Posta Ve Zaman Hekimleri Hedef Gösterdi

Posta Ve Zaman Hekimleri Hedef Gösterdi

Polisin istediği raporu vermeyen hekimin GBT bilgileri Zaman ve Posta gazetesinde yayımlandı.



Posta Ve Zaman Hekimleri Hedef Gösterdi 
 
Polisin istediği raporu vermeyen hekimin GBT bilgileri Zaman ve Posta gazetesinde yayımlandı. Posta ve Zaman hekimleri hedef gösterdi.

Polisin cop ve biber gazı kullanarak saldırdığı 29 Ekim eylemi sonrası istediği raporu alamayan polisler hekimleri tehdit etti. Tehdit yetmedi, hekimlerin GBT bilgileri Zaman ve Posta gazetelerinde yer aldı. 

29 Ekim’deki yürüyüş sırasında çıkan arbedenin ardından yaralandığı iddiasıyla Ankara Numune Hastanesi'ne giden polisler iş göremez raporu almak istedi. Hekimler, rapor vermeyi gerektirecek herhangi bir durum olmadığını söyledi. Polislerse hekimleri tehdit etti; acil serviste sağlık durumu daha kötü olan, biber gazından etkilenen ve arbedede yaralananlarla ilgilenilmesine de tepki göstererek hekimleri suçladı. 

SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara konu hakkında yaptığı açıklamada acil servis çalışanlarının özveriyle çalıştığını, gelen hastaları muayene ettiğini ve gerekli işlemlerin ardından yatması gereken hastalara yatış, taburcu olması gereken hastalara da taburcu işlemi yapıldığını söyledi. Kara, açıklamasının devamında Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olup geçici olarak Sağlık Bakanlığı Ulusal Bilgi Bankası Başkanı olan Dr. Osman Nacar'ın, servise gelerek emirler yağdırdığını ve doktorları tehdit ettiğini belirtti. 

Doktorlar hedefte 
Polislere verilmeyen raporla ilgili Zaman ve Posta gazeteleri doktorları hedef gösterdi. Zaman ve Posta polis tehdidini aklamaya ve doktorları karalamaya çalıştı. 

Zaman gazetesi asılsız iddialar öne sürdü. Zaman’ın 1 Kasım tarihli haberinde “söz konusu doktorların daha önce de soruşturma geçirdikleri ve yürüyüşe destek veren sol görüşlü bir memur sendikasına üye oldukları” yazıldı. Posta gazetesinin haberinde, “doktorlardan E.D.A'nın daha önce de darp, hakaret ve ölüme sebebiyet verme suçlarından poliste kaydının olduğu ve bu bilgiyi de hastane yetkililerinin verdiği” yazıldı. 

Zaman ve Posta GBT’ ye nasıl ulaştı? 
22 Ağustos 2012 tarihinde İçişleri Bakanlığı, valiliklere bir genelge göndererek, polis ve jandarmanın adli kolluk görevleri sırasında, vatandaşların kişisel verilerini korumaları talimatını verdi. Genelgeye göre GBT olarak tanımlanan “kişisel bilgi toplama kaydı” olan vatandaşların bilgilerihiç kimseyle paylaşılmayacak.