Prangalı Demokrasi

Prangalı Demokrasi

Türkiye Anayasamıza göre hukuk devletidir! Öylede olması lazım, ama ülkeyi yönetmeye çalışanlar bu anlayışı benimsemeyerek kanun devleti kurma hevesinde olduklarını görmekteyiz.

Prangalı Demokrasi
 
Türkiye Anayasamıza göre hukuk devletidir! Öylede olması lazım, ama ülkeyi yönetmeye çalışanlar bu anlayışı benimsemeyerek kanun devleti kurma hevesinde olduklarını görmekteyiz. 
 
Değişik kültürlerin ve fikirlerin olması bir ülke için zenginliktir biz bu zenginliklerle bir türlü barışamadık hep kavga yaptık. Demokrasi kültürüne alışamadık, Demokrasiyi geliştirip bir türlü yaşayamadık. Kavgalar yaptık, kıyametler kopardık. Bahsi geçen demokrasi bir gün özgür bir gün ise prangalı, kör, topal işliyor.
 
Birilerinin tuzu kuru! onlara göre işler iyi gidiyor, büyük çoğunluk yandık vallahi diyor.
Karışıklık ise almış başını gidiyor. İleri demokrasi marş ileri değil geri vites tam gaz gidiyor.
 
Sanata, sanatçıya, ucube diyoruz, heykeller yerle bir ediliyor, gazeteciler içeri tıkanıyor, bilim adamlarına siz ne bilirsiniz deniliyor. Öğrenciler tutuklanıyor, öğretmenler atama bekliyor. İşçiler taşeronlaştırılıp köleleştiriliyor, tarım, hayvancılık desteklenmiyor, köstekleniyor. Tüm bu gelişmeler olurken Suriye için politika golü yeniliyor, iki ülke halkı birbirine düşman kesiliyor. Kaderci başları gündem yaratıyor komşu ülkelerin zayıf düşmesini fırsat bilerek ABD ile Siyonistlerle işbirliği yaptıklarını zannederek kullanılıp kenara atılmanın telâşesiyle iç huzur bir türlü sağlanamıyor. Parçala böl haltlarına ortak olunuyor.
 
Böyle bir iktidar ki sormayın gitsin! ABD ve İsrail yararına füzeler geliyor emperyalist ülkeler dost ilan ediliyor. Kendi insani selam verdimi, el uzattı mı eller havada kalıyor, adaletsizlik almış başını gidiyor, yargıya talimat verilerek diziler yasaklanmak isteniyor.
Bunlar rüya değil gerçek.
 
İleri demokrasi; bereketi yok, adaleti yok! Terör estiren, kan akıtan ülkeye ihanet eten itibarlaşıyor, söke söke istediklerini alıyor. Mahkemelerde tanıklık yaparak yurt sever sanıkların kafasına ip geçirtiyor, yalan, yanlış söylemlerle kahraman yapılıyorlar. Anlayışa bak; şehitler kelle vatansa savsata, adalet ise haksızdan yana, ülke insani vallahi perişan, emekliler ekmeğe muhtaç, işçi, Köylü, çiftçi perişan, rezillik diz boyu soyan soyana güvenin dostlar heykel yıkana yargıyı siyasallaştıran bu iktidara.
 
Fatihler baş tacı Kemaller düşman seversen Atayı yok sana rahat, ileri gidersen yerin Silivri korku imparatorluğu sarmış her yani. İşe girmek mi yandaşa kolay AKP’den geçer bütün yollar. Öğretmen alımı, memur tayını amcan, dayın varsa çok rahat. Gemisini yürüten kaptan hastaneye düşen yanıyor, insanlar müşteri ötekiler patron. Alın size yetmez ama evet ve çok çok ileri DEMOKRASİ