kurumlarını peşkeş çekti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, Esenler Yeniden Refah Partisi ilçe başkanlığının düzenlediği bilgilendirme toplantısında “Biz devlete talibiz, hiçbir parti bizim gibi ARGE ç

Prof. Dr. Doğan Aydal, “Biz devlete talibiz, hiçbir parti bizim gibi ARGE çalışması yapmadı. Onlar broşürler bastırırken biz 9 bin sayfayı aşan 6 kitap yazdık. Hazırladığımız ve büyük emeklerle yaptığımız çalışmayı ana muhalefet partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu’na, İYİ Parti genel başkanı Meral hanıma ve diğer partilerin genel başkanlarına verdik. Bu bilgileri toplarken gerçek olmasına özen gösterdik. Yaptığımız çalışmaları televizyon programlarında anlatırken birileri incinecekmiş veya şuna ayıp olacakmış diye bir derdimiz olmadı, bizim derdimiz Türkiye’dir,  Türk halkıdır.

“AKP DEVLET KURUMLARINI YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKTİ”
Sanıyorsunuz ki Hükümet ihtiyaçtan dolayı ve ülkenin geleceğine hizmet anlamında elindekilerini satıyor. Bakın ben sizlere sattıklarını ne amaçla sattıklarını sizlere anlatayım. Ne kadar bina, kuruluş, fabrika varsa hepsini bedavaya sattılar.  Türkiye’nin devlet kuruluşu olarak anlattığı ve bize taktim ettiği kuruluşlar 278 tane idi 1986 yılında bu furya IMF’nin Turgut Özal döneminde başladı. Neden biliyor musunuz size?  İMF “Devletin kurumlarını satınız, bu kurumlar devletin üzerinde yüktür, bu kurumlara çok insan alınmıştır, buralarda çalışanlara çok maaş vereceksiniz o yüzden buraları satın” tavsiyesinde bulunur.  IMF’nin bu talimatına Özal döneminde uyuldu ve bugün iktidarda olan AK Parti ise bunu gelenekselleştirerek halkın vergileri ile yanı vatandaşlarımızın dişinden tırnağından artırarak yaptığı 171 devlet kurumunu tek tek satılarak yandaşlara yok pahasına peşkeş çekildi. Bunun sonucunda bugün yaşadığımız ekonomik kriz yaratıldı, zam yağmurunun artı arkası kesilmediği için vatandaşlarımız geçinemiyoruz diye feryat ediyor.
 
AKP’NİN 62 MİLYAR DOLARA SATTIKLARINI YENİDEN YAPMAYA KALKSAN 2-3 TRİLYON DOLARA YAPAMAZSIN
Özal’ın sattıklarından geriye kalan 171 devlet kurumunu AK Parti hükümeti sattı. Bakınız geriye dönüp satılan değerlerimize baktığımda ülkem adına üzülüyorum, satılanlara bakmaya kıyamıyorum. Fabrikalar, tarlalar, binalar, limanlar, ,şeker fabrikaları, elektrik santralleri, demir çelik fabrikaları yanı say say bitmiyor. Bu kadar değerlerimizi, cumhuriyet birikimlerini 62 milyar dolara sattıklarını görünce insan gerçekten üzülüyor. AKP’nin 62 milyar dolara sattıklarını yeniden yapmaya kalksan 2-3 trilyon dolara yapamazsın. Tüm bu satılanlar maalesef yok pahasına satıldığı bir gerçek.

Önemli bir gerçekte yok pahasına sattılar ve bugünleri hazırladılar. Bugünlerin yokluğu, pahalılığı, zamların oluşmasının sebebi bu beceriksiz ve hoyratça kamu mallarını yok pahasına satan ve birilerine peşkeş çekenlerdir yanı bu iktidardır.  

“BİZDEKİ VARLIK FONU YOKLUK FONUDUR”
Bir ülke zengin olabilir ve belli bir geliri vardır ve o gelirden elde ettiği geliri varlık fonuna koyar. İskandinavya ülkelerinden Norveç petrolden büyük gelirler elde ediyor. Bizdeki varlık fonu yokluk fonudur. Özelleştirme idaresi 50 milyon sermaye ile bir fon kuracak ve biz ona varlık fonu diyeceğiz” diye konuşmasına köprüler, otoyollar, havaalanlarına yapılan yatırımların yersiz ve zamansız olduğunu, yapılan tüm yatırım alındaki işlerin ülkeye yük getirdiğini, yapılan yanlışların faturasının vatandaşlara ödettirildiğini, yollardan geçenden de, geçmeyenden de para aldıklarını söyledi. Tarım ve hayvancılığın bu iktidar tarafından bitirildiğini, TÜİK verilerinin yalan olduğunu, Devlet Denetleme Kurulunun bilinçli bir şekilde nasıl ortadan kaldırıldığını anlattı.
 

 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli