Polis İBB'de israf' eleştirisini Erdoğan'a hakaret saydı

Polis İBB

“Demokrasi Kazanacak” kampanya yürütücülerinin gözaltına alınmasına karşı düzenlenen basın açıklamasında, AKP’li yıllarda yaşanan israfı dile getirenleri susturmaya yönelik bu engellem

Kadıköy’de AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki israfın boyutunu gösteren bildiriler dağıttıkları için “Erdoğan’a hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınıp ifadeleri alınan kampanya yürütücüleri dün (2 Haziran) bir basın açıklaması yaparak polisin bu engelleme girişimini kınadı ve çalışmalara devam edeceklerini duyurdu.

1 Haziran Cumartesi akşam saatlerinde polis standa gelerek Cumhuriyet Savcısı tarafından “AKP Dönemi İsraf Faturası” bildirilerine Cumhurbaşkanlığına hakaret gerekçesiyle el konulması talimatı verildiğini ileterek 4 kişiyi ifadeleri alınmak üzere Kadıköy İskele Karakolu’na götürmüştü. İfadelerinin ardından kampanya yürütücüleri serbest bırakılırken bildirilere el konulmuştu.

Hakaret değil Sayıştay raporu

Kadıköy’de “Demokrasi kazanacak, her şey çok güzel olacak” sloganıyla 23 Haziran seçimine yönelik yürütülen kampanya Kadıköy Rıhtım’da stantta 25 Mayıs gününden itibaren “AKP Dönemi İBB İsraf Faturası” bildirileri dağıtılıyor. Faturada İBB bütçesinin fütursuzca nasıl yandaş kurum ve vakıflara dağıtıldığı teşhir ediliyor. Faturanın arka yüzündeyse İBB tarafından halkın paralarının aktarıldığı yandaş kurum ve vakıflar hakkında bilgiler yer alıyor. Ayrıca israf edilen bu paralarla halkın yararına yapılabilecek hizmetler sıralanıyor.

Faturada yer alan bilgiler Sayıştay raporlarında alınan ve İBB’nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından da sıkça ifade ediliyor.

Çalışmalar kesintisiz sürdürülecek

“Demokrasi Kazanacak” kampanya yürütücüleri adına basın açıklaması yapan Tuğçe Özçelik, AKP’li yıllarda yaşanan israfı dile getirenleri susturmaya yönelik bu engelleme girişimini kınadıklarını ve soruşturma sürecinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Çalışmalara seçime kadar kesintisiz devam edeceklerini belirten Özçelik, şöyle konuştu: “Seçim sonrasında da yerel yönetimlerde doğrudan söz sahibi olmak, yerel yönetimleri denetlemek amacıyla yerel demokrasi meclisleri olarak çalışmalarımızı kalıcı hale getirerek sürdürmeyi hedefliyoruz. Tüm yurttaşlarımızı 23 Haziran Seçimlerinde AKP-MHP Bloğunun haksız, hukuksuz, kayırmacı, talancı zihniyetine karşı sandığa gitmeye ve oylarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Sendika.Org



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı