Polisin Hopa Fezleke

Polisin Hopa Fezleke

Şüpheliler "yasadışı örgüt" üyesi sayıldı.

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Başbakan Erdoğan'ın Hopa seçim mitingi öncesinde ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili hazırlanan fezlekede, yapılan gösterilerin "terörist eylemler" olduğu iddia edildi. Olaylar sırasında yaşamını yitiren astım hastası emekli öğretmen Metin Lokumcu da fezlekede "olayların yönlendiricisi" iddiasıyla yer aldı. Şüpheliler "yasadışı örgüt" üyesi sayılırken, daha önce katılmış oldukları eylemler de "terörist eylem" diye tanımlandı.

 Başbakan Erdoğan'ın 31 Mayıs'ta Hopa'daki düzenlediği seçim mitingi öncesinde ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili fezleke hazırlayan Artvin Polisi, yapılan gösterileri "terörist eylemler" kategorisine aldı.

Polis fezlekesinde, olaylarının faturası; gaz bombasından etkilenerek öldüğü savunulan astım hastası emekli öğretmen Metin Lokumcu ile Halkevleri üyelerine kesildi

Artvin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü hazırladığı fezlekeyi, Erzurum Özel Yetkili Başsavcılığı'na gönderdi. Fezlekede, atılan gaz bombasından etkilenerek öldüğü savunulan emekli öğretmen Metin Lokumcu olayların yönlendiricisi olarak tarif edildi. Metin Lokumcunun, göstericileri polise karşı kışkırttığı, çevik kuvvet polislerine agresif şekilde müdahale ettiği ve"Susma, sustukça sıra sana gelecek" diye bağırdığı iddia edildi.

"Çoğunluğunu polislerin oluşturduğu 26 kişinin, mağdur ve şikâyetçi" sıfatıyla yer aldığı "Polis Fezlekesi"nde 36 şüpheliden bahsedilirken, 46 Hopalı da firari şüpheli olarak anıldı.

Emniyet fezlekesinde, Halkevi üyeleri; THKP/C-Devrimci Yol adlı artık mevcut olmayan bir örgütle bağlatılandı. Halkevlerinin eylemlerinin de "hükümeti yıpratmaya dönük" eylemler olduğunu öne süren Polis, Artvin ve Hopa'daki eylem ve etkinlikleri MLKP ve THKP/C Devrimci Yol örgütlerinin yasa dışı eylemi olduğunu, iddialarına ekledi.

"TEKEL'e destek eylemi, Torba Yasa'yı protesto, AKP Milletvekili Aytekin Çolak'a yumurta atılması, 1 Mayıs Mitingi ve referandumda "Hayır" kampanyası" fezlekedeki "terörist" eylemler arasında yer alıyor.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli