Pir Sultan'dan Sivas anması

Pir Sultan

Esenler Pir Sultan Abdal Derneği tam 22 yıl önce Sivas’ta katledilen aydınlar için bir yürüyüş düzenledi. Davutpaşa Caddesi’nin sonundan başlayan yürüyüş Dörtyol Meydanı’nda yap

Pir Sultan’dan Sivas anması

Esenler Pir Sultan Abdal Derneği tam 22 yıl önce Sivas’ta katledilen aydınlar için bir yürüyüş düzenledi. Davutpaşa Caddesi’nin sonundan başlayan yürüyüş Dörtyol Meydanı’nda yapılan açıklamayla birlikte sonlandı. Yürüyüşe CHP Esenler İlçe Örgütü’nün katılmaması gözlerden kaçmadı.

STK Temsilcileri ile birlikte vatandaşların yaptığı yürüyüş boyunca AKP iktidarı aleyhine sloganlar atan kortej, Suriye ve Ortadoğu’da yaşanan vahşet ve katliamları kınadılar. Dörtyol Meydanı’na gelindiğinde bir basın açıklaması yapan Esenler Pir Sultan Abdal Derneği Yöneticileri şu ifadelere yer verdiler;



“Sivas katliamı ülke tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Katliam esnasında asker ve polisin olayları seyretmesi ve akabinde katliamı gerçekleştirenlerin göstermelik yargılamalarla tutuklanmadan salıverilmeleri ülkemiz adına bir utançtır. Hatırlanacağı gibi 1993 yılında dönemin Başbakanı Tansu Çiller “Otelin etrafını saran vatandaşlarımıza hiçbir şekilde zarar gelmemiştir” derken, müşterek ortağı Mesut Yılmaz’ında bir futbol karşılaşmasında “Bu kadar ölü olur” sözüyle vicdanları bir kez daha yaralamışlardır. Aynı şekilde davanın zaman aşımına uğramasına “Hayırlı olusun” diyen dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı yaptığı açıklama ile katliamı yeterince desteklemişlerdir. Herkes iyi bilmeli ki Sivas’ın ateşi asla sönmeyecek ve katiller mutlaka hesap vereceklerdir”

Öte yandan Esenler Pir Sultan Abdal Derneği’nin Sivas katliamının yıl dönümünde düzenlediği yürüyüşe birçok STK Temsilcisi destek verirken CHP Esenler İlçe Başkanı ve Yöneticileri yürüyüşe katılmadılar. Ayrıca Esenler’de STK’ların yapmış olduğu birçok etkinliklere de katılmayan CHP Esenler İlçe Örgütü vatandaşların tepkisini çekiyor.





  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli